reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
Czy ty blueberry podajesz NAN??

Bo ja kupiłam teraz opakowanie i tam jest inna miarka, niebieska, nie zielona, i mniejsza od tej zielonej :confused: I nie wiem, co jest grane?? Dalej odmierzam tą "starą", większą :eek:

Czy ty blueberry podajesz NAN??

Bo ja kupiłam teraz opakowanie i tam jest inna miarka, niebieska, nie zielona, i mniejsza od tej zielonej :confused: I nie wiem, co jest grane?? Dalej odmierzam tą "starą", większą :eek:
Ale jaja. Ja mam odłożonych kilka miarek i faktycznie jedna jest granatowa i jest płytsza. Ale w ogóle nie zwróciłam na to uwagi :wściekła/y:. Zastanawiam się teraz, czy używałam jej do mleka, czy nie.

Za to zauważyłam, że mleko NAN jest różne - czasem bardziej sypkie, a czasem bardziej mokre. Teraz mam takie mokre i strasznie się źle rozpuszcza w wodzie. Chyba napiszę do Nestle...

Ale jaja. Ja mam odłożonych kilka miarek i faktycznie jedna jest granatowa i jest płytsza. Ale w ogóle nie zwróciłam na to uwagi :wściekła/y:. Zastanawiam się teraz, czy używałam jej do mleka, czy nie.

Za to zauważyłam, że mleko NAN jest różne - czasem bardziej sypkie, a czasem bardziej mokre. Teraz mam takie mokre i strasznie się źle rozpuszcza w wodzie. Chyba napiszę do Nestle...
Zauważyłam to samo :tak: Ciekawe, od czego to zależy?? :confused:

Ja mam NAN ale nie trafiła mi się jeszcze niebieska miarka. Za to miałam kiedyś mleko z takiej serii, że w każdym opakowaniu były dwie miarki :-D

Jogurtów i twarożków jeszcze nie dawałam, tzn. dałam ten jogurt, który jest w deserku Hippa. Ale takich normalnych, które my jemy nie i chyba się wstrzymam do 11 miesiąca jak zalecają w schemacie :tak: Czytałam, że mamy polecają Bielucha. Ponoć jest ok.

reklama
Odpisali mi z Nestle:

W odpowiedzi na Pani pytanie pragniemy poinformować, że w ostatnim czasie na polski rynek wprowadzilismy mleko NAN2 i NAN 2R o udoskonalonej recepturze. Celem tych zmian było jak najwieksze dostosowanie skladu naszego mleka do mleka matki, które jest niewatpliwie idealnym posilkiem dla niemowlecia. W zwiazku z tym zmniejszona zostala zawartosc białka oraz składników mineralnych, dzieki czemu obciażenie nerek niemowlecia jest stosunkowo małe. Oprócz tego zwiekszona zostala ilosc tłuszczów potrzebnych do własciwego rozwoju układu nerwowego, mózgu oraz siatkowki oka.

Zostaly zmienione tez miarki – w nowych mlekach (oznakowanych zlota wstazeczka z napisem „latwoprzyswajalne bialko”) NAN 2 znajduje się miarka w kolorze granatowym, natomiast w mleku NAN 2R miarka w kolorze pomarańczowym.
Proszę pamietac, ze mleko należy przygotowywac zawsze przy uzyciu tej miarki, która jest dolaczona do konkretnego opakowania, tylko wówczas zapewni Pani dziecku optymalny dla jego potrzeb posilek.
Jednoczesnie pragniemy poinformowac, ze zmienil sie proces suszenia mleka, aby sie ono lepiej rozpuszczalo, w konsekwencji zmienil sie ciezar mleka, dlatego nastapila zmiana miarek.

Do góry