reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

My wręcz odwrotnie, bo Piotruś ok.18 lubi się zdrzemnąć i później jest dopiero kąpiel ok. 20-tej i karmienie,
ale on nie idzie wtedy spać, tylko ma ochotę na zabawę:-D, tak gdzieś do 23 lub później, oczywiście w międzyczasie dojada z cycusia:rofl2:.
O jacie i do 23.00 ci nie śpi?
Moja na początku tak miała, że zasypiała po 22.00 gdzieś, ale walczyliśmy, aby ją nauczyć szybszego zasypiania, bo chcieliśmy mieć trochę czasu dla siebie :happy:

reklama
My Piotrusia kąpiemy zwykle koło 20, chyba, że wyjdziemy na wieczorny spacer, to automatycznie później :-) Praktycznie zaraz po kąpieli mały dostaje jedzonko i zasypia :tak:

My też kąpaliśmy córcie o 21.30 i do 23 było usypianie ale przestawiliśmy na kąpanie na 20 i do 21 juz śpi.:tak: Niestety tylko do północy ale dobre i to:tak:

kupiłam dzisiaj Natalce kubek niekapek Avent:tak: ale jak narazie to nie potrafi z niego pić chyba dlatego że ma twardy ustnik:-( muszę dokupić te miękkie:-)

Dzisiaj kupiłam Wiktorii pierwszy raz ten przysmak na noc z bananami, kurcze zjadła cały słoiczek 190ml i jakbym jeszcze miała to pewnie tez by wsunęła.

Dzisiaj kupiłam Wiktorii pierwszy raz ten przysmak na noc z bananami, kurcze zjadła cały słoiczek 190ml i jakbym jeszcze miała to pewnie tez by wsunęła.

:szok::szok::szok::szok::szok:

Żeby moja córcia chciała tak jeść. Taki słoiczek to może dałaby radę zjeść na trzy razy (czyt. 3 dni). Wiktoria je tylko trochę ze słoiczków, a resztę podsuwam mojej mamie:laugh2:

Dzisiaj rozmawiałam z moją mamą i powiedziała mi, że kiedyś jak któraś mama nie mogła karmić piersią to oprócz mleka z butelki już w piątym miesiącu mamy dawały dzieciom kaszkę mannę i z glutenem nie było problemu. :confused:
to było kiedyś teraz w nasze życie wdarło się dużo chemii nie ryzykujcie z glutenem za wcześnie będę przestrzegała przed tym wszystkich ja w 9 miesiącu podałam Szymonkowi kaszkę pszenna 3razy (wcześniej podjadał chlebek bułeczki ale odrobinkę i żadnych rewolucji nie było dopiero po tej kaszy uważam że za dużo i za wcześnie to zrobiłam) i do dziś mam problem ma przeszło 2 latka i płacze żeby mu dać bułkę chlebek czy ciasteczko takie jak my jemy-niestety nie mogę a jeśli ulegnę ja czy "ktoś" inny to walczymy 2 tygodnie z biegunką.

NIE PODAWAJCIE ZA WCZEśNIE GLUTENU NIECH MAłE żOłąDECZKI ROZWINą SIę TAK żEBY IM NIC NIE ZASZKODZIłO!!!!!

reklama
ostatnio mniej wiecej co 2,5 godziny w ciagu dnia, chyba, ze jest upalnie, to mala wola czesciej, bo jest spragniona:-)wychodzi mi zwykle kolo 6 karmien dziennie[/qu
hej ja dałam dzis Julitce troszkę startego jabłuszka z własnego sadu kwasiła się ale buzię otwierała szeroko żeby jej dać:-)

Do góry