reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

elahar - ja też mam butelkę Canpola :happy: Z Canpola do kaszek i kleików jest specjalny smoczek :tak: Można kupić oddzielnie, pakowane chyba po dwa i są oznaczone, że do kaszek i od którego miesiąca :happy:

Dzięki wielkie.:tak: Ja to muszę zacząć dokładnie czytać co jest napisane na opakowaniach bo przez pośpiech już nie jedną rzecz przegapiłam:no:

reklama
Dziewczynki, dzisiaj zrobiłam małej na obiadek ziemniaczka+ narchewkę+ kalafiora. Zobaczymy czy Wiktoria to zje, mam nadzieje, bo cały czas gotować marchewkę to mi się znudzi.

Już ugotowałaś? Dobra jesteś :-D
Ja nawet śniadania jeszcze sobie nie zrobiłam...dopiero wstałam :zawstydzona/y::-p:cool2:

Ja jeszcze nie wiem co dziś kuchnia zaserwuje młodej...z nowości mam jeszcze mały słoiczek brokuł i szpinaku z ziemniakami. Może to drugie dam jej na spróbowanie :rolleyes2:

Jakbyś wstała o 6:30 to może też byś ugotowała. Ja tak rano nie jem nic tylko kubek kawy, więc z nudów już pranie i obiadki dla całej rodziny zrobione.

moje dziecko zapłakało wczoraj wieczorem z głodu:-) dzisiaj nie dostanie soku:no: naszykowałam herbatkę teraz śpi jak wstanie dam jej jabłko:tak:

ostatnio mniej wiecej co 2,5 godziny w ciagu dnia, chyba, ze jest upalnie, to mala wola czesciej, bo jest spragniona:-)wychodzi mi zwykle kolo 6 karmien dziennie

Ja karmię co 2,5 lub 3 godz, ale ja karmię jeszcze dwa razy w nocy, a i tak mały słabo przybiera, ale lekarze nie każą mi go dokarmiać, przymierzam się do zupki z kaszką manną, ale czekam do wizyty pediatryi chcę z nim pogadać.

zupka z kalafiorem była pyszna, jeszcze na jutro zostało. A teraz młoda śpi więc na deserek musi poczekać a później jedziemy na zakupy po brokuły i zobaczę czy bedą Wiktorii smakować.

No cóż, nie będziemy mogli z dzieckiem nigdzie wieczorem wychodzić i będziemy zramolałymi nudziarzami ;-) :-p...chyba, że raz kiedyś ją przetrzymamy...ale na codzien jednak nie będę ;-)

My wręcz odwrotnie, bo Piotruś ok.18 lubi się zdrzemnąć i później jest dopiero kąpiel ok. 20-tej i karmienie,
ale on nie idzie wtedy spać, tylko ma ochotę na zabawę:-D, tak gdzieś do 23 lub później, oczywiście w międzyczasie dojada z cycusia:rofl2:.

reklama
Ja karmię co 2,5 lub 3 godz, ale ja karmię jeszcze dwa razy w nocy, a i tak mały słabo przybiera, ale lekarze nie każą mi go dokarmiać, przymierzam się do zupki z kaszką manną, ale czekam do wizyty pediatryi chcę z nim pogadać.

a ile Piotrus przybiera? Olivka ostatnio 150g tygodniowo, wiec zmniejszyla tempo;-)
skoro nie kaza dokarmiac to chyba wszystko w porzadku?:-)

ja juz tez myslalam przez chwile, zeby wprowadzic jakies jedzonko, bo mala budzila mi sie znowu w nocy na karmienie:tak:ale to byl chyba jakis skok rozwojowy, bo po kilku dniach przestala:-)wiec nadal czekamy do konca 6 miesiaca:-)

Do góry