reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mazurskie mamy !!!

Witajcie Mamusie i przyszłe Mamusie:)
Bietka Kochana dziękuję za pamięć:) Czytam Was codziennie ale z pisaniem ostatnio ciężko bo jakoś humor mi nie dopisuje :( a nie chcę się na forum rozklejać!
Bietka zazdroszczę teściowej bo moja to szkoda gadać niby miła, przyjazna, uśmiechnięta ale w środku fałszywa!!! Jak byłam z Adasiem w ciąży to się o tym przekonałam:( Ale za to mamę mam cudowną :)))
Marta28 trzymam kciuki za ten Wasz maraton z Oleńką by wszystko przebiegało po Twojej myśli!!
Kasia brawa dla Alexa za pierwsze kroczki zobaczysz że codziennie będzie ich coraz więcej :)))
Marta03 jak dzieciaczki ? Mam nadzieję że już całkowicie wyzdrowiały!!!
Teśka Aniaa jak się czujecie ?
Aguśka jak Bartuś?
Buziaki dla Mazurskich Mam i Dzieciaczków :-)

reklama
Necia mam nadzieje ze teraz jak znowu jest slonce za oknem to humor wroci:)
A moze Ty sie wybierzesz na to spotkanie mam 15go czerwca? Kolobrzeska macie niedaleko:) ja juz sie z Olcia zapisalam, bedzie tez napewno jedna kwietniowka z olsztyna, moze jeszcze jfna kolezanke z Ilawy zabiore:) Pawelka tez moglabys zabrac z tego co widzialam:)

U nas wszystko ok ,Olcia nadrabia, raczki sie wzmacniaja, robi postepy, pani ja chwali. Dobrze by bylo zwiekszyc ilosc wizyt tygodniowo albo turnus zorganizowac, ale skad mam 2tysie nagle wziac?:( czekam na papiery z fundacji ale to moze jeszcze z 2miesiace potrwac:( :( :(

Hej Necia !no tak w miare nie najgorzej ,ale ostatnio to strasznie plecy mnie bola ,na dole w okolicy ledzwiowej ,tak ciagnie ze szok,troche pomaga lezenie ,ale nieduzo ,no i nogi i ogolnie coraz ciezej sie poruszac ,ale co ja tu bende narzekac ,dla naszych maluszkow wszystko wytrzymamy:)a ja jewszcze swojej tesciowej dobrze nierozgryzlam ,narazie mila ale ma straszny charakter,ciekawe jak po slubie bendzie niektore sie zmieniaja o 180 stopni.u mnie tez z pisaniem na forum to jakos niewiem jakiegos lenia mam ,i brak weny ,ale podczytuje :)pozdrawiam wszystkie mamusie i maluszki:)

Witam się pięknie :-)

marta2801 chętnie bym się zapisała na to spotkanie, ale nie pasuje mi, że w tygodniu organizowane jest :dry: Urlopu już trochę w tym roku wykorzystałam, bo to rehabilitacje, a to mały był chory i zostałam z nim w domu... chciałabym się z Wami kiedyś spotkać choć na kawusi :-) a tu byłaby świetna okazja i jeszcze na dodatek porady specjalisty kuszą :happy2:
A Olcia jest dzielną dziewczynką i przesyłam jej moc całusków :-) Ślicznie się stara ku uciesze mamusi :happy2:

KasiaiAlex powodzenia w poszukiwaniu pracy!
no i brawa dla Aleksa! Dzielny chłopak, jeszcze tylko kwestia dni i pójdzie na całego na nóżki :-D

necia35 takie piękne słoneczko wyszło, ruszaj w teren zrobić coś miłego tylko dla siebie - choćby to była mała kawka w przytulnej kawiarni :cool2:

Teśka24 oj te ciążowe dolegliwości :baffled: Ale już niedługo Kochana i po porodzie zobaczysz jak się będziesz dobrze czuła i mała kruszynka Ci takiego speeda zapoda, że sama będziesz w szoku :-D

