reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
Wiktoria jak już się naje to nie ciągnie smoka tylko się nim bawi w buzi, a je wszystko od zupek w słoiczkach po własnej roboty i wcina tej zupki około 240ml i 60ml soku lub herbatki. Ja zamrażam w małych pojemniczkach bo bym zwariowała gdybym codziennie gotowała dla niej. A mięcho to wcina aż się trzęsie:-)

Zupki są mało sycące :tak: Spróbuj sama zjeść na obiad tylko rzadką zupę ;-) U nas te 130g to trochę mało, często kupuję te co mają 150g.

to w pl sa roznej wielkosci sloiczki??:szok: u nas sa dopiero po 7miesiacu wieksze z tego co widzialam :tak:;-)

Ja w kwestii kaszki z glutenem :-). Jak ją podaje raz dziennie, znaczy jedną łyzeczkę do mleka wsypuje, to potem moge na wieczór dać normalnie kaszke bezglutenową czy nie?. Bo jakoś to mi wyleciało z głowy,a lekarka coś mówiła że na przemian, ale nie wiem czy to w kwestii tych kaszek było...:baffled:

Ja w kwestii kaszki z glutenem :-). Jak ją podaje raz dziennie, znaczy jedną łyzeczkę do mleka wsypuje, to potem moge na wieczór dać normalnie kaszke bezglutenową czy nie?. Bo jakoś to mi wyleciało z głowy,a lekarka coś mówiła że na przemian, ale nie wiem czy to w kwestii tych kaszek było...:baffled:
Nie wiem, jak Ci doradziła Twoja pani doktor, ale w schemacie żywienia jest, żeby raz dziennie do mleka dodać tą kaszkę glutenową i raz dziennie można podać porcję kaszki bezglutenowej :tak:

Ja wogole nie podaje jeszcze malej glutenu :no: ale czekam ,az pojade do Pl (a to juz w niedziele :happy2:) to sie zaopatrze i zaczne podawac :tak: a czy ta kaszke z glutenem mozna dostac w kazdym sklepie??

reklama
Są 125, 130, 150g, a po 6-tym miesiącu są już większe - chyba 180g.

Chyba 190g :-)

Nie wiem, jak Ci doradziła Twoja pani doktor, ale w schemacie żywienia jest, żeby raz dziennie do mleka dodać tą kaszkę glutenową i raz dziennie można podać porcję kaszki bezglutenowej :tak:

Dokładnie, z glutenem tylko raz dziennie.
Od 7 miesiąca każde pozostałe mleczko ma być zagęszczane kleikiem bezglutenowym i jedno zastąpione kaszką bezglutenową na gęsto.
Ja dziś pierwszy raz podałam kaszkę glutenową. Mam nadzieję, że będzie ok.

Ja wogole nie podaje jeszcze malej glutenu :no: ale czekam ,az pojade do Pl (a to juz w niedziele :happy2:) to sie zaopatrze i zaczne podawac :tak: a czy ta kaszke z glutenem mozna dostac w kazdym sklepie??

Praktycznie w każdym porządnym spożywczym :tak:

Do góry