reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

ja z warzywami mam dobrze, bo teściowie maja ogródek i tam włoszczyznę sadzą i buraczki i fasole, pomidory i ogórki- gorzej jak Wiktoria wyje im wszystko ale to jeszcze mam kumpele na wsi i rodzina męża też ma pole, więc jakoś damy sobie radę.

No właśnie teraz jeszcze można skombinować (ja np. od rodziców), ale jesienią, zimą...będzie problem, dlatego pewnie będziemy kupowac słoiczki i pewnego dnia zbankrutujemy :laugh2::-D

reklama
Całe mnóstwo ;-)Wszystkie, które mają oznaczenie "po 4 miesiącu" lub "od 5 miesiąca".

Widzę, że wasz pediatra idzie nowym schematem i zaleca podawanie glutenu :happy:

Tak właściwie, to sama chciałam wprowadzićzupkę, ale jak potwierdził to lekarz, to też dobrze.

A chodziło mi o zupkę tylko z marchewki, ziemniaka i pietruszki, taką jaką ewentualnie będę sama gotować.

Ugotowałam zupę z ziemniaka, marchewki, cukinii, buraka i jabłka. Ciekawe czy będzie mojemu dziecku smakowała.

No i jak? Smakowało? :cool2:

Ja dzisiaj pierwszy raz podałam ten Misiowy Ogródek - groszek i marchewka. Dodałam do zupki i mała wszamała ze smakiem. Jak nie będzie sensacji to będzie to wstęp do nowej zupki Hippa, która ma w składzie m.in. groszek właśnie i kalafiora - kolejna nowość :happy:

Zrobiłam dzisiaj trochę zapasów na przyszłość, czyli na po 5 miesiącu ;-) Kupiłam parę zupek z mięskiem. W ogóle to strasznie zawiodłam się na miejscowym oddziale Tesco :baffled: Mamy takie małe u nas, ale myślałam, że ceny będą jakieś promocyjne (tyle się naczytałam o tym Tesco i promocjach). Kupiłam zupki, a potem zobaczyłam że w Rossmannie można kupić te same po 50-70 groszy taniej...również w Kauflandzie :angry: Zawiodłam się :dry: (to tak dzięki maladze zmobilizowałam się do zwracania uwagi na ceny i zapamiętywania ich ;-))

Zrobiłam dzisiaj trochę zapasów na przyszłość, czyli na po 5 miesiącu ;-) Kupiłam parę zupek z mięskiem. W ogóle to strasznie zawiodłam się na miejscowym oddziale Tesco :baffled: Mamy takie małe u nas, ale myślałam, że ceny będą jakieś promocyjne (tyle się naczytałam o tym Tesco i promocjach). Kupiłam zupki, a potem zobaczyłam że w Rossmannie można kupić te same po 50-70 groszy taniej...również w Kauflandzie :angry: Zawiodłam się :dry: (to tak dzięki maladze zmobilizowałam się do zwracania uwagi na ceny i zapamiętywania ich ;-))

A ja dziś kupiałam w Makro deserki BoboVita. Nie było ceny więc wzięłam tylko 3 zapakowane razem, miałam zobaczyć ile kosztują i zapomniałam. A jak już jechaliśy do domu to okazało się, że za 3 słoiczki zapłaciłam tylko 4 zł.:szok:

A ja dziś kupiałam w Makro deserki BoboVita. Nie było ceny więc wzięłam tylko 3 zapakowane razem, miałam zobaczyć ile kosztują i zapomniałam. A jak już jechaliśy do domu to okazało się, że za 3 słoiczki zapłaciłam tylko 4 zł.:szok:
U nas Bobovita za ok. 2.39 także naprawdę super cena w tym Makro :tak: Szkoda, że nie ma u nas...

reklama
Do góry