reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MENU naszych marcowych pociech

hmmm... mówiąc szczerze nie spotkałam się z nimi albo poprostu nie zwróciłam na nie uwagi :zawstydzona/y:ale widzę że trzeba go zakupić:-)

reklama
Agutek, mój Karol też nie chce jeść przez ten smoczek trójprzepływowy. Pierwsze 3 razy jadł bez problemu, a ostatnio płacze okropnie :-(. Raz mu dałam zwykły smoczek z 3 dziurkami do kleiku i nawet zjadł, chociaż męczył się chyba z pół godziny. Nie wiem co zrobić z tym fantem... Spróbowałabym łyżeczką, ale ten kleik jest jednak dość rzadki.

Blueberry to jak Twoj synus niechce pic z butelki kleiku to podaj lyzeczka tylko zagesc go bardziej:tak:na opakowaniu napewno jest podane jaka proporcja na gesty:tak:;-)ja tez tak robie z kaszkami smakowymi daje lyzeczka;-)zycze powodzenia:-)

Agutek, mój Karol też nie chce jeść przez ten smoczek trójprzepływowy. Pierwsze 3 razy jadł bez problemu, a ostatnio płacze okropnie :-(. Raz mu dałam zwykły smoczek z 3 dziurkami do kleiku i nawet zjadł, chociaż męczył się chyba z pół godziny. Nie wiem co zrobić z tym fantem... Spróbowałabym łyżeczką, ale ten kleik jest jednak dość rzadki.

No właśnie...przed "dwójkę" w nocy mi zjadła i dzisiaj rano też :tak:Jak już się ładnie przyzwyczai i będę na bank wiedziała, że akceptuje smoczki aventowskie to kupię "trójkę" :happy2:

Wypytałam pediatrę o wprowadzanie nowych pokarmów.
Oto jego zalecenia:

• najpierw podać tylko soczek jabłkowy
  • potem soczek marchwiowy
  • tarte jabłuszko
  • a w ciągu miesiąca dopiero zupki jarzynowe
Na zupki skuszę się chyba jednak troszkę szybciej ;-) Nie wytrzymam chyba całego miesiąca :rofl2:
Na razie mamy za sobą soczki jabłkowe i jabłuszko.
Jutro będzie soczek marchewkowy chyba.

Acha, malaga znalazłam samą marchewkę tartą, ale nie z Hippa tylko Bobovity. :-)

Agutek, prewnie musi się córeczka przyzwyczaić do nowej butelki. Ja używam Aventu ze smoczkiem nr 3 i jest ok. Za to z trójprzepływowym jest problem.
Już pisałam na innym wątku, ale jeszcze tu napiszę:
u nas w nocy został wstępnie zaakceptowany smoczek nr 2. Za chwilę kolejne karmienie i zobaczę czy i tym razem uda się nakarmić z butelki aventowskiej. Oby się udało :tak:
Wtedy kupię smoczek nr 3 i zacznę ją przyzwyczajać, że mleczko leci już szybciej i szybciej też trzeba łykać :-D

Dziewczyny, które używają butelki Aventu - czy u was też powietrze osiada tak na mleku w butelce i czasem aż tworzy taką pianę?

reklama
Do góry