reklama
ewa0381
Fanka BB :)
czesc wszystkich mam jestem tu po raz 1wszy mam córeczkę Marlenkę skonczyła 5miesiecy 28 marca i daję ze sloiczka jabłuszko lub marchewkę z jabłuszkiem.A jutro może ugotuje zupke.Mam nadzieje ze dobrze robię Pozdrawiam ;-)
Witam beamark,
ja urodziłam się 28 marca, tylko nie w tym roku rzecz jasna, szkoda
Jak najbardziej dobrze robisz podając córci jedzonko. Co do swoich zupek to Wiktoria niestety pluje nimi dalej niż widzi, tych ze słoiczka ostatnio też nie chce jeść. Za to cały czas jadłaby owoce.
ewa0381
Ja się nie będę przyznawać co dawałam Wiktorii, ale biszkopty też - trochę, bardzo jej smakowały. Ale chyba daje się je później, ale skoro można już wprowadzać gluten to chyba i to już można. A jak jest z pieczywem?Dziewczyny, a nie wiecie od kiedy można dawać dzieciom biszkopty? Bo typowe ciasteczka dla dzieci z Nutricii albo Nestle są po 9 miesiącu, ale jak to jest ze zwykłymi biszkopcikami??
A dziś dałam jej winogrona, mało mi rąk nie poobgryzała. No i zupkę z królikiem, którą niestety pluła.
malaga
Nie ma za co ;-):-)Dziękuje malaga, bo zaraz pora karmienia i nie wiedziałam co zrobić.
Ja nie zagęszczam jeszcze mleka.. może powinnam.. Na razie ze wszystkim w miejscu stoimy, bo mały ma wzdęcia i ja już sama nie wiem po czym... :-( Nie daję więc kaszki bezglutenowej, glutenowej też nie, i żółtka też nie.. Nawet zupki kolejny dzień Piotrek nie dostał, bo próbuję dociec, po czym te wzdęciaDokładnie, z glutenem tylko raz dziennie.
Od 7 miesiąca każde pozostałe mleczko ma być zagęszczane kleikiem bezglutenowym i jedno zastąpione kaszką bezglutenową na gęsto.
Ja dziś pierwszy raz podałam kaszkę glutenową. Mam nadzieję, że będzie ok.
Być może będziemy musieli mleko zmienić, ale na razie pediatra kazała się wstrzymać
Agutek - i jak Tola zareagowała na gluten??
Lajla83
dziewczyny chciałam się spytać o mrożenie zupekile taka zamrożona zupka może być zamrozona i w czym najlepiej taką zupkę przechowywać ja właśnie wczoraj kupiłam z ekologicznych upraw marchewkę i ziemniaczki teraz zastanawiam się jakie tu mięsko kupić, ugotować i zamrozić:-)
A
Agutek
Gość
Ja nie zagęszczam jeszcze mleka.. może powinnam.. Na razie ze wszystkim w miejscu stoimy, bo mały ma wzdęcia i ja już sama nie wiem po czym... :-( Nie daję więc kaszki bezglutenowej, glutenowej też nie, i żółtka też nie.. Nawet zupki kolejny dzień Piotrek nie dostał, bo próbuję dociec, po czym te wzdęcia
Być może będziemy musieli mleko zmienić, ale na razie pediatra kazała się wstrzymać
Agutek - i jak Tola zareagowała na gluten??
Kurczę biedny ten Piotrek z tymi wzdęciami...i najgorsze, że nie wiadomo po czym :-( Myślisz, że to może być faktycznie od mleka?
Co do glutenu to nie zaobserwowałam nic negatywnego, chociaż nawet nie wiem czego mogę się spodziewać jako negatywna reakcja na gluten? wiecie może?
A ja dzisiaj dostanę kurę z własnego chowu, więc też będę musiała ugotować małej zupki. Także ja też jestem zainteresowana bardzo sposobem mrożenia....chociaż zastanawiam się czy też nie zagotować słoików z zupką...
No i ja zaczęłam a raczej chciałam zacząć wprowadzać nowe pokarmy zaczęłam od soku z jabłek i .........Julitka nie chce ani przez butelkę ze smokiem ani łyżeczką , winogronowy też jej nie posmakował ciekawe co będzie z zupkami i kaszką , jabłko tarte też posmakowała i wypinała język żeby jej więcej nie dawać.
reklama