reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MENU naszych marcowych pociech

Wika pochłonęła wczoraj cały słoiczek zupki marchewkowej z ryżem, a dzisiaj bedzie miała jarzynową z porem. Ale ta moja córeczka to łakomczuch wszystko zjada i sie jeszcze wkurza że słoiczek się skończył. I nawet mleka zjada tyle co dotychczas czyli 180-200ml.Szok, ciekawe ile przytyje na tych słoiczkach.

reklama
My po 2 dniach jedzenia marchwii z ziemniakami dajemy odpocząć żołądkowi i obserwujemy się jak organizm reaguje na nowość. :happy:
Także dzisiaj wracamy tylko do jabłuszka.

"Mój synuś też śpi ze mną i na razie mi tak dobrze ":-)

Ja też nie narzekam na wspólne spanie bo w nocy jak mała się kreci tzn. że chce jeść. Wtedy ja ją szybciutko przystawiam do cyca a później od razu usypia. Niestety w czasie karmienia też przysypia i to jest prawdopodobnie powód jej częstych pobudek bo się nie najada i dlatego częściej się budzi. Gdzieś o tym słyszałam i chyba to prawda. Może jak wprowadze jakieś kaszki to pośpi dłużej. Na razie to się trochę męczę.

moja Natalka prawie w ogóle nie chce jeść tzn nie chce mleka:no: może dzisiaj dam jej jabłko ze słoiczka lub ziemniaczki z marchewką:tak: wczoraj wypiła 600ml plynu:szok::szok::szok: tzn. 2 soczki i herbatkę:szok: a dzisiaj kupsko było okropne:sick:

Może dlatego nie chciała, bo była opita?
Na tym etapie dzieci nie mogą pić tak dużo soków (pisałam o tym wcześniej), jeśli już jest spragniona tak bardzo to lepiej dawaj jej samą wodę.

zastanawiam się kiedy wprowadzić pierwsze jedzonko. Moja córcia za kilka dni skończy 4 miesiące a ja ją karmię tylko piersią i czasami przepajam glukozą .W nocy budzi mnie o ok. 1, 4 i po 6. Teraz zastanawiam się czy może za mało je wieczorem?:-(Usypia około 22. Zazdroszcze mamom, których dzieci przesypiają całą noc. Ja od urodzenia dziecka nie przespałam ani jednej nocy bez pobudki.:-(

Witam Cię,
Ja też mam swojego Piotrusia tylko i wyłącznie na piersi, też za kilka dni będzie miał 4 mies. i też wstaję w nocy dwa razy ok. 1-szej i ok. 4-tej, potem o 7-ej, czyli praktycznie co 3 godz. A mały śpi w swoim łóżeczku i muszę do niego wstawać.

Także jest nas więcej:-D

blueberry jak idzie karmienie smoczkiem trójprzepływowym? młody przekonał się do niego czy jednak nie? u nas zaakceptowany przy mleczku zagęszczanym :tak:

reklama
blueberry jak idzie karmienie smoczkiem trójprzepływowym? młody przekonał się do niego czy jednak nie? u nas zaakceptowany przy mleczku zagęszczanym :tak:
Odpuściłam kleik na razie. Nie mam serca go męczyć. Poza tym i tak nie spał dłużej po kleiku :no:. Dzisiaj chcę mu dać kleik z jabłkiem łyżeczką, ale nie wiem czy będzie chciał, bo teraz wrócił ze spaceru i nie chciał jeść marchewki. Pić też nie chciał.

Do góry