reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mazurskie mamy !!!

ale dziewczyny zła jestem mały dostał alergii uczuliło go nie wiem co!już ma zaognione poliki i na ciałku widać czerwone szorstkie plamy jutro idziemy na szczepienie to sobie z pania doktor o tym pogadam

reklama
kurcze a ja mam problem...u Oli dzis pojawil sie nowy zab ale ja teraz nie wiem ktore to wyszly...jak tak patrze to wydaje mi sie ze to 4i 5 ale czy to mozliwe? wczorajobstawialam 3 ale jak patrze na te jedynki to do tego zabka sporo miejsca jeszcze jest i zglupialam totalnie...​

Marta możliwe. najpierw wychodzą 4 a potem 3. ale jak poczytasz na necie to różnie naprawdę przeróżnie te zęby wychodzą i nie ma czym się martwić...;-)
Kasia strasznie długo ten kołnierz!!! mnie już dzisiaj wkurza.... a powiedz mi ubiegałaś się o odszkodowanie z OC sprawcy??
Aguska może mały coś zjadł?

Witajcie wieczorkiem.
My dzisiaj cały dzień poza domem.
Po obiedzie jak wyszłam tak powędrowaliśmy z Jakubem do fryzjera, później spotkaliśmy koleżankę na spacerku z córcią... Tak posiedziałyśmy na ławeczce a dzieci się pobawiły, Maja zajadała wafelki od lodów... Mąż w tym czasie wrócił z pracy i podjechał do nas... Razem na zakupki skoczyliśmy i tam spotkaliśmy znajomych. Wylądowaliśmy u nich na kawce...w domku po 19 byliśmy :) A co najlepsze Maja nie spała nic a nic na spacerze, chyba pierwszy raz, bo zawsze chociaż mała drzemkę sobie ucinała...

Aguska jak Bartuś? Może coś zjadł... Lub coś pyli?! Przy alergii u takich maluchów ciężko trafić. U nas Maja ma trzy małe placyki na nogach czerwone i szorstkie...podejrzewam, ze może być od nabiału ale co zrobić jak jogurciki wcina razem z Ja kubkiem :/ W każdym razie dopóki nie jest gorzej to nic z tym nie robię...
Martuś wszystko jest możliwe... Jednak moim skromnym zdaniem są to 3 i 4, może się wydawać, ze to dalsze ząbki bo raz szczęka jeszcze jest malutka a dwa im dalej wychodzą ząbki tym te wcześniejsze się bardziej ściskają... W każdym razie 5 powinny wychodzić najpóźniej <około 2 roku życia> i są naprawdę wielkimi ząbkami w porównaniu do innych mleczaków!
Bietka a jak tam twoja szyja? I jak Marylcia to tym upadku?
Kasiu widziałam cię dzisiaj jak spacerowałaś z Alexem i <chyba> koleżanką. Ale byłaś po drugiej stronie ulicy więc nie krzyczałam... My lody kupowaliśmy ;)

JA uciekam do wyrka, bo strasznie mnie głowa boli i do tego @ dzisiaj przylazła :/
Spokojnej nocy dziewczyny!!

Witajcie!!
Ja już na nogach od pół godziny. I tak siedzę i się zastanawiam jak Kasia to robi, że Alex jej tak śpi... Kasia przyznaj się dosypujesz mu coś do kolacji?! :-pU nas pobity rekord był raz...Jakub spał do 9... Uwierzyć nie mogłam... Jednak nie weszło mu to w krew!!:baffled:
Słonko jest więc zapowiada się kolejny piękny dzień :tak:

i ja sie witam...
z tym ze ja nie spie od 3...Ole najpierw bolal brzuszek, pozniej przeszkadzal zawalony nos...meczyla sie bidulka, nie mogla spac...
teraz po sniadanku zasypia i ja chyba do niej dolacze...

U nas też nocka nie spokojna Bartek mi popłakiwał nie wiem czy ząbki jeszcze mu dokuczaja czy co.
uczulenie trochę zeszło ale nadal ma te suche plamy nie wiem co mógłby zjeść żeby tak go uczuliło.a na pyłki to też nie mam pojęcia czy jest uczulony muszę go teraz obserwować dobrze a może coś zauważe.
Marta kładź się kochana póki mała zasypia;-)
Marta ja też nie wiem jak kasia to robi że Alex tyle jej śpi mój najdłużej spał kiedyś do 8.30 a jak miał okolo 8 msc to spał do 10 ale to zaczęłam sie martwić że tak długo śpi bo to nie było u niego codziennościa.
my dzis pobódkę mieliśmy o 6

Witajcie:) Ja na chwilkę bo czeka mnie troszkę pracy jutro w końcu wielki dzień i muszę imprezkę przygotować:)
Co do alergii Bartusia to ja myślę że może być to od tego kisielku co mu ostatnio dawałaś! Uczulenie nie musi się od razu pojawiać może wystąpić nawet po kilku dniach !
Dziewczyny Buziaki dla Was i dla Waszych Skarbeczków :-) uciekam na zakupy :-)

My już po pierwszym spacerku :)
Uśmiałam się wracając, bo mój synek szedł trzymając w jednej ręce loda a w drugiej watę cukrową... Wyglądało to przekomicznie hehe
Teraz maluchy bawią się w policjanta i złodzieja... Miśka lata na czworaka za Jakubkiem jakby conajmniej wiedziała o co chodzi heh No ale jak brat biega i piszczy to ona nie może inaczej he
Zaraz biorę się za obiadek...a później spacerek :)
Mam jeszcze nadzieję, ze optyk zadzwoni, ze są moje okulary, bo jakiś problem ze szkłami miał i ich dostarczeniem:baffled:

reklama
hejka my po męczącym ale wspaniałym dniu prawie cały czas byliśmy na dworze:-)
bartus dziś bardzo dużo przeszedł za rączkę:-)jestem z niego dumna
ja jestem już zmęczona a po bartku jakos tego narazie nie widać ale pewnie koło 19 padnie
znowu dziś go wysypało i ja sądzę że być może to od tego kisielku ale też z powietrza pewnie pyłki też go uczulają tym bnardziej że cały czas ma katar.
nie poszłam dzis z nim na szczepienie pójdę po świętach na spokojnie może ten katar sam przejdzie
marta Jakubek faktycznie musiał słodko wyglądać:-D
miłego wieczorku kochane buziole dla waszych maluchów

Do góry