reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

Mrsmoon, zestresowałaś mnie tym mlekiem, bo Miesio dotychczas dostawał max 14 miarek a czasem tylko 11. Postanowiliśmy dobic do 20 i wczoraj było tak
rano mm 6 miarek
potem na drugie śniadanie kisielo- budyń 3 miarki
do obiadu ( botwinko- krupnik) chciałam dodać 1 miarkę ,ale zapomniałam.
podwieczorek kaszka- 3 miarki
na dobranoc mm 8 miarek
Czyli wyszło mi 20 miarek mleka + cycek !!!!!:-)

reklama
mrsmoon, to ja też spróbuję tej ogórkowej, w eko sklepie mają ogóraski kiszone:)

A wczoraj zjadł kawałek chleba ciemnego z masełkiem. Czy dzieci mogą ciemny chlebek? bo lek. kazał białą bułę dawać- nie wiem dlaczego! My nie jemy białego p. i nie chcę go przyzwyczajać...
A dzisiaj ugryzł kawałek mojej parówy. NIe jestem z siebie dumna, ale pocieszam się tym, że to był mały kawałeczek a parówka b. dobra- z szynki i aż 93% mięsa plus bez fosforanów, glutaminianu sodu...

Aestima, małe dzieci [chyba do roku] powinny dostawać białe pieczywo, bo ciemne za bardzo obciąża żołądek - no a dzieci trzeba powoli przyzwyczajać do nowych rzeczy. I lepiej najpierw [przy wprowadzaniu ciemniejszego pieczywa] dać grahamkę, a później prawdziwie ciemne pieczywo.

grahamkę jadł:tak: A tego czarnego troszku tylko. dzisiaj była biała buła, ale chyba ostatni raz- przejdziemy na grahamki i nico czarnego. A myślicie, że grahamki z biedry są ok?? Gdzie kupujecie dzieciom pieczywo?? Ja najczęściej w piekarni, ale wczoraj w biedrze kupiłam, bo nie chciało mi się chorej jeszcze do piekarni iść...

my też mało, ale chcę żeby się nauczył, bo Hani nie dawali i za chiny teraz kanapki nie tknie a ma 9 lat!:szok:
Oj, też bym chciała taki bułeczki...:-)

AESTIMA w koncu nie zrobilam ogorkowej bo wyszly ogory...mama ma mi przywiezc we wt.Zrobilam kalafiorowa.Ty mnie za to uspikoilas z mm, Maja je 10 miarek czylu 300ml.Rano 150 i wieczorem tez 150. Rzadko kiedy nad ranem dodatkowe 150

Marysia rano 6 miarek, potem do kaszki 3 lub 4 i na dobranoc 7 miarek. Ostatnio z mlekiem lepiej u nas. ALe wkurzaja mnie te mleczne posilki, wolalabym jej zamiast mleka podac chlebka, a to mleko mnie strasznie ogranicza. Nie wiem gdzie mam wcisnac te wszystkie posilki, skoro ma byc 3x mleko, owoce, obiad, chlebek itp. a Marysia je 5x dziennie:baffled:

Trasia, u nas to samo- nie wiem gdzie wcisnąć, bo mam inne super pomysły:-D wczoraj wymyśliłam taki lunch( dizisiaj bedzie): ugotowana w kostkęcukinia ( pojawiła się w eko sklepie przedwczoraj) i żółtko- widelcem rozgnieść i na bułeczkę/ chlebek taką pastę nałożyć i kanapeczki są:)) Może dodam do tej pasty miarkę mm??

reklama
Nie wiem gdzie mam wcisnac te wszystkie posilki, skoro ma byc 3x mleko, owoce, obiad, chlebek itp. a Marysia je 5x dziennie:baffled:

Owoce podaję z kaszką. Pieczywo ma być ciągle dodatkiem, więc czasem robię trochę mniej mleka i daje kanapeczkę do tego. Wszystko da się zrobić ;-) Ja uwielbiałam mleczne posiłki, dlatego też podawanie ich Edgarowi nie stanowi dla mnie problemu.

Do góry