reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

Chciałam napisać, że zostałam dziś pochwalona przez lekarkę, że tak długo karmię piersią i do tej pory nie wprowadziłam sztucznego mleka. :cool2::-):-)

reklama
Muszę powiedzieć mężowi, że wydam więcej kasy na zabawki dla Wiktorii, bo w końcu zaoszczędziliśmy na mleku:-D

Wiecie może jak odbija się to na biuście? Poproszę tylko nie jakieś tam plotki, tylko o fakty - naukowo udowodnione:laugh2: Bo mówili, że będzie super, a jak patrzę na swój to zaczynam mieć wątpliwości:cool2:

Wiecie może jak odbija się to na biuście? Poproszę tylko nie jakieś tam plotki, tylko o fakty - naukowo udowodnione:laugh2: Bo mówili, że będzie super, a jak patrzę na swój to zaczynam mieć wątpliwości:cool2:

Ewa nie wiem jak u ciebie ale ja to mam problem taki, że moja mała śsie głównie z jednej piersi i niestety się powiększyła a druga jest mała. Jedni mówią że to się wyrówna ale spotkałam tez opinie że nie.:-(

Szkoda, że mnie straszono skazą białkową U Wiktorii, albo jeszcze czymś gorszym - jak ją wysypywało i nie wiadomo od czego. A teraz jem nabiał i nic się nie dzieje, a jeśli już to bardzo rzadko. (

U mnie na początku też lekarz mówił że to może skaza białkowa bo po serze albo AZS . Ale trafiłam na dobra lekarkę i powiedziała że właśnie dzieci często reagują na pewne produkty które zje mama. I jeżeli to nie jest skaza albo AZS to po pół roku powinno minąć. U nas tak jest. I mam wszystko normalnie jeść tylko te uczulające bardzo niewiele.

U mnie jak przestałam karmić, to piersi po jakimś czasie wróciły do poprzedniego rozmiaru, ale "obniżyły" sie trochę niestety ;-).

reklama
ja niestety nie karmie piersią, bo zanikl mi pokarm i nawet po kilku tygodniach proby "rozbujania" nic to nie dalo. tak wiec Xawek pije Nutramigen. próbowalam mu dawać to puree Misiowy Ogrodek od Nestle kilka lyzek zjadl i nawet mu smakowalo, ale bylo tak geste ze kilka lyzek mu wystarczylo. Potem probowalismy dosypywac kaszki do mleczka ale niesmakowalo mu to (kaszka byla bananowa). a teraz probojemy powoli po kilka okruchow biszkoptów czy chlebka... krzywi sie ale zaraz potem cmoka mlaska i delektuje sie smakiem :) . oprocz tego oczywiscie deserki i zupki. chociaz z deserkow to głównie złociste jabłka bobovity i ewentualnie jabłka ze słodką marchewką i nic innego nie smakuje. a z obiadkow to marchewka z ryżem. tylko z piciem jest ciekawie, pil do tej pory jabłka z melisą a teraz kupilam mu czerwone winogrona herbatke i co?? i nie chce... za dobre... woli te paskudne zielska od owocków :/

Do góry