reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
A jaki masz smoczek?

Blueberry trochę zaspałam ale w nocy dopiero o 5 nad ranem usnęłam:-( Ja mam zwykłą butelkę canpola i zwykły smoczek. Ale już czytałam na naszym forum o smoczkach trójprzepływowych??
Tylko nie mam takiego jeszcze. Czy można go kupić oddzielnie do każdej butelki ? Czy razem z butelką??
Proszę o podpowiedź.:-(

Dzisiaj rozmawiałam z moją mamą i powiedziała mi, że kiedyś jak któraś mama nie mogła karmić piersią to oprócz mleka z butelki już w piątym miesiącu mamy dawały dzieciom kaszkę mannę i z glutenem nie było problemu. :confused:

Zjadł :-) Dałam trochę mniej kleiku niż Ty, tak na pierwszy raz, bo do tej pory nie zagęszczałam wogóle..

elahar - ja też mam butelkę Canpola :happy: Z Canpola do kaszek i kleików jest specjalny smoczek :tak: Można kupić oddzielnie, pakowane chyba po dwa i są oznaczone, że do kaszek i od którego miesiąca :happy:

Dzisiaj rozmawiałam z moją mamą i powiedziała mi, że kiedyś jak któraś mama nie mogła karmić piersią to oprócz mleka z butelki już w piątym miesiącu mamy dawały dzieciom kaszkę mannę i z glutenem nie było problemu. :confused:
Ale pewnie częściej dzieci chorowały na celiakię. Nawet pamiętam, że były w sklepach banany tylko dla dzieci chorych na celiakię :tak:.

reklama
Zjadł :-) Dałam trochę mniej kleiku niż Ty, tak na pierwszy raz, bo do tej pory nie zagęszczałam wogóle..

Super :-)

A ja skapitulowałam i nie przetrzymuję młodej jednak do 21.00, bo wtedy od 19.00 jest mega marudna, a i jedzenie jakoś dziwnie wtedy nie pasuje - ok. 16.00 jest zupka, a potem po 18.00 już chce butlę i wtedy długo jeść nie chce, a spać owszem. Trudno, wolę jednak w nocy wstawać niż męczyć siebie i ją tym przetrzymywaniem, żeby później chodziła spać. Dzisiaj padła mi ze zmęczenia o 20.00 i przez to, że o 18.15 zjadła 130ml mleka teraz wcisnęłam jej ledwo 70ml mleka z kleikiem, bo spała jak kamień już :eek: Do tego pokiełbasiły jej się dniowe drzemki i cały nasz schemat dnia szlag trafił :sorry2:
No cóż, nie będziemy mogli z dzieckiem nigdzie wieczorem wychodzić i będziemy zramolałymi nudziarzami ;-) :-p...chyba, że raz kiedyś ją przetrzymamy...ale na codzien jednak nie będę ;-)

Do góry