A
Agutek
Gość
ja do 150 ml dawałam 9 łyżek, tak jak na opakowaniu pisze, mam wrażenie, że Zosia woli taką rzadszą, mi też się tak szybciej karmi;-)
i myślę, że niepotrzebnie się martwisz jedzeniem Toliten jadłospis, który podałam jest "wypasiony" to znaczy w sytuacji dużego apetytu zjada tyle, a bywa, że mniej
ja z kolei nie lubię rzadzszej, bo mi z łyżeczki zścieka ;-)
ale tak serio to kiedyś zrobiłam właśnie z 9 łyżkami i sprawdziłam jaka konsystencja wychodzi i potem taką samą próbowałam uzyskać podając sinlac miarkami od mleka - tak mi po prostu wygodniej się nakłada i wyszło mi właśnie ok. 13 miarek.
no i chyba przejdę na ten nowy rozkład jedzenia, bo zauważyłam, że córka nie jest jakaś nieszczęśliwa z tego powodu, że o 6.00 nie dostaje mleka...owszem jak dostała to wypiła, ale wcale nie zawsze pełną porcję...no i sprawdziłam czy będzie dla niej problemem jeśli ją do 7.30 przetrzymam (teraz nie musiałam bo 2 dni z rzędu budziła się dopiero o 7.00) i dopiero dam jedzenie w postaci kaszki na gęsto...no i jest ok, żadnego problemu...zobaczę jeszcze jak w tygodniu to będzie wyglądało przy jeżdżeniu do babci, ale zamierzenie jest takie, że wstajemy, ubieramy się i jedziemy, a śniadanko daje babcia
także było tak
06.00 mleko
09.00 kaszka
12.00 owoc
13.30 obiad
16.00 mleko
19.00 kolacja
a będzie tak:
07.30 kaszka
11.00 owoce/jogurt/mleko
13.00 obiad
16.00 mleko/owoce/serek