reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MENU naszych marcowych pociech

a mi położna mówiła żeby nie pozwolic dziecku bawić się przy cycu:confused: no ale jak to zrobić:confused: ja próbuje tak mała ssie i przestaje to delikatnie wyciągam jej cyca jak otwiera buzie i szuka to wkładam jej z powrotem i jak znów ssie karmie ją dalej jak tylko trzyma w buzi to oszukuje ją smoczkiem:zawstydzona/y: położna powiedziała mi że te nasze maluszki to tacy mali terroryści i trzeba ich troszę pooszukiwać bo najchętniej to by cały dzień leżały z cycem w buzi:tak:

reklama
Ja właśnie nie pozwalam małej na leżenie z cyckiem w buzi. Albo ssie albo nie ma zabawy ;-)
Za to też problem z odbijaniem. Z reguły jak ją położę to jej się wtedy ulewa...

ja tez karmie małą ok 15-20 min cały czas wcina:tak: w dzień co 3 godziny czasami 4 w nocy co 4 godziny:tak: mamy tylko problem z bym by się Natalce odbiło biorę ją do góry poklepuje delikatnie po pleckach i nic:wściekła/y: z tym odbijaniem jest różnie raz się jej odbije raz nie:-(

kiedyś znajoma podpowiedziała mi, że jak się weźmie
dziecko spowrotem do poziomu i ponownie w pion, to powinno się odbić ;-)

Moja mała dostawała wczoraj strasznej czkawki po jedzeniu i przez to mnóstwo mleka się jej ulewało :rolleyes:
Aaaa i muszę się pochwalić - wypracowaliśmy sobie pokarm samym przystawianiem małej do cyca :yes: Udało się, bo był duży problem z tym, kiedy inne mamy już dawno miały pokarm to u nas nic nie było ;-)

super Agutek gratuluje

u mnie problem bo maly nie chce cyca do buzi brac
i zanosi sie jak go tylko do niego przylkadam

ale w piatek Tristan bedzie mial miesiac wiec juz jestem spokojniejsza
narazie caly cza spompuje ale jak by teraz mleko zaniklo to juz nie bylo by tragedji
polozna mi mowila zeby chociaz jeden miesic podawac to juz bedzi edobrze wiec za 3 dni bedzi edobrze:-D
badany miala poziom prolaktyny , przez ktora nie mogal zajsc w ciaze i tera ona zabiera mi mleko :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
niestety nie moge nic wziasc zeby jej poziom obnizyc bo mimo wszystko cos tam tego pokarmu maly dostaje
a i juz wiem od czego zatrucie mi sie zrobiloo
organizm sprzeciwil sie na ciaze
poprostu juz mial dosc i sie sprzeciwil
jak sie ciezko ciaze przechodzi to tak sie dzieje
i u mnie tak wlasnie bylo
ale juz po wszystki
nastepna bedzie lzejsza:tak:

Moja mała dostawała wczoraj strasznej czkawki po jedzeniu i przez to mnóstwo mleka się jej ulewało :rolleyes:
Aaaa i muszę się pochwalić - wypracowaliśmy sobie pokarm samym przystawianiem małej do cyca :yes: Udało się, bo był duży problem z tym, kiedy inne mamy już dawno miały pokarm to u nas nic nie było ;-)
Agutek - mi doradzili w szpitalu, żeby małego na chwilę do cyca przystawić, jak ma czkawkę :tak: Popije chwilę i mu przechodzi :tak:

reklama
Do góry