reklama
JustineMyMind
Mama Laureńki
moja za nic nie chce nic co jest silikonowe. za to lateks owszem a szkoda bo silikon jest biały i bardziej podoba sie mamusi ;-)U mnie też sie robi pianka. My mamy smoczek ten trój przepływowy i na razie jest ustawiony na 2 i mała z niego ładnie pije, przestawiłam ja ostatnio na te smoczki silikonowe, ale okragłe i nawet szybko załapała zmiane smocka:-):-):-)
tylko?? moja jak wypije 100 - 130 to dużo. 200 jeszcze jej nawet nie podałam ale ja ją karmię też piersią na żądanie i dosyć nieregularnie więc nie mam jako takiego porównaniaNie wiem, bo w nocy podaję pierś, ale nad ranem o 5.30 (nie wiem czy można to zaliczyć do nocnego karmienia, ale chyba nie) zjadła tylko 100ml.
ja mam Canpola i NUKa i tak samo sie pianka robiJa mam co prawda Canpola, ale u mnie tak samo się robi
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
To jest bardzo różnie. Niektóre dzieci przesypiają noce prawie od urodzenia, a inne wstają w nocy nawet w drugim roku życia. Mój synek zjada na kolację o 19-tej 180ml kleiku a i tak budzi się w nocy 2 razy. Tej nocy jadł tylko raz, ale podejrzewam że to jednorazowy przypadek niestety... Myślę, że to jego jedzenie w nocy to bardziej przyzwyczajenie niż rzeczywista potrzeba, ale nie wiem jak go oduczyć.Mam pytanie...jak myslicie od kiedy odzwyczaja sie dziecko od nocnego jedzenia?? wiem ,ze teraz jest jeszcze za wczesnie;-)ale niemam pojecia kiedy bedzie na to czassa jakies regoly mniej wiecejwiecie cos na ten temat
A
Agutek
Gość
debiutantko tak teraz myślę czy dobrze się zrozumiałyśmy co do tego niekapka.....
ja to wtedy nawet nie wiem o czym myślałam odpowiadając ci na pytanie...jeśli dobrze zrozumiałam twoje pytanie to jak podajesz niekapek dziecku do ust to ustnik ma być u dołu, a pozostała część butelki u góry, a nie ustnik u góry...przynajmniej ja tak podawałam
ostatnio trochę zakręcona jestem ;-)
ja to wtedy nawet nie wiem o czym myślałam odpowiadając ci na pytanie...jeśli dobrze zrozumiałam twoje pytanie to jak podajesz niekapek dziecku do ust to ustnik ma być u dołu, a pozostała część butelki u góry, a nie ustnik u góry...przynajmniej ja tak podawałam
ostatnio trochę zakręcona jestem ;-)
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Dziewczyny, a jak postępy z niekapkiem? Chyba też kupię taką butlę treningową. Ale na razie nie będę młodego męczyć, niech się najpierw nauczy jeść łyżeczką...
A
Agutek
Gość
Moja budzi się w nocy na jedzenie...a najgorsze, że potem obudzi się wcześnie i nie chce długo jeść i mi marudzi...coś jej się poprzestawiało.
A
Agutek
Gość
ja dałam na razie jej spokój, bo ciągle ją męczę tym aventem...więc nie chcę przesadzić i wprowadzać wszystko na raz... :sick:
reklama
Sandi
Fanka BB :)
... Myślę, że to jego jedzenie w nocy to bardziej przyzwyczajenie niż rzeczywista potrzeba, ale nie wiem jak go oduczyć.
znajoma mi mowila zeby oduczyc dziecko nocnego jedzonka...podawac zamiast mleczka herbatke w nocy jakby sie obudziloale niewiem kiedy ten czas ma nadejsc...ile mala powinna miec msc zeby zaczac ja oduczac