A
Agutek
Gość
Agutek powiedz mi , jak przesłaś na butelkę, lekarz ci kazał, czy sama wybrałaś mleczko, jak to wygląda pokolei, ba ja cały czas się gryzę , że głodzę maluszka i trzymam się tylko tej piersi, a mój pediatra każe obserwowć na razie, a ja nie wiem, czy nie jest głodny.
U mnie było tak, że karmiłam tylko piersią i nagle mała zaczęła mało przybierać. Lekarz kazał przyjść po 2 tygodniach na kontrolę. Znowu mało przybrała. Zalecił więc dokarmianie butlą mieszanką hypoalergiczną.
Ponieważ wiedziałam, że i tak będę musiała w końcu przejść na butlę postanowiłam, że nie będę podawała butli po piersi, tylko po kolei będę zamieniać karmienie na butlę. Jakiś czas miałam w planach podawać tylko jedną na dobę, potem wyeliminować kolejne karmienie piersią i tak dalej, aż w końcu w dzień będzie tylko butla (to ze zwględu na powrót do pracy).
Mieszanka hypoalergiczna jednak u nas się nie sprawdziła - bolesne bączki, okropnie śmierdzące kupki. Więc po 2 dniach sama zmieniłam mleko na Bebilon. I się przyjął.
Pediatra wie, że takie używamy i nawet o nim wspominał tylko o wersji HA.
Niestety piersi produkują już coraz mniej mleczka, a nawet po wprowadzeniu karmienia piersią wieczorem i nocą, po całym dniu są miękkie i córka się nie najada, więc do tego dochodzi butla.
Mleko zatem możesz sama wybrać i decyzję o dokarmianiu też możesz sama podjąć. Ale jeśli bardzo zależy ci na karmieniu piersią to nie zalecałabym, bo bardzo szybko traci się pokarm.