reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

a moze poprostu Twoj Karolek nie lubi kleiku ryzowego;-)mam kolezanke ktorej coreczka na poczatku tez pila...a pozniej juz nie chciala i koniec:tak:sprobuj moze kaszki bobovity:tak::-) sa tez smakowe moja je b lubi i mozna je podawac rzadkie przez butle i gesciutkie lyzeczka:tak:sprobuj...powodzenia:-);-)
Ale przez zwykły smoczek wcina...

Fredzik, może kup kaszkę bezsmakową na początek.

reklama
a jaką proponujesz? Chciałam sinlac kupić ale ona jest od piątego miesiąca a Szymek dopiero lada dzień 4 skończy. Pewnie to dobry pomył, jak znasz jakąś bezsmakową to daj znać, może Małemu zasmakuje:)

Kurczę wy tu o kaszkach i kleikach a ja jeszcze nic z tych rzeczy nie podałam mojemu dziecku :surprised:
Na razie jestem na etapie stopniowego przechodzenia na Bebilon 2, chociaż wczoraj pediatra zaproponował czy nie chcemy używać Bebilonu AR, a tam nie ma podziału na 1 i 2. Ale skoro jedno i drugie to Bebilon to chyba skład powinien być taki sam co?
Zobaczę jak to ulewanie będzie wyglądało.

Kurczę wy tu o kaszkach i kleikach a ja jeszcze nic z tych rzeczy nie podałam mojemu dziecku :surprised: .

Agutek my tak samo, przechodzimy na Bebiko Omneo 2 a to dlatego że pare dni temu zmienilismy NANa na Bebiko Omneo 1....więc nie moge też w jednym tygodniu szalec i dawać drugie mleko, soczki i kaszke...także powolutku, chociaż wiadomo że korci :tak:

Kurczę wy tu o kaszkach i kleikach a ja jeszcze nic z tych rzeczy nie podałam mojemu dziecku :surprised:

A mój Piotruś nic jeszcze nie próbował ze smakołyków, nawet herbatki rumiankowej i pediatra mówi, że dobrze;-), ale jak skończy 4 mies. to może się na coś skusimy:happy2:, no chyba że wcześniej skończy się karmienie piersią.

A mój Piotruś nic jeszcze nie próbował ze smakołyków, nawet herbatki rumiankowej i pediatra mówi, że dobrze;-), ale jak skończy 4 mies. to może się na coś skusimy:happy2:, no chyba że wcześniej skończy się karmienie piersią.

Jeśli jest tylko na piersi to rzeczywiście nie ma co się spieszyć z nowościami...zresztą jak dzieci są na butli to też nie ma co się spieszyć i powolutku należy wszystko wprowadzać ;-)
Nam pediatra zalecił aby zupki jarzynowe były dopiero za prawie miesiąc, ale chyba troszkę szybciej podam ;-)

Dziś przetestowaliśmy soczek marchwiowy (z wodą). Ale jej smakowało :-)

Mój synek nie chce jeść łyżeczką. Próbowałam mu dać marchewkę. W ogóle nie otwierał buzi, jak mu przemyciłam do dzioba to nie połykał, tylko trzymał i się krzywił. Potem mu próbowałam dać soczek łyżeczką i to samo było. A z butelki wyduldał 60ml. Chyba na razie odpuszczę... Czy próbować jutro znowu, jak myślicie?

Agutek, nie wiem czy smoczki Dr. Brown's pasują do Aventu, ale mam tez butelkę Dr. Brown's.

Fredzik, na pewno jest kaszka bezsmakowa Bobovity: NUTRICIA - Od

Ja mam jeszcze 2 duże puszki Bebilonu1 w zapasie, a jak się skończą, to pewnie kupimy Bebilon2.

A kleik chyba spróbuję dzisiaj zrobić kukurydziany (on jest jakby gęściejszy), a jak nie będzie chciał jeść przez smoczek trójprzepływowy, to będę robić rzadszy kleik i dawać zwykły smoczek. Nic na siłę...

reklama
Mój synek nie chce jeść łyżeczką. Próbowałam mu dać marchewkę. W ogóle nie otwierał buzi, jak mu przemyciłam do dzioba to nie połykał, tylko trzymał i się krzywił. Potem mu próbowałam dać soczek łyżeczką i to samo było. A z butelki wyduldał 60ml. Chyba na razie odpuszczę... Czy próbować jutro znowu, jak myślicie?

Ja bym jeszcze powalczyła :tak:

Ja na przykład dzisiaj walczę ze smoczkiem nr 3 Aventu :eek: Wczoraj z 2 pięknie już jadła, a dzisiaj przy 3 znowu cyrki. Ale tak łatwo się nie poddam :-p

Soczki natomiast uczę ją pić z niekapka specjalnego dla niemowląt - ponoć nie zalecane jest podawanie słodkich rzeczy przez smoczek :dull: Wczoraj jednak jeszcze nie zakumała o co chodzi. Będę próbować dalej.

Do góry