reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

:szok::szok::szok:
no to moja wypija w ciągu dnia jednorazowo najwyżej 60 ml mleczka (oprócz cyca) a po kąpieli dałam jej dzisiaj 130 ml i cyca i też wypiła. i mnie sie to wydawało dużo:zawstydzona/y::szok:
tylko że pewnie wasze dzieciaczki nie siedzą przy cycku 8-10 razy na dzień:-D:confused2:

no wlasnie nie martw sie Twoja ma jeszcze cycusia wiec dokladnie niewiesz ile ona wypija;-)moze nawet wiecej niz moja:tak:ja niestety odstawilam cycka:-(

reklama
U nas niestety ani kaszka bezsmakowa NESTLE ani Bobovita (z banankami) ani Bebiko 2R nie ciesza się powodzeniem. Chociaż wczoraj jak był padnięty to troszkę tej kaszki bezsmakowej wciągnął (ok 40 ml). Zobaczymy jak będzie dalej, może coś mu podpasuje. Ale pocieszam się że i u Was różnie bywa z wprowadzaniem nowych pokarmów...

Dziewczyny od kiedy wprowadzałyście kaszki do mleka i zupki jarzynowe? Ja chyba z tym to poczekam jeszcze ze 2 tygodnie. Na razie młoda wcina jabłka, sliwki jej troche mniej smakuja, ale najbardziej lubi soczek jabłko z białym winogronem.

U mnie też sie robi pianka. My mamy smoczek ten trój przepływowy i na razie jest ustawiony na 2 i mała z niego ładnie pije, przestawiłam ja ostatnio na te smoczki silikonowe, ale okragłe i nawet szybko załapała zmiane smocka:-):-):-)

Próbuj dalej :tak: Piotruś już ładnie je łyżeczką :-) Otwiera buźkę na widok łyżeczki i cmoka słodko :-D

Agutek - jaki masz ten niekapek?? Chciałabym Piotrusiowi kupić i nie wiem, jaki będzie najlepszy:tak: Wogóle się jeszcze nie rozglądałam za takimi kubeczkami, chyba pora ruszyć do sklepu ;-):-)

malaga kupiłam takie coś:
210314545

Wkłada się to do butelki Aventu zamiast smoczka. Jest biały ustnik dla dzieci powyżej 3 miesiąca, a potem zielony powyżej 6 miesiąca.

Dziewczyny od kiedy wprowadzałyście kaszki do mleka i zupki jarzynowe? Ja chyba z tym to poczekam jeszcze ze 2 tygodnie. Na razie młoda wcina jabłka, sliwki jej troche mniej smakuja, ale najbardziej lubi soczek jabłko z białym winogronem.

Ja na razie podałam tylko soczek jabłkowy, jabłuszko i wczoraj soczek marchwiowy. I przez jakiś czas będę chyba tylko to na zmianę podawać. Tak zalecił mi lekarz. Powiedział, że dopiero tak za miesiąc zupki jarzynowe...no ale mi się wydaje to troszkę długo ;-)
Także będę to jabłuszko i marchewkę męczyć jeszcze, potem mieszanki: jabłko z marchewką, marchewka z ziemniakami itd.
Mam jakieś mieszanki soczkowe, ale chyba dam sobie spokój jeszcze z nimi. Niech organizm oswoi się z tym jabłuszkiem i marchewką.

A na kaszkę chyba niebawem się skuszę :tak:
Tylko najpierw przejdę na Bebilon 2. :happy2:

blueberry no właśnie córci za szybko leci mleczko przy trójprzepływowym i nawet przy smoczku nr 3 :crazy: Także na razie dalej podaję jej smoczkiem nr 2 i powoli będę próbować przechodzić na następny :eek:

P.S. mojemu dziecku chyba bardzo przypasowała marchewka. Zajada się soczkiem, że hej. Tylko wszystko jest pomarańczowe :eek:

My mamy smoczek ten trój przepływowy i na razie jest ustawiony na 2 i mała z niego ładnie pije,

U nas na ustawieniu 1 mała nie radzi sobie z piciem, za szybko jej leci, a odpowiada to smoczkowi z 3 dziurkami :baffled:
Także smoczek nr 3 to dla niej jeszcze zbyt szybkie tempo. Nie nadąża połykać i jest płacz :sick:

Mój Karolek z łyżeczką dalej się nie lubi, więc zmieszałam kilka łyżeczek marchewki i jabłuszka, rozcieńczyłam sokiem jabłkowym i dałam z butelki. Bardzo mu smakowało :-). A z łyżeczki krzywił się i wypluwał.

A na kaszkę chyba niebo najpierw przejdę na Bebilon 2. :happy2::eek:

Agutek powiedz mi , jak przesłaś na butelkę, lekarz ci kazał, czy sama wybrałaś mleczko, jak to wygląda pokolei, ba ja cały czas się gryzę , że głodzę:zawstydzona/y: maluszka i trzymam się tylko tej piersi, a mój pediatra każe obserwowć na razie:szok:, a ja nie wiem, czy nie jest głodny:zawstydzona/y:.

Agutek powiedz mi , jak przesłaś na butelkę, lekarz ci kazał, czy sama wybrałaś mleczko, jak to wygląda pokolei, ba ja cały czas się gryzę , że głodzę:zawstydzona/y: maluszka i trzymam się tylko tej piersi, a mój pediatra każe obserwowć na razie:szok:, a ja nie wiem, czy nie jest głodny:zawstydzona/y:.
Ja sama przeszłam i sama wybrałam mleko :tak:. Najpierw Bebiko Omneo, a potem Bebilon. Lekarzowi powiedziałam o tym przy okazji szczepienia i zaaprobował mój wybór.

reklama
Do góry