reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Cześć dziewczyny. Witam nowe marcówki i gratuluję ciąży.
U mnie dziś 8 tydzień 6 dzień. Sa momenty że czuję jakby był już koniec mdłości ale potem wracają ze zdwojoną siła, najgorzej wieczorem.
Piasalyscie o jedzeniu ja ciągle mam smak na jajko na miękko ale przecież nie będę jadła codziennie [emoji6]. Ogólnie to na nic nie mam smaka. Wszystko mi przestaje smakować.
Wczoraj wieczorem byłam głodna ale nie mogłam znaleźć nic co bym miała ochotę zjeść. Ok 23 zobaczylam reklamę laysow i od razu pomyślałam to jest to[emoji848] zeszłam do kuchni a mąż mówi że zjadł wczoraj ostatnie i nie ma. Już myślałam że kaze mu wstać ubrać się i iść do sklepu. Pół nocy mnie ten smak męczył. A w piątek jakoś naszla mnie ochota na ogórki kiszone, zjadłam cały słoik i wypiłam cała wodę z nich, myślałam że umrę potem miałam takie mdłości.

reklama
Cześć dziewczyny. Witam nowe marcówki i gratuluję ciąży.
U mnie dziś 8 tydzień 6 dzień. Sa momenty że czuję jakby był już koniec mdłości ale potem wracają ze zdwojoną siła, najgorzej wieczorem.
Piasalyscie o jedzeniu ja ciągle mam smak na jajko na miękko ale przecież nie będę jadła codziennie [emoji6]. Ogólnie to na nic nie mam smaka. Wszystko mi przestaje smakować.
Wczoraj wieczorem byłam głodna ale nie mogłam znaleźć nic co bym miała ochotę zjeść. Ok 23 zobaczylam reklamę laysow i od razu pomyślałam to jest to[emoji848] zeszłam do kuchni a mąż mówi że zjadł wczoraj ostatnie i nie ma. Już myślałam że kaze mu wstać ubrać się i iść do sklepu. Pół nocy mnie ten smak męczył. A w piątek jakoś naszla mnie ochota na ogórki kiszone, zjadłam cały słoik i wypiłam cała wodę z nich, myślałam że umrę potem miałam takie mdłości.
Na kiszone to i ja mam ochotę ale wstyd mi bo teściowa ciagle mowi ze i na humory za wcześnie i na zachcianki.... wiecie spec od wszystkiego [emoji58] takze sie przy niej hamuje nawet z mówieniem czegokolwiek bo na jej widok mam podniesione ciśnienie [emoji55]

Na kiszone to i ja mam ochotę ale wstyd mi bo teściowa ciagle mowi ze i na humory za wcześnie i na zachcianki.... wiecie spec od wszystkiego [emoji58] takze sie przy niej hamuje nawet z mówieniem czegokolwiek bo na jej widok mam podniesione ciśnienie [emoji55]
No nie dziwie się. Moja zdziwiona że na l4 jestem i tak jakoś z pierwszym dzieckiem a jej wnukiem pytała jak się czuje i tak dalej. A teraz jak mam okropne mdłości to patrzy na mnie jak na wariata. A naprawdę czuje się sto razy gorzej niż w pierwszej ciąży a na dodatek męczą mnie zaparcia.

No nie dziwie się. Moja zdziwiona że na l4 jestem i tak jakoś z pierwszym dzieckiem a jej wnukiem pytała jak się czuje i tak dalej. A teraz jak mam okropne mdłości to patrzy na mnie jak na wariata. A naprawdę czuje się sto razy gorzej niż w pierwszej ciąży a na dodatek męczą mnie zaparcia.
Już pytala czy co chwila bede latać do lekarza ;) teraz dręczy nas ślubnymi przygotowaniami.
A po mnie od razu widać jaki mam humor itp. Nasze charaktery są inne i dzialaja oba na nerwy tak samo jak z teściem czy szwagierka. A z resztą rodziny narzeczonego nie mogę narzekać :)
"Szczęście" widocznie mam.

Teściowej i tak nigdy nie dogodzisz [emoji12] także jak masz ochotę to masz i tyle

@AngelMum dokładnie inaczej człowiek sie zachowuje jak juz doświadczy straty, ja pamietam,ze przy pierwszej ciąży tez nie myślałam,ze może cos byc nie tak,wydawalo mi sie,ze to takie proste zachodzisz rodzisz i jest, a tu niestety zycie pokazało co innego,mimo to nie poddalam sie i nie poddaje walcze dalej oby bylo to wynagrodzone.

A ja wczoraj leze sobie ogladam tv patrze a tam pajak na scianie nie klamiac rozlozony na 6cm [emoji53] czarny blee ,gruby, z dworu pewnie przyszedl, bo otwarte okna wiecznie, ta katnik najwiekszy domowy pajak fuu...

Wczoraj pojadlam duzo,a dzis troche musze zluzowac ,bo sie przejadlam.
Tez macie takie wzdecia i wam sie odbija? Tragedia

Powiem wam,ze ja mdlosci najwieksze mam na wieczor przed snem mimo,ze staram sie lekkie kolacje jesc, to mnie meczy i usnac nie moge.

MIŁEGO DNIA , udanych wizyt.

Witam po weekendzie [emoji6] pewnie was nie nadrobię, a jak nawet to w połowie zapomnę co chciałam [emoji23]
Weekend ładny to wykorzystaliśmy go w całości, serio serio, dzieciaki padły wczoraj szybciej niż myślały

Wzdęcia też mam i to nie wiem po czym [emoji33] bo w sumie nic wzdymajacego nie jem, no ale są i chyba zaczęłam mniej i bardziej normalnie jeść, ale nie chwalę się [emoji6] wiecie, lepiej nie zapeszac

reklama
@AngelMum dokładnie inaczej człowiek sie zachowuje jak juz doświadczy straty, ja pamietam,ze przy pierwszej ciąży tez nie myślałam,ze może cos byc nie tak,wydawalo mi sie,ze to takie proste zachodzisz rodzisz i jest, a tu niestety zycie pokazało co innego,mimo to nie poddalam sie i nie poddaje walcze dalej oby bylo to wynagrodzone.

A ja wczoraj leze sobie ogladam tv patrze a tam pajak na scianie nie klamiac rozlozony na 6cm [emoji53] czarny blee ,gruby, z dworu pewnie przyszedl, bo otwarte okna wiecznie, ta katnik najwiekszy domowy pajak fuu...

Wczoraj pojadlam duzo,a dzis troche musze zluzowac ,bo sie przejadlam.
Tez macie takie wzdecia i wam sie odbija? Tragedia

Powiem wam,ze ja mdlosci najwieksze mam na wieczor przed snem mimo,ze staram sie lekkie kolacje jesc, to mnie meczy i usnac nie moge.

MIŁEGO DNIA , udanych wizyt.

Tez mam mega wzdęcia... mam duży problem teraz z żołądkiem i jelitami ale to chyba po cesarkach taki mój urok..
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Do góry