reklama
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Agutek, mój Karol też nie chce jeść przez ten smoczek trójprzepływowy. Pierwsze 3 razy jadł bez problemu, a ostatnio płacze okropnie :-(. Raz mu dałam zwykły smoczek z 3 dziurkami do kleiku i nawet zjadł, chociaż męczył się chyba z pół godziny. Nie wiem co zrobić z tym fantem... Spróbowałabym łyżeczką, ale ten kleik jest jednak dość rzadki.
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Agutek, prewnie musi się córeczka przyzwyczaić do nowej butelki. Ja używam Aventu ze smoczkiem nr 3 i jest ok. Za to z trójprzepływowym jest problem.
A
Agutek
Gość
Agutek, mój Karol też nie chce jeść przez ten smoczek trójprzepływowy. Pierwsze 3 razy jadł bez problemu, a ostatnio płacze okropnie :-(. Raz mu dałam zwykły smoczek z 3 dziurkami do kleiku i nawet zjadł, chociaż męczył się chyba z pół godziny. Nie wiem co zrobić z tym fantem... Spróbowałabym łyżeczką, ale ten kleik jest jednak dość rzadki.
No właśnie...przed "dwójkę" w nocy mi zjadła i dzisiaj rano też Jak już się ładnie przyzwyczai i będę na bank wiedziała, że akceptuje smoczki aventowskie to kupię "trójkę"
Wypytałam pediatrę o wprowadzanie nowych pokarmów.
Oto jego zalecenia:
- najpierw podać tylko soczek jabłkowy
- potem soczek marchwiowy
- tarte jabłuszko
- a w ciągu miesiąca dopiero zupki jarzynowe
Na razie mamy za sobą soczki jabłkowe i jabłuszko.
Jutro będzie soczek marchewkowy chyba.
Acha, malaga znalazłam samą marchewkę tartą, ale nie z Hippa tylko Bobovity. :-)
A
Agutek
Gość
Już pisałam na innym wątku, ale jeszcze tu napiszę:Agutek, prewnie musi się córeczka przyzwyczaić do nowej butelki. Ja używam Aventu ze smoczkiem nr 3 i jest ok. Za to z trójprzepływowym jest problem.
u nas w nocy został wstępnie zaakceptowany smoczek nr 2. Za chwilę kolejne karmienie i zobaczę czy i tym razem uda się nakarmić z butelki aventowskiej. Oby się udało
Wtedy kupię smoczek nr 3 i zacznę ją przyzwyczajać, że mleczko leci już szybciej i szybciej też trzeba łykać
A
Agutek
Gość
Dziewczyny, które używają butelki Aventu - czy u was też powietrze osiada tak na mleku w butelce i czasem aż tworzy taką pianę?
malaga
Fanka BB :)
Ja mam co prawda Canpola, ale u mnie tak samo się robiDziewczyny, które używają butelki Aventu - czy u was też powietrze osiada tak na mleku w butelce i czasem aż tworzy taką pianę?
A
Agutek
Gość
Acha, dla mnie to zupełna nowość, bo w Dr Brown's nie ma ani grama bąbelka od powietrza i aż się przestraszyłamJa mam co prawda Canpola, ale u mnie tak samo się robi
reklama
malaga
Fanka BB :)
Będę się musiała rozejrzeć u nasAcha, malaga znalazłam samą marchewkę tartą, ale nie z Hippa tylko Bobovity. :-)