reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mazurskie mamy !!!

Witajcie!!
My od samego rana jesteśmy posiadaczami PIERWSZEGO ZĄBKA !!!!

Marta Maja tak jak przypuszczałam spała do 6...ale nie chciało mi sie od razu iść mleko zrobić i zasnęła...wstała po 7 :D

KasiaAlex to teraz gdzieś niedaleko siebie mieszkamy ;) JA miałam sobie wykupić te lek na grypę ale po pierwsze sporo kosztuje, bo chyba ok 80 zł a po drugie nie ma gwarancji że przejdzie chorubsko po nim... Jak mi lekarz powiedział jak po 3 dniach nie przejdzie to i tak trezba wziąść antybiotyk :/

Agnieszka tak, jakiś czas temu, jeszcze przed pierwszą ciążą miałam torbiel, zmiany nowotworowe, na moje szczęście nie mam tylko jednego jajowodu i jajnika...lecz i drugi niedługo po operacji zaczął upadać... Zaden lekarz nie dawał gwarancji zajścia w ciążę... Wręcz się dziwili jak nam się udało i tak szybko... Dodatkowo przez osłabienie organów musiałam mieć monitorowane cykle i od pierwszego dnia pojawienia sie pęcherzyka <jeszcze pustego> musiałam być na podtrzymaniu obu ciąż... No ale jak widać udało się :)
Zdrowia życzę!

A mój mąż dzisiaj w domku... no chyba, ze wyskoczy coś niespodziewanie, co jest bardzo częstym zdarzeniem :)

reklama
Dzień dobry !

Agnieszka tak, jakiś czas temu, jeszcze przed pierwszą ciążą miałam torbiel, zmiany nowotworowe, na moje szczęście nie mam tylko jednego jajowodu i jajnika...lecz i drugi niedługo po operacji zaczął upadać... Zaden lekarz nie dawał gwarancji zajścia w ciążę... Wręcz się dziwili jak nam się udało i tak szybko... Dodatkowo przez osłabienie organów musiałam mieć monitorowane cykle i od pierwszego dnia pojawienia sie pęcherzyka <jeszcze pustego> musiałam być na podtrzymaniu obu ciąż... No ale jak widać udało się :)
Zdrowia życzę!

A mój mąż dzisiaj w domku... no chyba, ze wyskoczy coś niespodziewanie, co jest bardzo częstym zdarzeniem :)
To nie ciekawie miałaś,współczuję.Pewnie stresu miałaś nie miara :-(
Najważniejsze jednak że wszystko się udało i masz swoje dwa "maleńkie"skarby :)
A rodziłaś w Iławie?

Jakuba rodziłam może z 5 godzin...poród fajny bezproblemowy...
Maję rodziłam 30 godzin! Tragedia i to z winy lekarza...jakoś nie chciało mu się pęcherza przebić. Po zmianie lekarza, przebiciu pęcherza...poród trwał jeszcze 15 minut :/

Witam:)
U nas znaczna poprawa zdrówka małego. Od rana ładnie się bawi i widać po nim, że zdrowieje. Niestety z domu nie wyjdziemy jeszcze długo, bo dr kazał przetrzymać go ponad tydzień.
Marta, my mieszkamy od siebie dosłownie rzut beretem. Ja mieszkam kawałek za budynkiem policji.
Co do leku tamiflu, to rzeczywiście nie ma gwarancji na wyzdrowienie, ale w Polsce, z tego co wiem, nic skuteczniejszego na grypę nie ma. A no i ja zapłaciłam za niego nie 80, a 128zł, więc jak nie zadziała, skopię d.. lekarzowi:)
No i gratulacje pierwszego ząbka:)

matko 30 godzin...ja rodzilam 12 i to ju bylo dla mnie zbyt dlugo...30 pewnie bym nie wytrzymala:)

Olka pospala standardowo do 7, prawie ze co do minuty...dzis szaleje nieziemsko, do tego nie wyciaga ani na chwilke rak z buzi..nawet na chwile dala sobie kawalek bulki i biszkopta wlozyc i troche pociumkala sobie...moglby juz nastepny zabek sie pojawic...

ja jakas taka do niczego jestem ostatnio, nic mi sie nie chce, no moze jedynie spac...a Oli jak na zlosc spac sie nie chce, potrafi calusienki dzien wytrzymac bez spania..

aaa-Martus-zmienilam gondole na spacerowke:) i tak juz chyba zostanie:)

Kasia o to faktycznie... napisz mi na jakiej ul mieszkasz ;) <chociaż ja obeznania nie mam w ul>
Marta no to super... także jutro wpadasz spacerówką na kawkę...a później moze uda sie zgrać nam żebyśmy was odprowadzili i przy okazji spacerek zaliczyli ;)

Co do porodu. Z Jakubem wspominałam wręcz miło poród. Z Mają było to dla mnie wyczerpanie i fizyczne i psychiczne... i pomyśleć że miałabym taki sam krótki poród gdyby był inny lekarz :/ Po zmianie lekarza na porodówce zrobiła sie wielka awantura dlaczego ja jeszcze "rodzę"... Lekarz od razu stwierdził, ze albo po przebiciu pęcherza kończę poród sn jeżeli po 20 min nic sie nie zmieni jadę na cc... Urodziłam sn ale miałam już zielone wody i smolkę w wodach... Jeszcze pare godzin i Maja by się udusiła :/ Skolei Jakubek w ostatniej fazie porodu sie przekręcił i owinął pępowiną wokół szyi...

No ale nie ma co wspominać... Ważne, że wszystko dobrze sie skończyło i mam dwójkę rozrabiaków w domku :)

My byliśmy dzisiaj u fotografa, złożyliśmy wnioski o dowody... Teraz Majka śpi jak wstanie to pojedziemy na zakupki :)

No i wpadłam na chwilkę a się rozpisałam hehe

reklama
Witajcie

Marta0307 to nie fajnie miałaś z tym porodem,najważniejsze że teraz jest już ok i cieszysz się dziećmi:)

Dziewczyny fajnie że mieszkacie tak blisko siebie,jak tylko wiosna przyjdzie to będziecie mogły umawiać się na wspólne spacery a przy wiosennej pogodzie to coś pięknego :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry