reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
hej dziewczyny :) Mam na Imię Iza. Kilka dni temu dowiedziałam się, że w końcu jestem w upragnionej ciazy:) . Mam prawie 2letniego synka:). Ogólnie to moja 3 ciaza.. teraz leci 5 tydzień według moich obliczeń, pierwsza wizyta u lekarza w środę :) mam nadzieje , ze będzie wszystko w porządku:)

reklama
Dziewczyny co macie na mysli pisząc "prenatalne"? Czy po prostu to usg 11-13tydz, czy może jeszcze dodatkowe testy np pappa lub amniopunkcje? Bo tak do konca nie rozumiem, czemu ma byc takie drogie i czemu jest problem ze skierowaniem.

Ja chodze z pakietu luxmed i jestem zadowolona. Poki co zaplacilam jedynie 10zl za bilirubine, bo okazalo sie , ze w pakiecie nie mam. Ale jestem z malego miasta i tu mamy punkty, w ktorych mozna na lm chodzic. Nie ma ichniejszej placowki.
To masz usg miedzy 11/13 tyg u specjalisty nie takie u ginekologa naszego, tamten ma całkowicie inny sprzęt bada przeplyw krwi wszystko, do tego jest test papa, a amniopunkcje robi sie w ostatecznosci, wszystko to mozesz miec na nfz jesli masz zła historie bądź wiek 35+

hej dziewczyny :) Mam na Imię Iza. Kilka dni temu dowiedziałam się, że w końcu jestem w upragnionej ciazy:) . Mam prawie 2letniego synka:). Ogólnie to moja 3 ciaza.. teraz leci 5 tydzień według moich obliczeń, pierwsza wizyta u lekarza w środę :) mam nadzieje , ze będzie wszystko w porządku:)
Witaj gratulacje

A ja normalnie glowe trace w tej ciąży, zamyslona chodzę mega, wczoraj smazylam jajka sciagnelam z patelni i poszłam sobie jesc i ogladac, po pol godzinie czuje jakis zapaszek,a tam wchodzę siwy dym wietrzenie do rana tragedia dobrze,ze to ta teflonowa ze sie nie zjarala od razu,ale gazowka wszystko bylo jak pieklo w kolo rozgrzane. Jeszcze od wczoraj wieczora mnie mega muli jestem nie do zycia

Nie doczytam was [emoji6] dzieciaki do domu zjechały i przez ten i następny tydzień nie będę mieć czasu za dużo, potem szkoła się zacznie to będzie inaczej (chyba)

Dziewczyny co macie na mysli pisząc "prenatalne"? Czy po prostu to usg 11-13tydz, czy może jeszcze dodatkowe testy np pappa lub amniopunkcje? Bo tak do konca nie rozumiem, czemu ma byc takie drogie i czemu jest problem ze skierowaniem.

Ja chodze z pakietu luxmed i jestem zadowolona. Poki co zaplacilam jedynie 10zl za bilirubine, bo okazalo sie , ze w pakiecie nie mam. Ale jestem z malego miasta i tu mamy punkty, w ktorych mozna na lm chodzic. Nie ma ichniejszej placowki.
Prenatalne to jest to co napisalas ;-) na tym usg mierzy sie przeziernosc karkową. Na nfz robia to w konkretnych przypadkach chyba ze masz super lekarza prowadzacego i wystawi Ci skierowanie. A czemu takie drogie? Nie wiem w sumie. Moze dlatego ze moga je wykonywac tylko lekarze z odpowiednim certyfikatem?

Bedziesz robila to usgw LM? Bo ja wlasnie tam jestem zapisana i chyba tam zrobie

reklama
Do góry