reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mazurskie mamy !!!

Natalko u nas byłu plamki a nie krostki. A używałam maści Triderm. Jest ona bardzo silna, bo stosowana takze w stanach zapalnych i grzybicznych...Dodam, ze to maść antybiotyczna. Ale zeszło wszystko juz po trzech dniach stosowania...dzisiaj już nie smarujemy a po plamkach ani jednego malego sladu nie ma. Dodam, że maść zalecił nam pediatra Jakkuba a nie alergolog :)
My wczoraj rozebraliśmy choinkę...mieliśmy zywa i już się sypało z niej. No a dzisiaj przywożą nam komodę i stolik pod tv...ale jestem happy...Już miala być między świętami a nowym rokiem...Ale na szczęście już dzisiaj będą :)

reklama
Witam się...

Diabeł opętał moje dzieci od rana...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Nineczko, Kinga ale z Was energetyczne kobiety... tylko pozazdrościć....:szok:

Martaja my też czekamy na ząbki może wtedy coś się zmieni:tak:

Poza tym nic ciekawego.....
A! Natala a u lekarza byłaś?

Tak Grubelku, byłam z 5 razy u pediatry i raz u dermatologa.
Jutro chyba pojadę prywatnie. Może zrobią jej testy, żeby się dowiedzieć od czego to...

Grubelku oj tak...ja też mam nadzieję, że to zęby...chociaż Jakub nie jest aż tak bardzo marudny tylko ostatnio przed spaniem marudzi... Ale dziąsła juz ma białe i twarde :(
Natalko ale i tak wiarygodne testy zrobią po trzecim roku życia dopiero :( A te krostki są suche?

Tak Martaja, są strasznie suche. Jak sie dotknie rączki to jakby skorupa jakaś.
Mój obiad już w piekarniku, Amelka zasnęła, no i mam chwilkę dla siebie...
Poszperam na allegro, to może znajdę jakiś fajny ciuch ;-)

Natalko mi lekarz takrze zalecił stosowanie maści natłuszczających do ochrony skóry typu Kermuren Plus lub Xeroal 5% firmy SVR no i dodatkowo mydełko natłuszczające (takie z apteki)... Dla suchej skórki niezaleca się stosowania zadnych żeli do mycia dla dzieci ani mleczek...
JA sama :( kurcze jak zwykle... Normalnie świra można dostać... Na szczęście meble juz mam!! I tylko z tego jestem zadowolona...no i z tego, że nie musialam obiadku gotować hihihi

EDIT:
Ależ tutaj cichutko. Jakubek już mi zasnął... Coś ostatnio nie chce pić mleczka z butelki :/
A ja czekam na męża będzie za 1,5 godzinki...

witam!
Mam za sobą bardzo ciężki dzień. Od 7 w pracy... po pracy bieganina do urzedu pracy i do lekarza bo potrzebne papiery do zakładu pracy w JAK-u. Po powrocie do domu biegiem do lekarza z Filipkiem! gorączka,płacz,marudzenie,brak apetytu...zmartwilismy się z mężem i postanowilismy isc od razu do kelarza. Okazało się że Filipowi wyrzynają sie dwa ząbki! dlatego gorączka i płacz, do tego jeszcze przyczepiła sie infekcja znowu!! gardełko zaczerwienione i chrypa+katar. Dostał antybiotyki i inne lekarstwa. Niedawno dopiero dalismy małemu leki i zasnął bidulek. Ja też padam już ze zmęczenia dlatego żegnam się z wami i mykam do łóżka.
Wybaczcie ale nawet nie chce mi się czytać co pisałyscie..masakra.

Pozdrawiam Was serdecznie!
buziaki!

p.s. mam nadzieje że jutro będzie lepiej..
a na wieczór jutrzejszy szykuje sie jeszcze impreza w clubie u nas i nie wiem czy pójdę..
Żeby mi się chciało tak bardzo jak mi się nie chce... :-/

Dobranoc! **

Kinguś odpoczywaj... A Filipka ucałuj od nas bidulek się męczy... A swoją drogą dość często lapie Wam infekcje prawda?
Kinga jak coś to daj mi znaj co z jutrzejszym wyjściem.
Buźka :*

natala - na suchą skórkę polecam ci serie balneum lub oilatum :tak: Kąpię w tym małą i smaruję i skórka nie jest sucha. Sama używam mydła oilatum do twarzy i do kąpieli i mimo, że mam przesuszoną skórę to nie muszę po nim wcierać żadnego balsamu, taka jest mięciutka i nawilżona. Nam dermatolog powiedziała, że kermuren to po okresie dojrzewania mamy zacząć stosować u małej. Dla mnie go zaleciła i rzeczywiście zmiękcza skórę. Na opakowaniu nie ma chyba, że to nie dla dzieci więc może i u maluchów można :baffled:
Po wizycie u laryngolog - zapalenie przewlekłe tylnej ściany gardła :eek: Mam antybiotyk a za tydzień do kontroli z wynikami wymazu i dostanę jeszcze jakąś szczepionkę. Koniec męki i niepewności :huh:
Padam dziś na twarz - miałam wyjątkowo aktywny dzień.
Kinga - nie zazdroszczę galopki... Ucałuj Filipka niech zdrowieje szybko.
Hance lazą te szerokie 4 i jest tragedia istna. Dziś się prawie sama poryczałam. Wracam do domu a moje dziecko ciągle płacze, wrzeszczy, kopie i nie da się przytulić :szok: Po nurofenie i ciepłej kąpieli oraz koncertu bebe lilly zapanował jako taki spokój ale już trzeba było do łózia :-( Rany jak ja tęsknię za tym swoim Hanutkiem...

reklama
Witam wieczornie... :nerd:
Dzięki wam wszystkim za rady. Jutro skoczę do apteki i kupię jakieś dobre mydełko i coś może z tego Oilatum :sorry2:
Poza tym mam nadzieje, że ta Pani dermatolog przyjmie nas prywatnie, bo nie uśmiecha mi sie jeszcze tydzień z tym czekać..

Ja tez padam już na twarz. Dobranoc

Do góry