reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mazurskie mamy !!!

Witajcie kochane.
U nas w porządku. Dzieci dzisiaj śpią od 18:30. Jakubek całe dnie spędza na dworze z kolegami. Ja z Mają dochodzę... Jedynie na posiłki i Maja na drzemki ląduje w domu :)
Remont nam się przeciągnie...raz że łazienek a dwa, ze okna będą tydzień później :/

Kochane czytam was na bieżąco...tylko mało coś tego czytania mam ;)

Buziaki!!

reklama
Hej kochane. Mnie tu dawno nie było, jakieś zabiegane te ostatnie dni.
Ł niedługo idzie na operację przepukliny i tak się trochę martwię, Alex już wyleczony z kataru całkowicie więc chociaż z tym dobrze.

Co do imion to moja córeczka w przyszłości :D będzie miała na imię Adrianna, ale Łukaszowi też się Nadia podoba, więc jeszcze się spieramy:) Jeśli będzie chłopak to będzie Alan:) Ale to jeszcze wszystko przed nami:)
Wczoraj moja koleżanka urodziła córeczkę i będzie mieć na imię właśnie Oliwia:)

Necia, gratulacje dla Adasia! Ale ci zazdroszczę, choć czuję, że Alex już też niedługo się odważy puścić:)
Marta28, trzymam kciukasy za wizytę!;)
Marta03, jak remont? Długo jeszcze do końca?
Bietka, może grypa żołądkowa?
Aguska, z tym spaniem dzieci to jest różnie. U nas dalej ruletka, zaśnie o 23 czy o 1;)
Ania, witaj wśród mazurzanek:)

hehe Marta musisz więcej pisać Ty też:)
a nasza mała poszła spać z wielkim płaczem bo już ledwo na oczy widziała i na siłę ją położyłam 0 20.30!

A ja byłam dzisiaj u lekarza.... bo brzuch dokuczał dalej... zaczęłam podejrzzewać nawet wyrostek robaczkowy hehe. Ale porobiłam badania i wyrostek wykluczony. albo rotawirus albo atak kamicy nerkowej bo chyba piasek czy coś poważniejszego się zalęgło:/

BIiedna ta chora mała dziewczynka
Marta2801 a masz numer konta to może mi prześlij na priv?

Czesc dziewczyny :-)

Aniaa 5 tyg szybko zleci a co do bezsenności to w ostatniej ciąży też tak miałam i bóle kręgosłupa i strasznie szybko się męczyłam !Ale najgorsze dla mnie było zostawić mojego Pawełka jak szłam już do szpitala :( jak wychodziłam to beczałam to było dla mnie naj naj trudniejsze

Oj mam nadzieje ze zleci szybko ja licze aby wytrwac do 20 maja pozniej moge rodzic :-D tylko zalezy czy cora tez bedzie chciala
KasiaiAlex rowniez witam :-)

Bietka to masz dobrze ze Twoje dziecie spi moja zdrzemnela sie w ciagu dnia mialysmy isc na spacer po obiedzie ale co chwile padalo i sie rozpogadzalo normalnie oszalec mozna:wściekła/y: i w koncu wziela kocyk przykryla sie i zasnela w salonie spala chyba ze 2 godzinki a teraz cierpliwie czeka na tatusia jak z pracy wroci:tak:mam nadzieje ze to bedzie chwila bo juz w pizamce jest takze buziak od taty i mam nadzieje ze pojdzie spac:tak::tak:

Mnie kregoslup napierdziela a i kolezanka stwierdzila ze brzucholek mi sie obnizyl :tak:

Spokojnej nocki zycze

heh ANniu moja spała 1,5 godz dziennie, ale to jeszcze taki okres:)
nie wyobrażam sobie czasów że nie śpi w dzien i bryka do pólnocy haha..... mam nadzieję że wtedy będę pracować i będę potem się cieszyć z każdej chwili spędzonej z małą jak teraz z każdej chwili, w której ona śpi:) bo wtedy tylko mogę coś zrobić.....

Dziewczyny czy w iławie jest coś takiego jak klub malucha?? co w ogóle można robić z znudzonymi rocznymi dziećmi??
ja bym chętnie pochodziła np na takie spotkania. dzieciaczki małe się bawią z panią opiekunką a matki sobie plotkują przy kawie hehe...
w ogóle jak jestem o 9 na placu to dzieci nie ma!!!
potem wychodzimy to też rzadko. dzieci są pod wieczór. a nasza idzie o 19 się myć i taka kicha. a ona dzieci uwielbia i ja też bym chciała żeby była w towarzystwie.

