reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

A mój synuś ostatnio płacze przy usypianiu. Wiem że jest śpiący, a jak tylko go kładę albo biorę na ręce w pozycji do usypiania, to się buntuje.

Przy jedzeniu też czasem się dziwnie zachowuje - je sobie spokojnie i nagle zaczyna kwękać, jak mu zabieram butelkę to kwęka jeszcze bardziej, a jak mu włożę z powrotem do dzióba to je dalej. Myślałam że się przytyka smoczek, ale nie.

Myślę, Agutek, że trzeba się wyluzować i przeczekać :tak:

reklama
moja niunka dostala dzisiaj swojego pierwszego banana:tak:najpierw robila kwasna minke:-D:-) ale pozniej zjadla wszysciutko:tak::-D

A ja kupiłam Sinlac ale jest od 5 m-ca więc czekam:tak:Mam zamiar wybrać się do alergologa bo pedietra nic konkretnego nie mówi:crazy:Ostatnio zrobiłam sobie troche luzu z jedzeniem i mały wysypany:no: Nie mam pewności co mu właściwie dolega bo takich typowych dla skazy zaognionych placków na ciele nie ma - jest tylko szorska skóra i krostki na buziaczku i szyjce:sick:Kupiłam sobie deserki sojowe beeeeeeeee:-pZrobiłam dziś ciasto i mam ochotę na szklanę zimnego mleka;-)marzenia

Mi się wydaje, że Piotrek nie je wcale tak mało. Widzę, że masz przerwy od godziny do 2,5 :happy:
U nas jest tylko mleczko i zawsze co 3h, także myślę, że twój synio nawet sporo je :tak:
W sumie jak się uzbiera to nie jest tego mało, ale mleka nie je tyle, ile niby te normy przewidują :confused: I wcześniej, zanim wprowadziłam nowe pokarmy to kilka dni też tak mało mleczka pił..

agutek- mooja Wiktoria też czasami ma takie ataki przed jedzeniem. Ja myslę że ona jest głodna bo jak wkładam jej butle i troche pomerdam, żeby wiedziała że to jedzonko a nie smok to sie uspokaja i zaczyna jeść, ale czasami jest tak że nie może sie uspokoić. To przerywam karmienie daje smoka i kołysze a jak już się dziewczynka wyluzuje to zaczynamy karmienie od początku.

agutek- mooja Wiktoria też czasami ma takie ataki przed jedzeniem. Ja myslę że ona jest głodna bo jak wkładam jej butle i troche pomerdam, żeby wiedziała że to jedzonko a nie smok to sie uspokaja i zaczyna jeść, ale czasami jest tak że nie może sie uspokoić. To przerywam karmienie daje smoka i kołysze a jak już się dziewczynka wyluzuje to zaczynamy karmienie od początku.

No właśnie jak już uda się ją uspokoić to wcina aż jej się uszy trzęsą...tylko najpierw trzeba się namęczyć aby w końcu się wyciszyła :baffled:

malaga skoro synuś ładnie przybiera na wadze to chyba nie ma co się martwić normami :-)

Wczoraj wyczytałam, że Tracy Hogg zaleca wprowadzanie pokarmów stałych dopiero po 6 m-cu życia, ale robi od tego dwa wyjątki:
1. gdy dziecko w 4 m-cu życia waży już ponad 8,5kg
2. gdy dziecko ma refluks żołądkowo-przełykowy, czyli inaczej mówiąc ulewa.

W takich przypadkach zaleca szybsze podawanie stałych pokarmów.
Chyba się do tego zastosujemy....mój mąż mnie namawia, żeby spróbować:cool2:

Ale oczywiście nie tak od razu ;-)
Najpierw i tak soczki na sprawdzenie reakcji, a potem dopiero deserek owocowy, a potem zupka :tak:

A co najważniejsze, córa ma już 3,5 miesiąca, czyli osiągnęła wiek, który był dla mnie tym minimum do podawania nowych pokarmów.
Ale się cieszę :-D

mogę Cię Agutku pocieszyć u nas od wczoraj też jest cyrk przy butli:wściekła/y: a to wszystko przez zęby:wściekła/y: wychodzi ząbek u góry najprawdopodaobniej dwójka lub jedynka ale rczej obstawiam żę dwójka:baffled:

Córcia jadła o 7 rano i do tej pory nic więcej nie zjadła...znowu darła się przy butli :-(Położyłam ją do łóżeczka i zasnęła. A spała dzisiaj do 9.35 :szok:
Nie wierzę, że nie jest głodna, skoro normalnie je co 3h :baffled:

roksi no to współczuję :sorry2:
Ale je chociaż coś Natala czy też odmawia w ogóle?

reklama
malaga skoro synuś ładnie przybiera na wadze to chyba nie ma co się martwić normami :-)
Będziemy u pediatry w tym tygodniu to sprawdzimy, czy nadal tak ładnie przybiera jak ostatnio :tak: Myślę, że tak, tłuścioszek się z niego robi ;-):-) Tylko chciałabym, żeby dostawał tyle i takich składników, jakich potrzebuje, a nie zapychał się tylko jabłuszkiem np.

Do góry