reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
A ja już wiem, że uczulenie na pewno nie jest na pietruszkę, ani na Lakcid :confused: Jabłko?? :szok: Mleko?? :confused: I jak ja mam dojść do tego, na co mój szkrab jest uczulony... :sick:

Hihi...dziewczyny ale w chlebku jest gluten ;-) Więc jakby nie było idziecie trochę jednak wg nowego - nie starego - schematu ;-) :-)
Ostatnio chciałam kupić małej chrupki, ale czytałam ten artykuł podesłany przez blueberry gdzie było napisane, że tego typu rzeczy dawać w 8 miesiącu...więc chyba jeszcze troszkę poczekam :tak:

A ja już wiem, że uczulenie na pewno nie jest na pietruszkę, ani na Lakcid :confused: Jabłko?? :szok: Mleko?? :confused: I jak ja mam dojść do tego, na co mój szkrab jest uczulony... :sick:

Ja też sporo się zastanawiam nad tym co uczula a co nie. Znowu jest organizowana jakaś akcja i w niektórych miastach przyjmuje alergolog. U nas 6 października. Pójde, zobaczę co powie;-)

Ja też sporo się zastanawiam nad tym co uczula a co nie. Znowu jest organizowana jakaś akcja i w niektórych miastach przyjmuje alergolog. U nas 6 października. Pójde, zobaczę co powie;-)
U nas pewnie nie będzie takiej "okazji" :rolleyes:

Masło raczej też nie wywołało uczulenia, bo zastąpiłam go oliwą już ponad tydzień temu a poprawy nie ma :no:

Podałam dzisiaj pierwszy raz żółtko. Godzinę później zaczął się ból brzuszka i prężenia. Czy to może być od żółtka? Tak szybko? Wcześniej nie jadła nic nowego :no:

moja pediatra powiedziala zeby zoltko wprowadzic dopiero ok 10 miesiaca,jest jednym z bardziej uczulajacych -juz pisalam to na ktoryms watku-zeby w razie czego byl dyzur w przychodni..ale nie cche straszyc bo to bycmoze wcale nie od tego- dosyc szybko ten bol brzuszka..

Podałam dzisiaj pierwszy raz żółtko. Godzinę później zaczął się ból brzuszka i prężenia. Czy to może być od żółtka? Tak szybko? Wcześniej nie jadła nic nowego :no:
No brzuszek chyba może boleć godzinę po jedzeniu. Lepiej poczekaj z tym żółtkiem jeszcze. U nas nie ma problemów na szczęście. Rybka też przeszła bez sensacji :tak:.

Domi03, ja myślę że wszystko zależy od dziecka. Jeżeli nie ma skłonności do alergii, to nie ma co przesadzać z ostrożnością.

reklama
ja dzisiaj dałam na obiadek małej pure ryżowe z marchewką i groszkiem, do tego jarzynki z indykiem, smakowało:tak:
nie podaję jej jeszcze żółtka ani ryby, nie wiem czemu ale wolę wprowadzić coś później niż za wcześnie:baffled:, bo ja np mam ten problem że nie wiem czy moje dziecko może być alergikiem, od strony taty nikt nie był ale swoich korzeni po prostu nie znam:no:, wolę nie ryzykować:dry:

Agutku, mnie sie wydaje że to po żółtku, ale większe znaczenie ma woja intuicja i to co ewentualnie powie lekarz jeśli mu o tym powiesz:tak:

Do góry