Wika pochłonęła wczoraj cały słoiczek zupki marchewkowej z ryżem, a dzisiaj bedzie miała jarzynową z porem. Ale ta moja córeczka to łakomczuch wszystko zjada i sie jeszcze wkurza że słoiczek się skończył. I nawet mleka zjada tyle co dotychczas czyli 180-200ml.Szok, ciekawe ile przytyje na tych słoiczkach.
reklama
A
Agutek
Gość
My po 2 dniach jedzenia marchwii z ziemniakami dajemy odpocząć żołądkowi i obserwujemy się jak organizm reaguje na nowość.
Także dzisiaj wracamy tylko do jabłuszka.
Także dzisiaj wracamy tylko do jabłuszka.
elahar
mama Madzi
"Mój synuś też śpi ze mną i na razie mi tak dobrze ":-)
Ja też nie narzekam na wspólne spanie bo w nocy jak mała się kreci tzn. że chce jeść. Wtedy ja ją szybciutko przystawiam do cyca a później od razu usypia. Niestety w czasie karmienia też przysypia i to jest prawdopodobnie powód jej częstych pobudek bo się nie najada i dlatego częściej się budzi. Gdzieś o tym słyszałam i chyba to prawda. Może jak wprowadze jakieś kaszki to pośpi dłużej. Na razie to się trochę męczę.
Ja też nie narzekam na wspólne spanie bo w nocy jak mała się kreci tzn. że chce jeść. Wtedy ja ją szybciutko przystawiam do cyca a później od razu usypia. Niestety w czasie karmienia też przysypia i to jest prawdopodobnie powód jej częstych pobudek bo się nie najada i dlatego częściej się budzi. Gdzieś o tym słyszałam i chyba to prawda. Może jak wprowadze jakieś kaszki to pośpi dłużej. Na razie to się trochę męczę.
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
A my dzisiaj w południe skończymy marchew z ziemniakami, a na podwieczorek będzie kleik z jabłkiem. Ciekawa jestem, czy będzie Karolkowi smakował...
A
Agutek
Gość
Może dlatego nie chciała, bo była opita?
Na tym etapie dzieci nie mogą pić tak dużo soków (pisałam o tym wcześniej), jeśli już jest spragniona tak bardzo to lepiej dawaj jej samą wodę.
Na tym etapie dzieci nie mogą pić tak dużo soków (pisałam o tym wcześniej), jeśli już jest spragniona tak bardzo to lepiej dawaj jej samą wodę.
malaga
Fanka BB :)
Piotruś wczoraj wypił ze 4 słabe herbatki rumiankowe (ok. 400 ml) i dziś kupka była miękka Nie męczył się tak jak zwykle ostatnio..wczoraj wypiła 600ml plynu tzn. 2 soczki i herbatkę a dzisiaj kupsko było okropne:sick:
Ewelina z Bydgoszczy
Fanka BB :)
zastanawiam się kiedy wprowadzić pierwsze jedzonko. Moja córcia za kilka dni skończy 4 miesiące a ja ją karmię tylko piersią i czasami przepajam glukozą .W nocy budzi mnie o ok. 1, 4 i po 6. Teraz zastanawiam się czy może za mało je wieczorem?:-(Usypia około 22. Zazdroszcze mamom, których dzieci przesypiają całą noc. Ja od urodzenia dziecka nie przespałam ani jednej nocy bez pobudki.:-(
Witam Cię,
Ja też mam swojego Piotrusia tylko i wyłącznie na piersi, też za kilka dni będzie miał 4 mies. i też wstaję w nocy dwa razy ok. 1-szej i ok. 4-tej, potem o 7-ej, czyli praktycznie co 3 godz. A mały śpi w swoim łóżeczku i muszę do niego wstawać.
Także jest nas więcej
A
Agutek
Gość
blueberry jak idzie karmienie smoczkiem trójprzepływowym? młody przekonał się do niego czy jednak nie? u nas zaakceptowany przy mleczku zagęszczanym
reklama
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Odpuściłam kleik na razie. Nie mam serca go męczyć. Poza tym i tak nie spał dłużej po kleiku . Dzisiaj chcę mu dać kleik z jabłkiem łyżeczką, ale nie wiem czy będzie chciał, bo teraz wrócił ze spaceru i nie chciał jeść marchewki. Pić też nie chciał.blueberry jak idzie karmienie smoczkiem trójprzepływowym? młody przekonał się do niego czy jednak nie? u nas zaakceptowany przy mleczku zagęszczanym