reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
A ja dałam dziś córci zupkę jarzynową i nie smakowała jej. Pluła dalej niż widziała. Za to wypiła na raz 80 ml :szok:nektaru jabłkowo - malinowego.

Jak jem i trzymam ją na kolanach to, aż się trzęsie żeby i jej dać. Dziś np. wyrwała mi z ręki chleb, a jak chciałam jej zabrać to jeszcze szybciej pchała do buzi i to obiema rękami.

Jak jem i trzymam ją na kolanach to, aż się trzęsie żeby i jej dać. Dziś np. wyrwała mi z ręki chleb, a jak chciałam jej zabrać to jeszcze szybciej pchała do buzi i to obiema rękami.
Moje dziecko też tak robi, otwiera dziobek jak pisklę :tak:. Raz mu uskrobałam trochę jabłka, które jadłam, myślałam że wypluje, bo to było młode kwaśne jabłko, a o dziwo smakowało mu :-D. Zawsze też patrzy zazdrośnie jak pije kawę ;-).

Na mojej nieciekawej wizycie u pediatry nic się nie dowiedziałam, ale dostałam fajny poradnik na temat nowego schematu żywienia :tak: Poczytajcie ;-)

Jest tu wytłumaczone, dlaczego u dzieci karmionych piersią podaje się gluten już w 5 miesiącu, gdzie szukać glutenu, itp. :-)

A ja dałam dziś córci zupkę jarzynową i nie smakowała jej. Pluła dalej niż widziała. Za to wypiła na raz 80 ml :szok:nektaru jabłkowo - malinowego.

ja mam podobnie
niuniek jak widzi ze ktos cos je to zz dlaek buzie otwiera i caly az sie trzesie zeby jemu dac:-D
wyglada to tak jakbym dziecko glodzila:-D

Mój maluszek za tydzień skonczy 5 miesięcy. Od kilku dni oprócz piersi dostaje także 2 razy dziennie bebilon pepti, który zaakceptował bezs większego sprzeciwu.:-). Wczoraj pierwszy raz podałam mu " łyk" soczku jabłkowego- wypił całą porcyjkę.W weekend chcemy spróbować podać marcheweczkę.sama jestem ciekawa jak to przyjmie. Dodam ,że wbrew zaleceniom pana z poradni laktacyjnej mały dostawał herbatki praktycznie od urodzenia.:rolleyes:

reklama
Wczoraj kupowałam słoiczki i zauważyłam, że kolejne słoiczki Hippa mają już sól w swoim składzie. Zwracajcie na to uwagę.

Jakoś ten Hipp wszystko strasznie szybko wprowadza :sick:

Do góry