reklama
Natka_91
Początkująca w BB
Dziewczyny, a jakbym poszła do rodzinnego po skierowanie na badania, to jak myślicie, jest szansa, że mi da? Czy lepiej się nie denerwować i zapłacić?
Mialam w pracy pakiet z LM i tam chyba z 5 zł potrącali z pensji, ale z niego zrezygnowałam. Ginekolog tragiczny. Nie dość, że strasznie niedelikatna to jeszcze niemiła. A jak jej powiedziałam, że planujemy ciążę to dziwnie na mnie spojrzała ( jakby pomyślała, że jestem za młoda, a mialam wtedy 26 lat, bo to było jakoś rok temu) i na koniec wizyty próbowała mi wcisnąć tabletki antykoncepcyjne... Nie poszłam do niej więcej i teraz mam cudowną Panią ginekolog, tyle, że prywatnie
Mialam w pracy pakiet z LM i tam chyba z 5 zł potrącali z pensji, ale z niego zrezygnowałam. Ginekolog tragiczny. Nie dość, że strasznie niedelikatna to jeszcze niemiła. A jak jej powiedziałam, że planujemy ciążę to dziwnie na mnie spojrzała ( jakby pomyślała, że jestem za młoda, a mialam wtedy 26 lat, bo to było jakoś rok temu) i na koniec wizyty próbowała mi wcisnąć tabletki antykoncepcyjne... Nie poszłam do niej więcej i teraz mam cudowną Panią ginekolog, tyle, że prywatnie
To masz usg miedzy 11/13 tyg u specjalisty nie takie u ginekologa naszego, tamten ma całkowicie inny sprzęt bada przeplyw krwi wszystko, do tego jest test papa, a amniopunkcje robi sie w ostatecznosci, wszystko to mozesz miec na nfz jesli masz zła historie bądź wiek 35+
Moj lekarz bada te wszystkie przepływy u siebie. Przynajmniej mialam tak w pierwszej ciazy. Nigdzie mnie nie wysyłał. Dlatego sie zastanawialam o czym piszecie dzieki za info.
Na Internecie jest strona można sprawdzić kto ma certyfikat właśnie sa wszyscy lekarze wypisani.Prenatalne to jest to co napisalas ;-) na tym usg mierzy sie przeziernosc karkową. Na nfz robia to w konkretnych przypadkach chyba ze masz super lekarza prowadzacego i wystawi Ci skierowanie. A czemu takie drogie? Nie wiem w sumie. Moze dlatego ze moga je wykonywac tylko lekarze z odpowiednim certyfikatem?
Bedziesz robila to usgw LM? Bo ja wlasnie tam jestem zapisana i chyba tam zrobie
Jaasna
Fanka BB :)
Hbs mialam badane w kazdej ciazy.Dostalyscoe skierowanie na cytomegalie i Hbs? Bo moja gin mi wystawila a w LM tego nie ma w ramach karty ciazy i nie wiem czy robic prywatnie?
CMV tylko w pierwszej, bo wyszlo ze przechodzilam i mam przeciwciala.
Moim zdaniem dobrze zrobisz, jesli to zbadasz, nawet za oplata
Na necie jest jakas strona tam wpisujesz nazwisko i imię i sprawdzasz czy ma certyfikatMoj lekarz bada te wszystkie przepływy u siebie. Przynajmniej mialam tak w pierwszej ciazy. Nigdzie mnie nie wysyłał. Dlatego sie zastanawialam o czym piszecie dzieki za info.
Jaasna
Fanka BB :)
Rodzinny moze ci dac skierowanie jedynie na morfologie, mocz, glukoze, proby watrobowe i badania tarczycowe.Dziewczyny, a jakbym poszła do rodzinnego po skierowanie na badania, to jak myślicie, jest szansa, że mi da? Czy lepiej się nie denerwować i zapłacić?
Raz w roku kazdy czlowiek ma prawo na wlasne zadanie zglosic sie po takie skierowanie.
Innych bez przyczyny raczej nie wydebisz, chyba ze masz milego doktora
Dostalyscoe skierowanie na cytomegalie i Hbs? Bo moja gin mi wystawila a w LM tego nie ma w ramach karty ciazy i nie wiem czy robic prywatnie?
Ja mialam w pakiecie LM. Nie placilam dodatkowo. Ale ja mam w pracy drogi ten pakiet bo wykupilam dla calej rodziny.
Co do badań,rejestrując się wczoraj na skierowaniu postawiłam 3 dodatkowe krzyżyki żeby sobie sprawdzić tarczycowe i progesteron [emoji3] bo endo mam chyba po 10 sierpnia dopiero, a biorę większą dawkę więc do sprawdzenia hehe
reklama
Jeśli mogę zapytać, masz w tym droższym pakiecie zwrot za faktury z innych placówek?Ja mialam w pakiecie LM. Nie placilam dodatkowo. Ale ja mam w pracy drogi ten pakiet bo wykupilam dla calej rodziny.
Podziel się: