reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mazurskie mamy !!!

Witajcie
Moje maluszki śpią, więc mam chwilkę relaksu :)
Marta a co za sobotnie pakowanie? Zebrałaś się z prasowaniem? Ja bym też musiała przeprosić żelazko i stanąć przy desce :)
Kinga a ja muszę powiedzieć że czasem netu w pracy mam dość :)
Aguska urocze takie chwile z KO :) U nas jest to KO-KA :)

reklama
Martus prasowalam 2 godziny:) a pakujemy sie bo w niedzielę jedziemy na 2tygodnie na turnus do elblaga:)

Nie znam kompletnie miasta i juz sie denerwuje hehe, juz sie aguski dopytywałam co i jak:)

Ola juz spi, czas na kolacje i dolaczam do malej

Dobrej nocki!

Martuś ja swego czasu poznałam trochę Elbląg. Miłe miasto więc się nie martw :)
Ja prasowanie zostawiłam...na jutro.

Zaraz i ja kładę się spać, bo jutro długi dzień przede mną
Dobrej nocy

witam
dziś sie uwijam z pieczątkami bo jedziemy o 14 na urodziny taty:)
marta wiesz jak ja mam nawał pracy to netu nawet nie włączam tutaj heh. jedynie jak jest wolna chwila i jest co napisać to można na chwilke:)

Urocze jest jak dzieci okazują nam milość i mówią to Kocham..... :))))) bezcenne

Aguśka gratulacje dla synusia że tak ładnie na nocniczek robi:) Mój od czasu do czasu na kibelek usiądzie :) z nocnika zwiewa:))) No i słodko usłyszeć jest od swojego skarba że Kocha:) mój mocno się do mnie wtula całusy soczyste daje:) a jak pytam czy mnie kocha to mówi taa :) no i od razu mówi że tatusia teś pasiusia (Pawełka) teś :) Ma teraz taki etapże wszystkie słówka jakie wypowiada kończy na sia :)) np. paniusia (to u niego przepraszam) jajusia(jajecznica) pitupitusia(picie) myjumyjusia(mycie) bombembusia (bąbelki) itd...... A Wasze dzieciaczki mają takie śmieszne swoje słówka albo miały (tu o tych większych skarbach myślę) Pozdrawiam Was gorąco

marta2801 udanego pobytu w Eg :-) to na długo jedziecie ja myślałam że na krócej ale nie martw się ni zgubicie się na pewno;-)
marta oj tak słodko to usłyszeć:tak:
Necia mój nie chce tak gadać niestety:-( na dal nie wiele mówi a już o takich dłuższych słowach to chyba mogę pomarzyć:sorry: Oczywiście rozumie wszystko pokaże co chce wykona to o co go po proszę ale z mówieniem to masakra jest u niego:sorry:
Za to umie sie robierać oprócz koszulki to muszę mu pomóc no i ubierze już majteczki i spodenki i połowę skarpetki czasem mu nawet całą uda się wciągnąć:-D Czyli on woli manualny rozwój niż intelektualny:-D
Nie długo pewnie się przełamie i rozgada ale przyznam się że już to mnie troche męczy

Aguśka Ty się kochana nie przejmuj Bartuś ma czas na gadanie każdy maluch rozwija się indywidualnie. Zobaczysz ani się obejrzysz a będziesz miała gadułę :)))) A ja napisałam o Adasiu dlatego że zabawne ma te swoje słówka uwielbiam taki wiek:) Mój w większości naśladuje starszego braciszka i to też ma wpływ na jego mowę zresztą i na zachowanie ! Jak są razem to jest jeden wielki chaos co oni nie wyprawiają czasem sąsiadów żal:)

Necia to super masz w domku chłopcy już pewnie świetnie się bawią.
U nas Bartek chyba będzie jedynakiem :sorry:
Ja wiem że on ma jeszcze czas bo każde dziecko jest inne tylko wiesz czasem to mnie już męczy i jego też że on nie umie mi czegoś powiedzieć ale wiem też że robi mi to trochę na przekór.Na razie czekamy:-)
A Pawełek też tak szybko ładnie mówił?
A Adaś musi słodko gadać takie słówka już sobie wyobrażam:-D;-)

reklama
Aguśka co do zabawy to są chwile kiedy spokojnie się bawią nawet Paweł potrafi być opiekuńczy:) ale z reguły szaleją i mają niespożytą energię i jak tu za nimi nadążyć stara matka chciała by odpocząć a tu niestety :sorry:
Co do mowy Pawełka to do 2 latek mówił bardzo niewiele dosłownie kilka słówek i też nie mogłam się doczekać jak Ty kiedy wreszcie zacznie :) Jak miał 2 latka i 1 miesiąc zaczął z dnia na dzień mówić coraz więcej i więcej a teraz z niego taki gaduła że nie przestaje nawet w nocy przez sen nadaje:-D także Aguśka Kochana zobaczysz jeszcze chwilka i u Ciebie też tak będzie :tak:

Do góry