reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mazurskie mamy !!!

Dziewczyny, jestem załamana...
Położyłam Alexa o 20 spać, z nadzieją, że prześpi noc i...teraz właśnie siedzi w łóżeczku i krzyczy, żeby go wziąć. Na dodatek jeszcze cały się oblał herbatą, więc przebieranie...
Trzymajcie mnie, bo padnę:)

reklama
Na FB utworzyła się grupa, która chce pomóc Szymonowi, zgodnie z inicjatywą jednej z uczestniczek grupy zaczynamy interweniować gdzie się da:

Poniżej wklejam treść listu napisanego przez nią z prośbą o rozsyłanie do zaproponowanych instytucji i mediów oraz wklejanie tego posta na wszystkich forach, jakie przyjdą wam do głowy!

Szanowni Państwo;
My, obywatele Rzeczypospolitej Polskiej, my Internauci, my zwykli ludzie chcemy powiedzieć głośne NIE!
NIE DLA KATOWANIA DZIECKA!
NIE dla ignorancji służb mających chronić dzieci!
NIE dla nieudolnego sądownictwa!
Sprawa małego Szymona bardzo nas poruszyła! Wielu z nas nie mogło opanować łez w czasie słuchania tego nagrania:
YouTube - Kanał użytkownika RatujcieSzymona
Ojciec dziecka interweniował w prokuraturze w Częstochowie i na Policji przedstawiając nagrania jako dowód i oto te instytucje, mające chronić każdego obywatela, nie doszukują się w tym materiale oznak znęcania się nad dzieckiem, nie słyszą tam przemocy! Nie zgadzamy się na to i chcemy, aby natychmiast zainterweniowanio w tej sprawie. To dziecko jest straszliwie krzywdzone, matka znęca się nad nim fizycznie i psychicznie, a odpowiednie instytucje zwracają uwagę tylko na to czy dziecko "żyje w dobrych warunkach". Coż warte jest to, że dziecko jest ubrane, umyte i nakarmione, kiedy przeżywa taka gehennę, kiedy własna matka staje się jego katem? Otwórzcie oczy! Nie pozwólcie na to!
Czy ma się powtórzyć scenariusz, który tak często ostatnio przedstawiany jest w mediach? Do czego może posunąć się taka kobieta, niegodna nazwaniem jej matką? W ostatnich kilku m-cach słyszeliśmy już o niejednym podobnym przypadku, gdzie dziecko płaciło zyciem za to, że nikt nie zareagował:
- 6-miesięczna dziewczynka z Rudy Śląskiej, prawdopodobnie pobita przez ojca, zmarła w szpitalu.
- W Otmuchowie (woj. opolskie) zginęła niespełna czteroletnia dziewczynka. Prawdopodobnie została zamordowana. Policja zatrzymała podejrzanego - jej 27-letniego ojca.
- sprawa 2-letniej Wiktorii, która zmarła pod koniec stycznia w Żninie. Zarzut ciężkiego pobicia dziecka postawiono ojcu dziewczynki.
Rządamy natychmiastowej i SKUTECZNEJ interwencji w sprawie małego Szymona, domagamy się natychmiastowej izolacji dziecka od matki i możliwości rozmowy z psychologiem, rządamy zapewnienia dziecku natychmiastowego bezpieczeństwa!
Z poważaniem
Kinga Liedtke

a tu petycja do podpisania: http://www.petycje.pl/petycja/6718/ratujcie_5-letniego_szymona_katowanego_przez_matke!.html

Witajcie!
Kasiu a myślałam, że Alex dopiero rano wstanie. Długo szalał?

JA się nie wypowiadam na temat znęcania sie nad dziećmi, bo pewnie nerwy by mnie poniosły i cały esej bym tu napisała...
Ja jako matka oddałąbym wszystko, zeby moje dzieci były szczęśliwe... I człowiek ma wyobrażenie, ze każda matka czy ojciec ma tak samo... niestety :( A tego nawet nie da rady sobie wyobrazić. A najbardziej przytłaczająca jest znieczulica społeczna :(

cześć dziewczynki:-)
też nie chce sie wypowiadać bo ja to najchętniej bym takich ludzi ...:wściekła/y:No właśnie szkoda słów szkoda tylko że takiej matce nie odbieraja od razu dzieci a w biedniejszych rodzinach mimo że jest miłość to opieka uzna że nie ma warunków i zabierajamaluchy.Gdzie tu sprawiedliwoć eh nie ma co gadać.

dziś ślicznie słoneczko świeci ale wiaterek jest mam nadzieje że będzie cieplutko w południe:-)
kasia mój bartuś też tak nie chciał szybko chodzic spać ale jak zaczął chodzic to zaczął też szybciej się męczyć i teraz zasypia o 19 i śpi do 6 około.Cierpliwości;-)

Boże...siedzę i zabieram się do pisania, ale chyba też nie będę wypowiadać się na temat tej kobiety. Zastanawia mnie tylko, skąd tacy ludzie się biorą...

Dziewczyny, Alex poszedł spać o drugiej i wstał o 8:)Więc wyspana jestem tak, że szok:)
Aguska, dzięki za pocieszenie:) Mam nadzieje, że szybko tak się stanie:)

Kasia dzisiaj już małego nie będziesz przetrzymywała, co?
A moze jakoś poprzestawiać mu drzemki w dzień?
No ale chyba nie zrobisz nic nadzwyczajnego dopóki Alex nie "dorośnie" do wcześniejszego chodzenia spać...

Moje dzieciaczki się bawią, ja właśnie głowę umyłam...zaraz obiadek.
Majka się zdrzemnie i popołudniu idziemy na spacerek.
Od razu odbiorę receptę na mleczko, bo ma być dzisiaj popołudniu :)

A co tu taka cisza? ;-)
Pewnie pogoda sprzyja to na spacerkach jesteście ;)

My juz po obiedzie, Majunia śpi...
Wstanie i ruszamy na podbój Iławy hehe
A raczej placu zabaw :D

my już wróciliśmy z krótkiego spacerku bo popołudniu jeszcze raz wybywamy ale już z tatusiem:-)
pogoda śliczna szkoda tylko że wieje bo bez wiatru byłoby rewelacyjnie

reklama
My zaraz wychodzimy...
Majunia pospała troszkę a teraz kończy już pić mleczko :)

Martuś jak tam po olsztynie?
Bietka żyjesz jeszcze? :p

Do góry