reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mazurskie mamy !!!

A zapomniałam jeszcze o tych zapisach do okulisty! W zeszłym roku w lutym dzwoniłam by zarejestrować Pawełka w szpitalu do okulisty to zostaliśmy zapisani na początek grudnia :) nieźle :-D

reklama
Kasia a ile Ty chodziłaś w kołnierzu??
Rurka zafasolkujesz i Ty:) a na razie ciesz się swobodą i tym że w każdej chwili możesz robić co chcesz, bo potem to wszystko się wywraca do góry nogami:-D
necia służba zdrowia w Polsce to porażka. Ale z drugiej strony dziewczyny powiem Wam, że chciałam iść w weekend na pogotowie w bydgoszczy. ale jak pojechałam i zobaczylam, że przede mną jakieś 50 osób- zakrwawionych, połamanych itd bo ten szpital akurat pełnił dyżur urazówki dla całego powiatu- stwierdziłam, że przyjadę do kochanej iławy i to załatwię w godzinę, kulturalnie i miło . i tak było. W ciągu pół roku trzy razy byłam na sor w iławie i naprawdę nie ma co narzekać.

Marta pytanie do Ciebie. podrożała Wam woda??? jak podrożeje to szybko daj znać. bo u nas oczywiście zawiadomienie ze spółdzielni że podorżała ciepła o złotówkę, ale że nie spółdzielni to wymysł tylko ec niby podwyższyło.. i chcę to sprawdzić, bo płacić będziemy juz 23,94 za mb ciepłej wody.
a Wy dziewczyny ile płącicie u siebie??

Bietka, ja w kołnierzu chodziłam miesiąc i neurochirurg w Elblągu stwierdził, że to za krótko jak na zwichnięcie i że powinnam co najmniej 3 m-ce chodzić...
A co do wody, to mam ten komfort, że za ciepłą nie płacę, bo nam wodę podgrzewa piec gazowy, a za zimną to nawet nie wiem ile płacimy, ale chyba niewiele. Za to u mojej mamy na ostródzkiej mb ciepłej wody kosztuje 29 zł:/
A i jeszcze co do sor w Iławie, to ja bywałam swego czasu dość często i raczej niezbyt dobrze wspominam.

Rurka, trzymam kciuki z Twoją przyszłą fasolkę. Widzisz, tak to jest, że jak ktoś się bardzo stara o dziecko, to zazwyczaj nie wychodzi, a jeśli ktoś w ogóle nie brał opcji zajścia w ciąże pod uwagę, to ma od razu bez starania:) (czyt: ja:))
Fajnie, że rodzina mówi do Ciebie Kaś:) Mój tata też tak do mnie zawsze mówił:)

JA padam z nóg. Zrobiliśmy sobie dzisiaj z Alexem 3-godzinny spacer po mieście i nogi mi z d... wychodzą:) Do tego Alex tak się w wózku wyspał, że teraz jeszcze buszuje i spać ani myśli...

Witajcie kochane!!
Jak to zawsze bywa ja od 6 na nogach :D Ale słonko za oknem więc chce się wstawać.
Wczoraj i my cały dzień na dworze spędziliśmy...część dnia z Bietką i Marylką na placu... No i rano u koleżanki na kawce!!
Wieczorkiem dzieci szybciutko padły i nocka całą przespana była :) <czyt. ząb nie ząb?>

Necia masz rację. Kombinuj jak się da... Ja się rejestrowałam w listopadzie do okulisty to wizytę w marcu miałam... Oj wiem coś o tych nockach m. Tylko mój ma taki sen, że nawet jak dzieci na niego wchodzą to go nie rusza... I na szczęście "szybko się wysypia" :D
Agusia i jak Bartuś po kisielku? Chociaż kisiel nie powinien uczulać chyba, że jakiś barwnik w nim...
Martuś pogoda się piękna zapowiada...udanego wyjazdu! I gratuluję ząbka!!
Rurka trzymam kciuki za zafasolkowanie... I mam nadzieję, że do DE już w dwupaku się wybierzesz...trzymam kciuki!!
Bietka jeszcze nic o wodzie nie wiem... A dawno dostaliście pismo? Teraz płacimy 24,31...a jeszcze ma skoczyć :/
Kasia widzisz jakbyśmy się zgrały to do mnie i do Bietki na plac byś zaszła!!

Aaaa do mnie dzisiaj rodzice przyjeżdżają!!
Tata ma jakieś sprawy do załatwienia a mama przy okazji na kawkę :D

Dziewczyny sprzedam wózek!!
Gondola + spacerówka + fotelik
W skład wchodzi również rama koloru czarnego, torba dopasowana kolorystycznie do wózka, adapter do wpięcia fotelika w stelaż wózka, folia przeciwdeszczowa, moskitiera...

