reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Witam Was :) Ja dziś skończyłam 11 tydzień ciąży zaczyna mi się 12, czuje się dobrze ja akurat od samego początku mogłam wszystko jeść i mnie nie mdlilo ani nie wymiotowalam więc bardzo się cieszę z tego powodu :) właśnie czekam w kolejce u ginekolog muszę jej pokazać zdjęcia i opis z usg mam nadzieję , że dostanę l4 od piątku:) dziś mam trochę spraw do załatwienia przede wszystkim muszę iść do mojego dziecięcego ortopedy żeby mi skserowali całą moją kartę i dali mi zdjęcia z usg kręgosłupa, później jadę do żłobka z l4 które mam nadzieję dostanę. Muszę jeszcze jechać na uczelnie oddać dzienniczek praktyk i oddać książki do biblioteki :p zalatany poniedziałek :D

Dziewczyny mam pytanie czy któraś z Was zamawiala sobie leginsy ciążowe że strony pięknamama.pl ? Są w fajnej cenie ja sobie zamówiłam grafitowe i czarne na jesień i na zimę czarne ocieplane. Jestem ciekawa czy materiał jest fajny i jak ta rozmiarowka :blink:

reklama
No u mnie niestety były plamienia i krwiak widoczny na USG, nie robię bety dla własnej ciekawości ...

Mogę napisać jak wyglądała u mnie sytuacja pierwsze USG. Według OM 6 tyg 0 dni widoczny pęcherzyk 10 mm i zarodek 2 mm brak akcji serca według USG 5 tyg 1 dzień i do tego krwiak 1,7 cm i odklejona kosmówka na długości 2,5 cm. Leżenie dwa tygodnie plus luteina nospa lekkie plamienia kolejne usg po 15 dniach dzidzia 1,6 cm serce bije według OM 7 tyg 6dni i według USG 8 tygodni 0 dni po krwiaku pozostał cień ledwo widoczny także bądź dobrej myśli trzeba wierzyć mi powiedzieli 50 na 50 szanse ale cały czas wierzyłam i jest. Trzymaj się

Ja tez to doceniam, ze mam dom. Mieszkalam do 19 r zycia w bloku zawsze mowilam,ze nie chce na wies, a tu proszę spodobalo mi sie tym bardziej jeśli ma sie dzieci, ja sobie cos porobie syn sie bawi mam go na oku, a w bloku musiałabym typowo poswiecic tylko czas na wyjscie na dwor.
Ja tez marze o domku ale jak dzieci będą większe. Teraz doceniam to ze mam pod blokiem duzo sklepów a dwa kroki dalej na placu cała ferajne dzieci no i pkole za rogiem. Ale to jak ze wszystkim sa plusy i minusy.

Cześć. Pracujące dziewczyny, kiedy powiedzialyscie w pracy o ciąży? Wg usg jestem w 10t2d, wg om 10t4d. Myślę o yym by powiedzieć jakos za 3 tygodnie jak będę juz po prenatalnych badaniach. Ale czuję sie z tym słabo, jestem zastępca kierowniczki, akurat każe mi iść na szkolenie za dwa tygodnie, jestem wdrażana w nowe rzeczy cały czas. Sama nie wiem co robić, ale chyba poczekam do tego 13 tygodnia. Czuję, że dobrze tego nie przyjmie ;)

reklama
Cześć. Pracujące dziewczyny, kiedy powiedzialyscie w pracy o ciąży? Wg usg jestem w 10t2d, wg om 10t4d. Myślę o yym by powiedzieć jakos za 3 tygodnie jak będę juz po prenatalnych badaniach. Ale czuję sie z tym słabo, jestem zastępca kierowniczki, akurat każe mi iść na szkolenie za dwa tygodnie, jestem wdrażana w nowe rzeczy cały czas. Sama nie wiem co robić, ale chyba poczekam do tego 13 tygodnia. Czuję, że dobrze tego nie przyjmie ;)
Ja wysłałam w pt zaświadczenie do kadr a w tym tygodniu powiem szefowi chce żeby mieli czas znaleźć zastępstwo. U mnie dzis 10+3

Do góry