reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
ja tez sama gotuje
np jednego ziemniaczka i 2 marchewki
a ostatnioo ugotawala taka sama porcje i dodalam indyka ze sloiczka . oj jak wcinal:-D
a teraz kupilam puszeczki i np wczoraj bylo danie kalafior z serem,
byl juz tez ryz z jajkami , fasolka z bekonem
odziwo niunkowi smakuja

kupilam jeszcze sokowirowke i sama robie soki
z jabluszek i bananow i marchwi

ja ugotowałam ziemniaka, 2 marchewki i parę kwiatków kalafiora i pokroiłam małego buraka. później zmiksowałam wszystko prócz buraka w tym wywarze i Wika wcianała

a na deser to miksuje banana brzoskwinie i np. jabłko i ma na 2 dni

a na obiadek zmiksowałam dużego ziemniaka z 2 marchewkami i pietruszką tylko nie dodałam wody i wtedy to ma gęstą konsystencję i jest obiadkiem- nie daje do niczego selera bo słyszałam że uczula a poza tym Wiktorii to nie smakuje

a czasami to miksuje tak jak mi warzywka podchodzą pod rękę i dodaje puree ryzowe - marchewka z groszkiem

Dzieki Dziewczyny to ja tez zaczne probowac :tak:conieco nowego zrobionego przezemnie :tak:czyli blender by sie przydal tak ??

...a ja przeżyłam za to większy szok czytając o serze, bekonie, fasolce, jajkach :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Rany, przecież są schematy żywienia i tak pięknie opisane jest kiedy, co można podawać. Błagam dziewczyny dla dobra dzieci czytajcie to, przecież po to ktoś je stworzył. Nie z powodu "widzimisię", ale dla zdrowia maluszków.

ja ugotowałam ziemniaka, 2 marchewki i parę kwiatków kalafiora i pokroiłam małego buraka. później zmiksowałam wszystko prócz buraka w tym wywarze i Wika wcianała

a na deser to miksuje banana brzoskwinie i np. jabłko i ma na 2 dni

a na obiadek zmiksowałam dużego ziemniaka z 2 marchewkami i pietruszką tylko nie dodałam wody i wtedy to ma gęstą konsystencję i jest obiadkiem- nie daje do niczego selera bo słyszałam że uczula a poza tym Wiktorii to nie smakuje

a czasami to miksuje tak jak mi warzywka podchodzą pod rękę i dodaje puree ryzowe - marchewka z groszkiem

u nas seler nie wywołał reakcji negatywnej więc jest stałym elementem menu....mniej podszedł córci por :nerd:

...a ja przeżyłam za to większy szok czytając o serze, bekonie, fasolce, jajkach :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Rany, przecież są schematy żywienia i tak pięknie opisane jest kiedy, co można podawać. Błagam dziewczyny dla dobra dzieci czytajcie to, przecież po to ktoś je stworzył. Nie z powodu "widzimisię", ale dla zdrowia maluszków.

agutek to sa dania ze sloiczkow dla dzieci od 4 miesiaca
wiec chyba tez ida wedlug schematu zywienia

reklama

ja tez jestem w :szok::szok::szok: bekon , fasolka :szok::szok: a mozesz wstawic taki schemat zywienia dzieci ?? bardzo bym prosila !! a jak nie to chociaz napisz mi gdzie moge taki znalezc ? :rofl2:

Do góry