Pytania i fotki na priv!!

POLECAM, cena do uzgodnienia!!
Stan wózka bdb + <wręcz idealny!!>
minerals7.jpg

witam w przepiękny dzień:-)
Marta po kisielku super nic mu nie wyskoczyło a to taki kisielek co barwi język a Bartek miał nawet cała niebieska buzie:-Dale nie uczula więc jest ok. co do wózka to mi się nie przyda:-pprzynajmniej nie planuje jak narazie drugiego szkaraba;-)
rruurrkkaa powodzenia z fasolkowaniem;-)napewno nie długo i wam się uda:tak:
miłego dnia dziewczyny
marta gratki dla Oleńki za kolejnego zębolka

Marta po kisielku super nic mu nie wyskoczyło a to taki kisielek co barwi język a Bartek miał nawet cała niebieska buzie:-Dale nie uczula więc jest ok. co do wózka to mi się nie przyda:-pprzynajmniej nie planuje jak narazie drugiego szkaraba;-)
Kochana tak się pytam...może znasz kogoś kto by potrzebował wózia... :-D

marta domyśliłam sie:-p no niestety wszystkie ciężarne wokół mnie już maja kupione wózeczki

My po spacerku ciepło ale trochę wiaterku jest.Bartek nadal ma katar.I teraz nie wiem czy iść w czwartek na szczepienie czy poprostu przeczekać i iść po świętach.
czekamy właśnie na mężusia mojego:-)i pewnie na jakieś zakupki wyskoczymy.
ale dziś tu pusto chyba dziewczyny na dwórku szalejecie:-)
ja z bartkiem byam na spacerku za rączke i nawet był grzeczny aż bylam w szoku:szok: nawet nie marudzil i nie uciekał.

Ostatnia edycja:
ja za jakies dwa miesiace tez chetnie wozek sprzedam:) model bardzo podobny tylko fioletowy w kwiatki:) wyposazenie to samo poza moskitiera:)

w Olsztynie bylo ok, Ola byla grzeczna, na cwiczeniach tez fajnie cwiczyla, nawet pozycje czworacza dala sobie ustawic i chwile w niej wytrzymala...

co do soru ilawskiego to generalnie mam odczucia takie jak Kasia...nie powiem pomoga i zaloza sonde Olce ale wkurza mnie na maxa jak sie caly oddzial zlatuje zeby popatrzec, najpierw jeszcze musza zdecydowac czy udziela nam pomocy czy nie, najczesciej chca zebym do olsztyna jechala...nie cierpie tez wkolko opowiadac o tym czemu Ola ma te sonde, jak przybiera itp...
swoja droga teraz jak jest cieplej i Olka jezdzi przodem do swiata to juz widze jak ludzie sie gapia na mala, pare osob malo co sie nie zabilo nie patrzac pod nogi...juz nie mowie co sie dzieje jak w sklepie mam Olke na rekach...no nic mnie tak nie wkurza jak wscibstwo i perfidnosc ludzi...

uciekam powoli bo |ola broi...

reklama
Witajcie!
Ja już sama rodzice pojechali...
No ale przynajmniej ZAJĄCZEK zakupy zrobił jak babcia z wnukami została w domku :-) W każdym razie dostaliśmy dla Jakubka rower... Maja dostanie lalę :) tak symbolicznie i dwójka pozostałych maluszków też symbolicznie <1,5 roczniak koparkę wadera, a 2 miesięczniak grzechotkę/gryzak z fp> także zadowolona jestem. Zabawki kupowane u znajomej w sklepie więc jeszcze świąteczny rabat dostałam :D
Ja jutro jeszcze raz na miasto muszę iść, bo dostarczyli optykowi "normalne" szkła a ja chciałam lepsze... no ale ekspresowo na jutro mi zrobi...

Aguska
ja bym poszła przecież przed szczepieniem Bartuś będzie zbadany więc lekarz zadecyduje czy zaszczepić ;)
Martuś
pięknie Ola idzie do przodu... Niedługo powiesz, że dopiero co ustawiali ją na raczki a tu już na czworaka biega!! Co do ludzi to zgodzę się są strasznymi gapiami!! Ja rozumiem dziecko...u nas Jakub czasem zadaje pytania widząc np kogoś na wózku inwalidzkim, ale pomału rozumie, że jak chce się zapytać to dyskretnie i nie wolno się przyglądać bo "komuś może być smutno" <tak ma tłumaczone>... No ale pomijając ten fakt, niektórzy ludzie są poprostu bezczelni!

Do góry