reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
to było kiedyś teraz w nasze życie wdarło się dużo chemii nie ryzykujcie z glutenem za wcześnie będę przestrzegała przed tym wszystkich ja w 9 miesiącu podałam Szymonkowi kaszkę pszenna 3razy (wcześniej podjadał chlebek bułeczki ale odrobinkę i żadnych rewolucji nie było dopiero po tej kaszy uważam że za dużo i za wcześnie to zrobiłam) i do dziś mam problem ma przeszło 2 latka i płacze żeby mu dać bułkę chlebek czy ciasteczko takie jak my jemy-niestety nie mogę a jeśli ulegnę ja czy "ktoś" inny to walczymy 2 tygodnie z biegunką.

NIE PODAWAJCIE ZA WCZEśNIE GLUTENU NIECH MAłE żOłąDECZKI ROZWINą SIę TAK żEBY IM NIC NIE ZASZKODZIłO!!!!!

A co powiesz na najnowsze wyniki badań i opinię specjalistów, że gluten należy podać już przed 5 miesiącem u dzieci cycusiowych i przed 6 u dzieci butelkowych?

ja piszę czego doświadczyłam i dokońca nigdy nie zaufam specjalistom od tych badań czy lekarzom czasem matczyna intuicja znaczy więcej niż jakies tam badania

Wiesz może być również tak, że akurat twój synek miał jakieś predyspozycje do tych problemów z glutenem. Wg starego schematu w 10 miesiącu życia podawało się gluten i chyba nie można też tak po prostu czekać z podawaniem, bo organizm kiedyś z tym trzeba oswoić...i pewnie te daty nie są ot tak wyssane z palca, tylko mają jakieś podstawy. W końcu nikt nie chce zrobić krzywdy naszym dzieciom ;-)

Ja sama nie wiem jeszcze co zrobię z glutenem...poczekam na opinię mojego pediatry :tak:

U nas tak normalnie to kąpiel po 19-tej, a spanko koło 20-tej :happy:
u nas tak samo :tak:
On nie jest przypadkiem Hippa?
Widziałam chyba taki w sklepie i jest drogi :dull: Ponad 5zł za słoiczek :dull:
:szok::szok: o matko!!
ja kupiłam niedawno w Polo Markecie 3 słoiczki deserków Gerbera "jabłko i czarna jagoda" i za wszystkie zapłaciłam 5 zł:cool2::tak:
córcia wypróbowała już samo jabłuszko, jabłko + marchew no i to z jagodami:tak: dzisiaj była bardzo niezadowolona jak miseczka zrobiła sie pusta.
żarłoczek mój mały:laugh2:;-)

gluten wprowadza sie teraz wczesniej dlatego wlasnie, ze zostalo udowodnione, ze NIE POWODUJE TO CELIAKII
julia6 - pewnie jest tak, jak mowi Agutek, moze twoj synek cierpi na nietolerancje glutenu? oczywiscie masz racje, ze ze wszystkim trzeba ostroznie, ale taka reakcja na pewno nie wystepuje u wielu dzieci, skoro sie ten gluten wczesniej wprowadza

reklama
Do góry