reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych marcowych pociech

Agutek - a jak tak chlusta to nie wymioty? nam tez sie duzo ulewa, ale podobno jak dzieci dobrze przybieraja na wadze to nie trzeba sie niepokoic:-)a moje dziecko nie ma z tym problemu - majac 5 tygodni wazy 5 kg:-)

Pytałam o to lekarza, mówilam, że aż czasami wymiotuje (właśnie to chlustanie tak nazwałam) a on powiedział, że to nie są wymioty :eek:

dobry pomysł też o tym myślałam:tak: tylko zastanawiam się jakie mleko wybrać:confused:

słyszałam, że dobre jest Bebiko Omneo.
Ja będę szukała takiego dla dzieci ulewających, czyli z symbolem AR.
Wiem, że Enfamil na pewno takie ma :tak:

reklama
kamilas i jakie mleczko będziesz podawać? poleciła ci jakieś lekarka??

Nam poleciła NAN HA1, hypoalergiczne, ale podobno niesmaczne, o czym własnei sie przekonalismy bo Borysek pluł nim na wszystkie strony, po pół godzinie zjadł 20 ml a miał conajmniej 30 ml. Napisze do pani doktor czy mam to dawać czy zmienić na lepsze w smaku. Te hypoaler. sa podobno gorzkie...

Ja też się ciągle zastanawiam nad wprowadzeniem butli i jakoś się nie mogę zdecydować... Pewnie jak już będziemy dokarmiać to BEBIKIEM, tylko nie wiem, od kiedy...

kamilas i jakie mleczko będziesz podawać? poleciła ci jakieś lekarka??

Nam poleciła NAN HA1, hypoalergiczne, ale podobno niesmaczne, o czym własnei sie przekonalismy bo Borysek pluł nim na wszystkie strony, po pół godzinie zjadł 20 ml a miał conajmniej 30 ml. Napisze do pani doktor czy mam to dawać czy zmienić na lepsze w smaku. Te hypoaler. sa podobno gorzkie...

ja słyszałam, że zwykłe NAN są słodkawe...
a np. Bebiko Omneo już mniej :tak:

uważam, że lepiej dzieci karmić tymi gorzkimi, bo te spryciarze jak poznają słodki smak to potem nie chcą już nic innego jeść :no: i ponoć szybciej mogą zrezygnować z piersi, bo tam już mleczko nie jest takie słodkie...

Witajcie!
A my bylismy wczoraj na prywatnej wizycie z Boryskiem i jest akcja : DOKARMIANIE! Narazie 30 - 50 ml po kazdym jedzeniu naturalnym, pani doktor powiedziała ze pieknie sie rozwija, jest dłuuuuugi ale chudziaszek i trzeba go podtuczyć. Więc od dziś bedziemy Boryska dokarmiać. Przybył tylko 800 od urodzenia a to za mało :-( zwłaszcza ze za 10 dni skończymy 2 miesiąc. Wizyta super, trwała 2 godziny i wszystko mi sie wyklarowało, dostałam odpowiedzie na wsztystkie pytania i jestem spokojna. I wzielismy tą szczepionkę 6 w 1.

Wiktoria, mimo że trochę chorowała, przybiera na wadze 1kg na miesiąc - jest już co dźwigać:-) Była ważona kilka razy, ale zawsze w ubraniu:confused: , teraz sama ją rozebrałam - bo wkurzało mnie, że odejmowali jej 20dag na ubranka:no:

Napisz jak wyglądała taka 2godzinna wizyta, bo nie mogę sobie wyobrazić:laugh2: . My w przychodni to chyba jesteśmy 5 minut w gabinecie - łącznie z rozebraniem Wiki - i niczego nie moge się dowiedzieć od lekarki:wściekła/y:

U nas pomiar jest na golaska ;-)
Pan doktor ogląda całą niunię, osłu****e, potem każe ściągnąć pieluszkę i ogląda bioderka, przewraca na brzuszek i patrzy jak główka się zachowuje, a potem każe położyć na wagę i sprawdzają ile waży :-)

Właśnie też się zastanawiałam co się robi podczas takiej 2 - godzinnej wizyty :-D

ja słyszałam, że zwykłe NAN są słodkawe...
a np. Bebiko Omneo już mniej :tak:

uważam, że lepiej dzieci karmić tymi gorzkimi, bo te spryciarze jak poznają słodki smak to potem nie chcą już nic innego jeść :no: i ponoć szybciej mogą zrezygnować z piersi, bo tam już mleczko nie jest takie słodkie...
Agutku też przymierzam się do butelki raz dziennie:tak: i myślałam o Nan ale jak jest słodkie to chyba jednak wprowadzę Bebiko Omneo czytałam że dzieciaki mają po nim lepsze trawianie i nie maja kolek u nas cena ok 20zł
7 Natalka kończy 2 miesiące i chyba wprowadzimy butelkę nie jestem zwolenniczką długiego karmienia:no: max do roku a od 6 miesięcy cyc rano i wieczorem:tak: tylko zastanawiam się jak moje piersi poradzą sobie z anawałem pokarmu:confused: ale w sumie jak teraz Nacia przesypia noce to laktacja mi się już unormowała i nie budzę się z mokra koszulą:-)

roksi ja właśnie też mam dylemat o jakiej porze wprowadzić tę butlę, żeby wszyscy byli zadowoleni ;-)
obawiam się o to jak cycuszki zareagują, czy nie będę Pamelką tryskającą mlekiem :oo:
chciałabym właśnie powoli doprowadzić do tylko porannego i wieczornego karmienia cycusiem, a reszta butla :yes:
mam nadzieję, że się uda bez jakiś większych komplikacji :rolleyes:

reklama
Nasza Wiki pije BEBIKO OMNEO i jest super, nie ulewa i jej smakuje. Tylko teraz ma problem z odbiciem i nie wiem od czego. U nas w REALU kosztuje 17zł.

Do góry