Hej dziewczyny
Ja normalnie padam na pysk, juz dawno tak nie mialam i powiem Wam ze czekam tylko do 12 az moj maz skonczy prace.
Maupa ostatnio znajoma mi napisala, ze jest fanka mojej corki i razem ze swoja pociecha zawsze ogladaja nasze zdjecia, to teraz ja cgyba jestem fanka twojej, piekne ma dlugie wlosy, powiem Ci ze moja siostrzenica skonczyla 4 lata a wlosow ma na glowie prawie nic dopiero od niedawna da jej sie kitki uczesac pomimo ze jej rodzice maja geste wlosy.
Co do 'chlopcow' to nie bardzo mam teraz jak wejsc w temat bo czas/ terrorysta mnie goni ale mysle, ze wychowanie to jedno a sposob myslenia mezczyzn to drugie.
Mysle, ze owszem mozemy pomoc chlopcom w ich przyszlym zyciu/ zwiazku poprzez wychowanie, wlaczanie ich we wszystkie prace domowe, obowiazki i pokazujac mu zycie w rodzinie ale roznice w mysleniu, sa i pomimo ze mysle troche mozna je kierowac za mlodu tak one potem sa poprostu.
Mialam znajomego kiedys, ktory w wieku 24 lat nie potrafil zascielic sam lozka bo cale zycie mama to za niego robila i uwazam ze ta mama robila mu krzywde bo on potem wchodzac w zwiazeg bedzie tego oczekiwal bo tak zostal nauczony, to taka 'drobna' rzecz ale jak takich sa setki to takiemu chlopakowi potem bedzie ciezko i jego zonie tez.
Ale juz np roznica w tym np ze my kobiety czasami potrzebujemy sie wygadac, tak poprostu zeby cos z siebie wyrzucic zeby bylo lzej i zazwyczaj nie potrzebujemy jakichs wielkich rad czy rozwiazan poprostu potrzebujemy sie 'wyzalic' i tyle. Mezczyzni zazwyczaj nie maja takiej potrzeby oni jak juz cos mowia to znaczy ze potrzebuja zeby cos na ten problem poradzic, zazwyczaj o problemie wogle nie mowia bo to ich obowiazek z nim sobie poradzic.
Moj maz np malo mowi i wyciagnac od niego cos czasami to prawie niewykonalne, ostatnio przez caly tydzien trulam mu glowe zeby sie umowil na narty z instruktorem puki jeszcze jest zima a on codziennie zapominal wiec w sobote mowie do niego- rob co chcesz, jak nie masz checi to nie dzwon, na co on mi po tygodniu, wieczorem mowi ze on chce pojechac, sam sie pooswajac z nartami a potem jak juz bedzie czul sie pewnie umowi sie na kolejna lekcje. Normalnie jakby mi ktos cegla przywalil, pytam czemu nie powiedzial mi tego odrazu, to bym mu nie trula a on do mnie, ze musial to przemyslec..
Dwa faceci poprostu sie NIE DOMYSLAJA i nie ma co na to liczyc, jak czegos potrzebujemy trzeba im to poprostu pokazac/powiedziec a nie denerwowac sie.
Nie wiem czy to co pisze trzyma sie kupy ale moje dziecko biega wokol i zjada mi sniadanie z talerza.
NETI co do badania KTG to tu tak jak napisalas o lekach o ktorych te dziewczyny tam pisza ze sie nimi nie kierujesz bo tu takich nie ma, wiec badaniami tez sie nie kieruj bo tu jest poprostu inaczej.
Ktg zrobia Ci napewno w szpitalu, zeby mierzyc tetno i bicie serca dziecka, twoje skorcze tez.
Powiem Ci ze nie ma za czym tesknic bo jak oni Cie zapna tymi 'pasami' to nie mozesz sie za bardzo ruszac i musisz lezec na plecach a to jak wiesz teraz juz nic przyjemnego.
W PL to wszystko wyglada troche inaczej, tu raczej lekarz nie sprawdza nic 'od srodka' tam za to maja w zwyczaju sprawdzac, tak tez jest z ktg tu raczej tego nie robia wiec sie nie stresuj.
Co do wyprawy do missi to jak wiesz zawsze zapraszamy, moze byc z japonkami, najwyzej bedziemy jechaly na sygnale
Co do rodzenia to mysle ze nie ty jedna juz przy koncowce marzysz zeby juz urodzic
Moja Amelka juz swietnie sobie radzi przy meblach wiec przez chwile nie trzeba bylo za nia chodzic krok w krok tylko byc w poblizu teraz jednak wpadla na pomysl zeby sie puszczac jak mnie widzi inzrobi juz kilka krokow, gorzej jak zapomni wyladowac na tylku..
Zbieram sie bo lecimy na basen na 1pm a tu jeszcze trzeba graty zebrac.
Dobrego weekendu.