reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
Mam jeszcze pytanie o której godzinie orientacyjnie dajecie zupke czyli obiad, bo ja redukuje jedną butle , tą którą Borysek dostawał koło 16.00 - tej i nie wiem czy jak zje zupe koło 14 - tej to wytrzyma tylko z deserem do 19.30 do nocnej kaszki.....

Mam jeszcze pytanie o której godzinie orientacyjnie dajecie zupke czyli obiad, bo ja redukuje jedną butle , tą którą Borysek dostawał koło 16.00 - tej i nie wiem czy jak zje zupe koło 14 - tej to wytrzyma tylko z deserem do 19.30 do nocnej kaszki.....

Obiad 15.30-16.00, wieczorne jedzenie o 19.30.

A u nas obiad 14-15
deserek 16
i jeszcze mleko z kaszką 18
I dopiero ok. 20 jeszcze raz mleko z kaszką na sen
a rano dopiero o koło 8 pierwsza butla jak sie obudzi (bardzo rzadko koło 4-5)

My zawsze mielismy obiadek już o 12.00 w południe, ale ostatnio Piotrus jada na raty:no:. Zje pare kęsów i koniec, tak za dwie godziny ok 14.00 podaje resztę zupki, popija herbatką:-).
Potem ok 15.00 lub 16.00 dostaje cycusia i idzie spać na godzinkę:-D
potem daje deserek, najczęsciej jabłuszko:blink:,
potem kaszka na gęsto i ok 20.00 cycus przed snem:tak:.

reklama
Ja też miałam problem z obiadkami, bo między 12 a 14 zwykle byliśmy na spacerze potem jak zdjadł o 15 zupke a ok 17 mleko to nie chciał potem wieczorem wypić całej butli a sam deser o 17 było za mało.
U nas dzienne menu wygląda tak:-)
4-5 mleczko 150ml
8-9 kaszka z butli ok180ml i spanko
11 owocek (jabłuszko lub banan do rączki) i chrupki
13-14 zupka i chrupki
16 - 17 kaszka ryżowa lub kukurydziana zrobiona z 120 ml mleka na gęsto plus starte owoce (jedzone łyżeczką)
19.30 kaszka na sen ok220 ml
do tego soczek lub herbatka 2x 90 ml
Wg kalendarza żywienia powinien mleka wypijac 630 ml ( 3x210ml) a wypija 670 ml czyli jest OK, zupki je mniej niz 190g (ok 120) ale podjada od nas trochę ;-)
Jak widać postanowiłam połączyć deser z mlekiem po południu, moja siostra robiła kaszkę i dodawał do niej deser ze słoiczka, ale ja daje normalne owoce. Kupuje na targu u wypróbowanych straganiarzy:tak:

Do góry