U nas generalnie ok, tylko doba mogłaby być dłuższa :-D padam na twarz wieczorami, a wyspać się ni cholery nie mogę, bo mój miglanc się budzić potrafi co godzinę :dry:
W weekend byliśmy na weselu koleżanki i się wybawiłam, że hohohoho :-D było super! Radk został z babcią (moją mamą) i nie mogłam przestać myśleć co u nich - no kompletnie się nie mogłam wyłączyć, ale na szczęście i tak bawiłam się przednio :-)
Pozdrowionka gorące :happy2: Trzymajcie się cieplutko mamuśki :cool2:

Black Opal oj z tym wychodnym to ciężko ostatnio:( mąż pracuje a nie mamy nikogo w Olsztynie także non stop z dziećmi siedzę !
Martuś28 chyba nie dam rady iść na to spotkanie:(
Teśka bidulko TY ja też pod koniec ciąży miałam podobne dolegliwości zwłaszcza ból pleców mi doskwierał i kręgosłup ale jak urodzisz to wszystko to będzie tylko odległym wspomnieniem :) bo najważniejsza będzie tylko ta istotka która się pojawi na świecie:)))

Black opa- spotkanie jest tez po poludniu, ja wlasnie wybieram sie na 14.30 do 17:)

Dzieki dziewczyny za dobre slowa. Pojawil sie u Oli problem z prawa noga, powazniejszy niz myslalam... mam nadzieję ze sobie z nim poradzimy...

Witam
Marta Ola jest silną dziwczynka i da sobie z wszystkim radę;-)
necia jak Adaś i Pawełek?zdrowi?i jak chodzenie Adasia?
Teśka jeszcze troche dasz radę;-)mnie najbardziej plecy wbrew pozorom bolały po porodzie!
marta jak postępy w remoncie?
kasia powodzenia z szukaniem pracy;-)

A Bartek przed chwila przewrócił stołek sobie na stópke ma już siniaka i czerwone koło małego paluszka.
Dla reszty zdrówka i pozdrawiamy

Witajcie:)
Aguśka buziaki dla Bartusia żeby stópka nie bolała!!
U nas Adaś wczoraj chodząc przewrócił się uderzając buźką o krzesło :( serce mi podeszło do gardła bo aż mu się krew lała myślałam że sobie ząbka wybił. Na szczęście tylko troszkę sobie skaleczył dziąsełko i górną wargę! Ach te upadki niestety nie da się przed nimi uchronić :no:
A Pawełek w przedszkolu ma wielbicielkę ciągle go przytula i robi się aż zaborcza ! Na początku było to zabawne ale teraz to już przesada zwłaszcza że przedszkolanki na to nie reagują !
Marta28 będzie dobrze jesteście silne obie i dacie z wszystkim radę ! A co się dzieje z nóżką Oleńki? Jeśli oczywiście mogę zapytać?

reklama
Witajcie kochane!
Ja dzisiaj od rana na pełnych obrotach.
Oczywiście zahaczyliśmy też o Iławę... Mieliśmy kilka spraw do załatwienia,
No i zapisaliśmy Jakubka do przedszkola <prywatnego>

Majcia teraz śpi, Jakubcio męczy żeby iść na rower i chyba wyskoczę z nim na plac... Jak dobrze, że jest babcia :D

Bietka dasz radę!! Ja też myślałam, ze pisanie pracy sporo mi zajmie ale jak już się zawzięłam to poszło szybciutko ;)
Necia dziękuję, dzieci już zdrowe :) To się Pawełek ma. A może zwróć uwagę przedszkolankom?
Marta oby papiery szybko były i jak najszybciej i pozytywnie udało się turnus dla Oli załatwić! Martuś a co z nóżką?
Teska trzymaj się jeszcze troszkę przed tobą... Najgorsze są upały, wiem bo moje dzieciaczki są z letnich miesięcy...
Black fajnie, ze się rozerwałaś w weekend...
Aguska dzięki postępy są... W łazience płytki już na ścianach, jeszcze podłoga została. Dzisiaj odbieramy lustro i tez będzie można je wtopić. Jeszcze ubikacja... No i we wtorek okna. Ale ile sprzątania :shocked2:
Agnieszka pamiętamy... To pisz co u ciebie a nie tak ogródkami ;) Jak po urlopie?

My jutro wybieramy się na chrzciny. Mąż w charakterze ojca chrzestnego... Ale prezent jest, pamiątka jest... Więc przygotowani jesteśmy :D

Do góry