reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
Dziś rano, albo w nocy, w każdym bądź razie nie słyszałam, Piotruś zrobił kupsko :-) Mam nadzieję, że to nie przypadek, że zaczyna mu się wszystko normować że pomogło to, że mały zaczął pić soczki (nektary) i zaczęłam mu podawać kleik kukurydziany :rolleyes:

Dziś rano, albo w nocy, w każdym bądź razie nie słyszałam, Piotruś zrobił kupsko :-) Mam nadzieję, że to nie przypadek, że zaczyna mu się wszystko normować że pomogło to, że mały zaczął pić soczki (nektary) i zaczęłam mu podawać kleik kukurydziany :rolleyes:

mam nadzieje ze to koniec Twoich a raczej Waszych problemow kupowych

niniek dalej nie radzi sobie z niekapkiem
jakie macie te niekapki
bo z tego co ja mam to trzeba tak ciagnac ze az ja sobie ledwo radze
chyba zmienie kubel

mam pytanie - moja corcia dostaje butelke sporadycznie (co pare dni herbatke, srednio raz na miesiac moje mleko sciagniete do buteleczki) , czy powinnam zmienic jej smoczek, czy moze caly czas z jedynki pic?:-)

No i jak Agutek Tola zareagowała na nowość?? :-)

Nie zauważyłam jakiś negatywnych objawów, chociaż trudno mi cokolwiek mówić, bo córeczka ma jakieś gorsze dni i noce ostatnio :-(

kupilam niekepek treningowy tristanowi i za cholere nie wychodzi mu picie z niego:no:

Moja coraz ładniej się zaciąga i wypija nawet tak po 70ml na raz. Mam nadzieję, że tak jej zostanie. Planuję kupić jej już typowy niekapek, bo do tej pory używaliśmy tylko ustnika zamontowanego w butelce. Tylko moja córa nie ma odruchu pchania nic do buzi zatem też nie złapie ani butli ani niekapka w rączki żeby pić. Ona nawet grzechotek nie wkłada do buzi. Jedynie same rączki, więc czeka nas jeszcze nauka chwytania butli/kubka i wkładanie do buzi :happy:

Ja zaczęłam też podawać kleik kukurydziany, bo niby pomaga na twarde kupki. Zobaczymy, ostatnio jakoś gorzej córeczce idzie załatwianie się - coraz częściej się pręży...może od kleiku ryżowego :confused2:

mam pytanie - moja corcia dostaje butelke sporadycznie (co pare dni herbatke, srednio raz na miesiac moje mleko sciagniete do buteleczki) , czy powinnam zmienic jej smoczek, czy moze caly czas z jedynki pic?:-)

Jeśli spokojnie z tego pije to raczej nie musisz zmieniać, choć na tym etapie powinna pić już z trójki. Jednak jak podasz większy smoczek to może odrzucić pierś, bo będzie jej się łatwiej piło. Jakkolwiek zrobisz będzie dobrze :happy:

Jeśli spokojnie z tego pije to raczej nie musisz zmieniać, choć na tym etapie powinna pić już z trójki. Jednak jak podasz większy smoczek to może odrzucić pierś, bo będzie jej się łatwiej piło. Jakkolwiek zrobisz będzie dobrze :happy:

Z tym odrzuceniem piersi to prawda. Ja dałam smoczek z większą dziurką i przez 2 tygodnie walczyłam, żeby znowu ode mnie chciała ssać. :-( Ale się udało i chociaż dokarmiam butelką to ode mnie tez sporo pije.

reklama
Do góry