reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

Piotruś też często nie zjada całych porcji :-D

Ale niech Wam będzie - je dużo :-p:rofl2: Ale i tak mieści się w normie (w odniesieniu do schematu żywienia) :tak:

reklama
DOkładnie :tak:Poza tym widać, że pięknie przybrał na wadze, bo przecież z tego co pamiętam to on ważył przy urodzeniu chyba jakoś 3kg :happy: Więc przyrost ma niesamowity...szczególnie w porównaniu do mojej córci :-D
Ważył 3030 gram ;-):-)

A ja to się przestraszyłam, jak mi wszystkie napisałyście, że synuś dużo je :-p Nie chcę wychować małego grubaska, który się całe życie będzie odchudzał :zawstydzona/y: Wiem, że trochę przesadzam ;-) Zwłaszcza, że Piotruś nie jest tłuścioszkiem :-) Ale może ja go przekarmiam?? Może on tyle nie potrzebuje?? Chociaż nieraz zdarza mu się nie zjeść, więc raczej daje znać, kiedy nie jest głodny i nie je, byle zjeść..

malaga wczoraj w gazecie przeczytałam, że roczne dziecko musi mieć trochę tłuszczyku ponieważ teraz zacznie się okres, że będzie mniej jadło, a za to będzie bardzo aktywne i musi mieć zapas, który będzie mogło spalić.

Buziaki dla Piotrusia :-)

Aha Gwiazdełka znowu je :tak: Wczoraj na kolację wypiła 190ml z kaszką, o 1 w nocy 100ml mleka i wypiłaby więcej, ale mąż tylko tyle przygotował i o 6 rano 160ml z kaszką glutenową :happy: Poza tym widziałam, że wczorajsza porcja zupki jej nie wystarczyła - 190g- podejrzewam, że może dlatego, iż była bez mięska (nie zwróciłam uwagi :rolleyes: myślałam, że wszystkie zupki z oznaczeniem po 6 miesiącu są już mięsne :eek:). Może z mięskiem by więcej nie zjadła? Bo jak przyjdzie mi otwierać dwa słoiki na dzień to zbankrutuję :-D

reklama
Do góry