reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

My jedliśmy przedwczoraj już marchewkę z jabłkiem, a dzisiaj podam mu dynię z ziemniakami:-) zobaczymy jak na to zareaguje bo na marchewke z jabłkiem zareagował rewelacyjnie.:tak:

reklama
mja córcia coś mało je ostatno:sick: chyba pójdę z nią na ważenie:confused: a może to od zębów straciła apetyt:-(
o 5 butla 210ml z kaszką
o 10 butla 180ml
a teraz nic nie chce jesć tylko wypiła herbatkę ok 100ml

roksi moja też marudzi przy jedzeniu ostatnio :-(
ale twoja tymi 2 posiłkami zjadła już więcej niż moja...i to sporo

Wiesz czasami dzieci tak mają.Mój Wiktorek też czasami ma cięższe dni i mniej je:) nie ma co się od razu denerwować :) w końcu nam w taką pogodę też nic się nie chce, trzymaj się cieplutko

mja córcia coś mało je ostatno:sick: chyba pójdę z nią na ważenie:confused: a może to od zębów straciła apetyt:-(
o 5 butla 210ml z kaszką
o 10 butla 180ml
Spore porcje zjada Natalka :tak:. Na pewno z głodu nie umrze :-).
Jeżeli jej ząbki dokuczają, to na pewno wpływa to na apetyt...

Wiktor właśnie spróbował dyni z ziemniakami i chyba nie za bardzo mu smakowała :-( niby nie pluł i zjadł ale nie miał takiego entuzjazmu jak przy marchewce z zjabłkiem :-(

Mój synek nie chce jeść łyżeczką. Próbowałam mu dać marchewkę. W ogóle nie otwierał buzi, jak mu przemyciłam do dzioba to nie połykał, tylko trzymał i się krzywił. Potem mu próbowałam dać soczek łyżeczką i to samo było. A z butelki wyduldał 60ml. Chyba na razie odpuszczę... Czy próbować jutro znowu, jak myślicie?
Próbuj dalej :tak: Piotruś już ładnie je łyżeczką :-) Otwiera buźkę na widok łyżeczki i cmoka słodko :-D

Soczki natomiast uczę ją pić z niekapka specjalnego dla niemowląt - ponoć nie zalecane jest podawanie słodkich rzeczy przez smoczek :dull: Wczoraj jednak jeszcze nie zakumała o co chodzi. Będę próbować dalej.
Agutek - jaki masz ten niekapek?? Chciałabym Piotrusiowi kupić i nie wiem, jaki będzie najlepszy:tak: Wogóle się jeszcze nie rozglądałam za takimi kubeczkami, chyba pora ruszyć do sklepu ;-):-)

o 5 butla 210ml z kaszką
o 10 butla 180ml
O matko, to Piotrek przy Natalci je jak wróbelek :szok::-)
Nie martw się, ja myślę, że to kwestia pogody, albo ząbków :tak:

Zrobiłam kleik kukurydziany, który jest gęściejszy od ryżowego i Karol zjadł ładnie przez smoczek trójprzepływowy :tak:. Czyli chyba mu za szybko leciało wcześniej. Agutek, może Twoja Tosia też miała za rzadkie?

Próbowałam mu dawać mleko łyżeczką przed butelką, ale nie wyszło. Z resztą jak zobaczył flachę, to już się niecierpliwił i nie chciał się bawić łyżeczką. Ale potem mu dałam samą łyżeczkę do zabawy, może się powoli przekona. Jutro spróbuję mu dać jabłuszko.

Próbuj dalej :tak: Piotruś już ładnie je łyżeczką :-) Otwiera buźkę na widok łyżeczki i cmoka słodko
moja niunka tak samo:tak::-D
o 5 butla 210ml z kaszką
o 10 butla 180ml
nie maryw sie ona je b duuuzo:tak:moja wypija 200 tylko w nocy ,ale jak juz tyle wypije to starcza jej na okolo 5godz wiec moze Twojej niunce tez:tak:;-):-)

reklama
moja wypija 200 tylko w nocy ,ale jak juz tyle wypije to starcza jej na okolo 5godz wiec moze Twojej niunce tez:tak:;-):-)
:szok::szok::szok:
no to moja wypija w ciągu dnia jednorazowo najwyżej 60 ml mleczka (oprócz cyca) a po kąpieli dałam jej dzisiaj 130 ml i cyca i też wypiła. i mnie sie to wydawało dużo:zawstydzona/y::szok:
tylko że pewnie wasze dzieciaczki nie siedzą przy cycku 8-10 razy na dzień:-D:confused2:

Do góry