reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
Zostawiłam swoje dzieci pod opieką babci i pojechaliśmy z mężem do Wwy. Nie było nas 3 godzinki no i poszła w ruch butla - z tym, że tym razem nie odciągałam pokarmu tylko dostał sztuczne mleczko:tak: smakowało mu:-)
A moje piersi powiększyły się w tym czasie o 2 rozmiary chyba:-D
Na przyszły weekend planuje kino:tak: :-)
Co do kropelek Sab simplex nie mam jeszcze wyrobionego zdania:tak: Wzdęcia nadal maja miejsce:-(

my wczoraj zmienilismy mleko
na poczatku karmilismy go 1 ale po 2 tyg kiedy ciagle byl glodny midwife mowila zebysmy przeszli na 2 ,
i tak zrobilismy i zaczely sie kolki
moze to zbieg okolicznosci ale od wczoraj dostaje 1 i poranne kolki nas ominely
wolalabym zeby to bylo to mleko i kolki sie skonczyly
1 zjada wiecej bo az 140ml i pultyny mu rosna:-)

a tak apropos mojego mleka chyba zaczyna zanikac bo coraz mniej go jest :-( no coz trudno
miesiac sie udalo
tak myslalam ze szybciej zacznie zanikac bo ta pompka nie sciagne tak dobrze jak pijawka wyssie

magda nasz wypad do kina sie nie udal bo mama sie rozchorowala i trzeba bylo sie jeszcze ja zajmowac
ale w tym tyg to juz dochodzi do siebie i juz sie moze zajac malym

Zazdroszczę Wam tych wychodnych.. My nie mamy małego z kim zostawić, a pogoda nie sprzyja spacerom z dzidziusiem.. i siedzimy w domu.. w weekend z mężem.. od poniedziałku do piątku - sami...

u nas z karmieniem nie ma problemu:tak: mała wcina pierś jak szalona:tak: pokarm mi się unormował czasami mam wrażenie że jest go mało ale położna powiedziała że nie mogę mieć piersi cały czas nabrzmiałych i jak są miekkie to też jest w nich pokarm:tak: kazała mi wypijać 2 litry płynów

A mój synek tak się rzucił na moje cycuczkowe mleczko, że aż zwymiotował :szok: i to sporo tego z Niego wyleciało:no: nie przejął sie tym zbytnio a ja musiałam przebierać siebie i jego i prać sofę:-p

Malaga - czasami fajnie wyrwać się z domku bez dziecka ale z maleństwem też można w wiele miejsc pójść/pojchać:tak: Na razie pozostają spacerki - tylko gdzie ta WIOSNA!!!!!!!!!

Miloku - to kiedy idziemy do kina? sobota?;-) :-)

Zostawiłam swoje dzieci pod opieką babci i pojechaliśmy z mężem do Wwy. Nie było nas 3 godzinki no i poszła w ruch butla - z tym, że tym razem nie odciągałam pokarmu tylko dostał sztuczne mleczko:tak: smakowało mu:-)
A moje piersi powiększyły się w tym czasie o 2 rozmiary chyba:-D
Na przyszły weekend planuje kino:tak: :-)

oj kusisz madzia

chyba tez kupie puszke mleczka i wybiore się z męzem do kina :-)

Pariska od 3 tygodnia życia dostawała 1 sztuczną flaszkę dziennie

ooo a Maddox jutro kończy 3 tygodnie :-);-)

u nas z karmieniem nie ma problemu:tak: mała wcina pierś jak szalona:tak: pokarm mi się unormował czasami mam wrażenie że jest go mało ale położna powiedziała że nie mogę mieć piersi cały czas nabrzmiałych i jak są miekkie to też jest w nich pokarm:tak: kazała mi wypijać 2 litry płynów

Moja mała ostatnio też pije tak, że aż się zakrztusza. Tylko potem moment usypia, a moje cyce nadal twarde :baffled: I cierpię...Mam wrażenie, że ostatnio moja mleczarnia ma nadprodukcję.

A

tylko gdzie ta WIOSNA!!!!!!!!!

No przecież już jest ;-)

Co do kina to planujemy właśnie jakoś wyrwać się z mężem jak kruszynka skończy miesiąc. Podrzucimy którymś dziadkom małą i sami pójdziemy się rozerwać. A co ;-) Rodzice też coś muszą mieć z życia, bo ostatnio to tylko karmienie, odbijanie, przewijanie, noszenie, uspokajanie...:-p :laugh2:

A jeśli chodzi o spacerki - powiedzcie jak długo przed werandowałyście dzieci i po ile czasu??

Ja werandowalam bardzo krutko i szybko na dwor poszlam z malym
2 dni werandowalam a potem na dwor na 15 min
nastepnego dnia na pol godzinki i nastepnego na godzinke i juz potem to jak mi sie chcialo
ale tristan mial zaledwie tydzien wiec kladlam mu pieluszke na buzke zeby go nie owialo
no i oczywiscie bylo cieplo:tak:

Magda ja w piatek ide na imprezke do znajimych tak na pare godzinek
wyskakujemy zaraz po kapieli malego i tak do 2 mamy czas , bo tak sie Tristan budzi na amu
a w sobote nniestety maz pracuje wiec my cyba we czwartek albo srode sie wyskoczymy
ja czekam az zaczna grac ten nowy muzyczny film u nas
choroba zapomnialam jaki tytul:baffled:

2 dzien bez kolek
chyba to faktycznie mleko
widac ze cos tam go brzusio pobolewa ale jak mu troszke pomasuje to zasypia spokojnie
to nie to co wtedy
3 godziny non stop krzyczal az chrypy dostawal
boziu niech tak juz zostanie :tak:

reklama
ja dzisiaj mam szalona produkcje mleka:szok: jak wróciłam o 11 z zakupów to mała spała a to była jej pora karmienia o 12 nadal spała więc na śpiocha ją przystawilam ale nie chciała jeść o 12:30 wstała i zjadła ale cycek myślalam że mi rozerwie:zawstydzona/y:

Do góry