reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
hej dziewczyny :) Mam na Imię Iza. Kilka dni temu dowiedziałam się, że w końcu jestem w upragnionej ciazy:) . Mam prawie 2letniego synka:). Ogólnie to moja 3 ciaza.. teraz leci 5 tydzień według moich obliczeń, pierwsza wizyta u lekarza w środę :) mam nadzieje , ze będzie wszystko w porządku:)

reklama
Dziewczyny co macie na mysli pisząc "prenatalne"? Czy po prostu to usg 11-13tydz, czy może jeszcze dodatkowe testy np pappa lub amniopunkcje? Bo tak do konca nie rozumiem, czemu ma byc takie drogie i czemu jest problem ze skierowaniem.

Ja chodze z pakietu luxmed i jestem zadowolona. Poki co zaplacilam jedynie 10zl za bilirubine, bo okazalo sie , ze w pakiecie nie mam. Ale jestem z malego miasta i tu mamy punkty, w ktorych mozna na lm chodzic. Nie ma ichniejszej placowki.
To masz usg miedzy 11/13 tyg u specjalisty nie takie u ginekologa naszego, tamten ma całkowicie inny sprzęt bada przeplyw krwi wszystko, do tego jest test papa, a amniopunkcje robi sie w ostatecznosci, wszystko to mozesz miec na nfz jesli masz zła historie bądź wiek 35+

hej dziewczyny :) Mam na Imię Iza. Kilka dni temu dowiedziałam się, że w końcu jestem w upragnionej ciazy:) . Mam prawie 2letniego synka:). Ogólnie to moja 3 ciaza.. teraz leci 5 tydzień według moich obliczeń, pierwsza wizyta u lekarza w środę :) mam nadzieje , ze będzie wszystko w porządku:)
Witaj gratulacje

A ja normalnie glowe trace w tej ciąży, zamyslona chodzę mega, wczoraj smazylam jajka sciagnelam z patelni i poszłam sobie jesc i ogladac, po pol godzinie czuje jakis zapaszek,a tam wchodzę siwy dym wietrzenie do rana tragedia dobrze,ze to ta teflonowa ze sie nie zjarala od razu,ale gazowka wszystko bylo jak pieklo w kolo rozgrzane. Jeszcze od wczoraj wieczora mnie mega muli jestem nie do zycia

Nie doczytam was [emoji6] dzieciaki do domu zjechały i przez ten i następny tydzień nie będę mieć czasu za dużo, potem szkoła się zacznie to będzie inaczej (chyba)

Dziewczyny co macie na mysli pisząc "prenatalne"? Czy po prostu to usg 11-13tydz, czy może jeszcze dodatkowe testy np pappa lub amniopunkcje? Bo tak do konca nie rozumiem, czemu ma byc takie drogie i czemu jest problem ze skierowaniem.

Ja chodze z pakietu luxmed i jestem zadowolona. Poki co zaplacilam jedynie 10zl za bilirubine, bo okazalo sie , ze w pakiecie nie mam. Ale jestem z malego miasta i tu mamy punkty, w ktorych mozna na lm chodzic. Nie ma ichniejszej placowki.
Prenatalne to jest to co napisalas ;-) na tym usg mierzy sie przeziernosc karkową. Na nfz robia to w konkretnych przypadkach chyba ze masz super lekarza prowadzacego i wystawi Ci skierowanie. A czemu takie drogie? Nie wiem w sumie. Moze dlatego ze moga je wykonywac tylko lekarze z odpowiednim certyfikatem?

Bedziesz robila to usgw LM? Bo ja wlasnie tam jestem zapisana i chyba tam zrobie

reklama
Do góry