reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

Właśnie to nie chodzi o banany chyba, bo wtedy mogłabym podawać ryżową bananową nie? NIe wiem, babcia coś tam sobie przypomina, że marynarze statkiem przywozili mi nie kaszkę a mączkę bananową i zaczęłam w końcu jako tako przybierać - byłam naprawdę mikroskopijna.
Hmm, w pon zadzwonię do niego.. Ale 3 razy zaznaczył, że żadnych kaszek ryżowych, kukurydzianych, że mu o tę bananową chodzi ( a nie o smaku bananowym...) . A może mu o mleczną bananową chodziło po prostu:confused: No, też jestem ciekawa, jutro babek w akpolu popytam...
Reszta menu bez większych zmian- zupy nadal 180 ml, gluten zamiast 2-3 g w ogóle, to 2-3 g na 100 ml i żółtko-pół codziennie zamiast co 2 dzień. Mało owoców( 130g), dużo warzyw, woda do picia i raz na jakiś czas ma pociumkać sobie bułkę. Jeśli oprócz cyca mm, to nan mam dawać. Tyle.

reklama
no właśnie, mączka czy tzw.grysik - takie drobniuteńkie coś... ale mnie zaciekawiłaś!
ja też zaczęłam nan pro podawać;

edit. w necie znalazłam takie info: "Grysik bananowy z dojrzałych bananów charakteryzuje się dużym udziałem w szybko dostępne skrobia i elektrolity" - ?

Ostatnia edycja:
Ja też nie wiem o co chodzi, ale czekam na rozwiązanie zagadki. ;)

Aestima, myślę, ze powinnaś zapasy mleczka zrobić, skoro za taką cenę masz :)
Możesz i dla mnie ze 2 opakowania wziąć, zapłacę za wysyłkę :)

AESTIMA Humana robi kaszke z proszkiem bananowym, ale ta kaszka jest dla dzieci z niedozywionych, z biegunka. Kiedyś ta kaszke można było kupić tylko w Baltonie lub Pewexie. Ja byłam na niej do 3 roku życia z racji anemii wrodzonej, i urodziłam sie w 7mcu. Troche sie dziwie ze masz Miesia tym karmić, przecież on jest duży i zdrowy. W Polsce jest dostępna Humana HN, z tego co pamietam jest to mleczna kasza z proszkiem bananowym. Zagłębie temat i napisze wiecej szczegółów.

Humana HN z prebiotykiem

Pełnowartościowa i lekkostrawna dieta lecznicza w terapii biegunek dla niemowląt, dzieci i dorosłych

http://kidy.pl/zdrowie_i_higiena,humana_hn_z_prebiotykiem-52-k-66-68-p.html

http://mamosfera.pl/humana/UserFiles/System/Files/file_4c99ff0fe08d8/Humana_HN.pdf

Ostatnia edycja:
dziewczyny, ja z innej beczki: cały czas podawałam mojej małej dania ze słoiczków, ostatnio doszłam do wniosku, że trzeba zaczął gotować własne zupki. Jak na razie, po paru próbach, słoiczki wygrywają :dry: próbowałam dawać swoją zupkę, swoją zmieszaną ze słoiczkową i nie smakuje. Zrobiłam ziemniaczano-marchwiową a dziś chcę zrobić zupkę jarzynową z jabłkiem, bo gdzieś wyczytałam, że może dzieciaczkowi wtedy zasmakować. Ewentualnie dodam do zupki trochę odciągniętego mleka. Teraz jestem na siebie zła, bo mogłam wpierw gotować sama i ewentualnie wspomagać się słoiczkami...

martadelka, a może to o to chodzi, ze słoiczki je już pewnie bardziej wzbogacone, " ciekawsze" niż sama marchew z ziemniakiem, może dodaj pietruszkę, ryż, koperek- takie rzeczy?? Stopniowo na pewno polubi, cierpliwości- mój nie cierpiał kaszek holle ale go przetrzymałam i teraz wcina ładnie:tak:

martadelka
Sloiczkowe dania sa tez dosc słodkie - ale bez cukru, czasem trafiaja sie gorzkie marchewki lub pietruszka - ja zawsze smakuje ( a własciwie zjadam bo uwielbiam surowe) warzywa no i moze konystencja inna.

reklama
Aestima
Super to - musze sie wybrac do Akpolu, Amela da rade bo czasem taki jogurt je, jak było za ciezko to moze troszke cieplejszy mu daj - powinien byc luzniejszy - chyba, ze juz jest luzny?

Do góry