Bietka klub malucha jest chyba na niepodległosci tam obok cukierni bienka
Co do konta to chyba jest na blogu judyty do ktorego link jest w jdj watku, jesli nie ma tmmm wysle Ci po poludniu bo teraz z telefonu pisze

WItajcie mazureczki:-)u nas dzisiaj przepikna p[ogoda sie zapowiada,pewnie znow goraco bendzie ,w mieszkaniu odczuwam to podwojnie mimo ze okna pootwierane ,zaraz sie zbieram na targ po swieze warzywka ,najbardziej to po salate i szczypior bo ostatnio uwielbiam ze smietana zjesc:-pposzlabym jeszcze do jakiejs kolezanki ale wszystkie co znam to albo pracuja albo zajete,musze sama siedziec w domeczku ,bo moj Tomek pracuje az do wieczora ,czasem zajde do tesciowej ale ona mieszka az na drugim koncu miasta wiec ciezko i sie niechce czesto tam isc .kasiaalex fajne masz pomysly na imiona ,Bietka nadal chorujesz biedactwo ?mi moj katar powoli przechodzi ,Marto tez nie lubie remontow ,my tez musimy troche zrobic mini remont znaczy pewnie tylko malowanie ,odswiezenie pokoju i przebeblowanie zeby zrobic miejsce dla naszej coreczki:)ale to dopiero w czerwcu.no nic zbieram sie powoli do wyjscia ,wszystkim mamusiom i maluszkom zycze milego ,sloneczgo dnia ,zajrze pozniej ,paaa:-)

witam
zdrówka życze to na początek
ta historia o tej chorej Zosi mnie przeraziła jakie życie jest niesprawiedliwe eh szkoda gadać mam nadzieje że wszystko będzie dobrze.
U nas jak byłaby córcia to miała być Weronika no ale że mam mojego wymarzonego synka to zawsze chciałam Bartosza:-D
może kiedyś będę miała jeszcze jedno dziecie to wtedy oczywiscie córcie bardzo bym chciała ale z imieniem to nie wiem bo do tego czasu może mi sie zmienić hehe ale Weronika jakoś do mnie przemawia;-)
Bartu śpi ja jestem jeszcze w proszku ciepełko za oknem to znowu pół dnia na dwórku będziemy:-)
miłego dnia

Witajcie.
Ja w przelocie, bo zaraz wybieram się z maluchami do Iławy do lekarza :/
Jakubek kaszle do tego w nocy doszła gorączka... Maja do zbadania, bo zaczyna pokasływać :/
Mam nadzieję, ze szybko zdrówko do nas wróci...
Jakub oczywiście na dworze, bo jak go tutaj u dziadków utrzymać w domu?
Do tego remont o tydzień się przesunie ot i taka lipa....

Odezwę się wieczorkiem ;)

reklama
Hejka :biggrin2:

necia35
, bietka ja Wam powiem, że jak wróciłam do pracy (po macierzyńskim) to odżyłam :-) siedziałam całą ciążę w domu [choć to akurat było fajne:-p] i 6 miesięcy po urodzeniu synka i miałam już serdecznie dość! Tylko ja jestem w tej komfortowej sytuacji, że z Radkiem zostaje moja mamusia, więc nie mam wyrzutów, że może mu źle itp. Kocham mojeo synusia i jak jestemw pracy to tęsknię za nim strasznie, ale potrzebuję tego wyjścia z domu i oderwania się od spraw "dziecięcych" ;-)

necia35, marta0307jejciu, niech zdrowieją te Wasze dziciolki! Szkoda czasu na choroby! Proszę ich natychmiast do porządku przywołać :happy2:

marta2801 to bardzo przejmujące i piękne co napisałaś:
"tak sie wlasnie zastanawiam czy jestem szczesliwa,spelniona...hmm nie tak sobie wyobrazalam i planowalam zycie po porodzie, w najgorszych snach nie myslalam ze spotka nas to co spotkalo...no ale jest jak jest. jestem szczesliwa z tego powodu ze mam Olke, kazdy jej usmiech wywoluje moj usmiech, codziennie dziekuje Bogu ze ja mam i kocham ja nad zycie. wg mnie to jest szczescie:)"
jesteś bardzo dzielną i wspaniała mamusią :tak:

Teśka, Ania trzymajcie się dwupaczki :-) ojej, jak ja tęsknię za brzuszkiem! Już się nie mogę doczekać następnego :-D starania zaczynamy w wakacje :cool2:

Bietka87
mam nadzieję, że już się dobrze czujesz.. dużo zdrówka życzę :happy2:

A mi czas ucieka przez palce normalnie :sorry2: W sobotę mamy wesele mojej koleżanki i już się doczekać tej imprezki nie mogę :-) Właśnie w ostatnią sobotę byliśmy na zakupach w Olsztynie i sobie nareszcie kreację zakupiłam, bo już myślałam, że w starej sukience będę musiała śmignąć :confused: i wynalazłam sobie taką, z której jestem bardzo zadowolona, a nie często zdarza mi się kupić taką rzecz :-D

Tak poza tym to Radek raczkuje po całym domu i staje skubaniec przy meblach, no nie można go z oczu spuścić :blink: no i jednego dnia zaczął mówić "mama", "tata", "baba", "dziadzia" :shocked2: tylko jeszcze tak bez zrozumienia oczywiście :sorry2: ale rozgadał się na maksa - no i rozczula mnie na całego ten synuś jak ta nawija.. .rozpływam się :happy2:

Masa buziaków dla Was Kochane :***

Do góry