reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Dziewczyny, a jakbym poszła do rodzinnego po skierowanie na badania, to jak myślicie, jest szansa, że mi da? Czy lepiej się nie denerwować i zapłacić?
Mialam w pracy pakiet z LM i tam chyba z 5 zł potrącali z pensji, ale z niego zrezygnowałam. Ginekolog tragiczny. Nie dość, że strasznie niedelikatna to jeszcze niemiła. A jak jej powiedziałam, że planujemy ciążę to dziwnie na mnie spojrzała ( jakby pomyślała, że jestem za młoda, a mialam wtedy 26 lat, bo to było jakoś rok temu) i na koniec wizyty próbowała mi wcisnąć tabletki antykoncepcyjne... Nie poszłam do niej więcej i teraz mam cudowną Panią ginekolog, tyle, że prywatnie

To masz usg miedzy 11/13 tyg u specjalisty nie takie u ginekologa naszego, tamten ma całkowicie inny sprzęt bada przeplyw krwi wszystko, do tego jest test papa, a amniopunkcje robi sie w ostatecznosci, wszystko to mozesz miec na nfz jesli masz zła historie bądź wiek 35+

Moj lekarz bada te wszystkie przepływy u siebie. Przynajmniej mialam tak w pierwszej ciazy. Nigdzie mnie nie wysyłał. Dlatego sie zastanawialam o czym piszecie :) dzieki za info.

Prenatalne to jest to co napisalas ;-) na tym usg mierzy sie przeziernosc karkową. Na nfz robia to w konkretnych przypadkach chyba ze masz super lekarza prowadzacego i wystawi Ci skierowanie. A czemu takie drogie? Nie wiem w sumie. Moze dlatego ze moga je wykonywac tylko lekarze z odpowiednim certyfikatem?

Bedziesz robila to usgw LM? Bo ja wlasnie tam jestem zapisana i chyba tam zrobie
Na Internecie jest strona można sprawdzić kto ma certyfikat właśnie sa wszyscy lekarze wypisani.

Dostalyscoe skierowanie na cytomegalie i Hbs? Bo moja gin mi wystawila a w LM tego nie ma w ramach karty ciazy i nie wiem czy robic prywatnie?
Hbs mialam badane w kazdej ciazy.
CMV tylko w pierwszej, bo wyszlo ze przechodzilam i mam przeciwciala.
Moim zdaniem dobrze zrobisz, jesli to zbadasz, nawet za oplata :)

Dziewczyny, a jakbym poszła do rodzinnego po skierowanie na badania, to jak myślicie, jest szansa, że mi da? Czy lepiej się nie denerwować i zapłacić?
Mialam w pracy pakiet z LM i tam chyba z 5 zł potrącali z pensji, ale z niego zrezygnowałam. Ginekolog tragiczny. Nie dość, że strasznie niedelikatna to jeszcze niemiła. A jak jej powiedziałam, że planujemy ciążę to dziwnie na mnie spojrzała ( jakby pomyślała, że jestem za młoda, a mialam wtedy 26 lat, bo to było jakoś rok temu) i na koniec wizyty próbowała mi wcisnąć tabletki antykoncepcyjne... Nie poszłam do niej więcej i teraz mam cudowną Panią ginekolog, tyle, że prywatnie
Rodzinny moze ci dac skierowanie jedynie na morfologie, mocz, glukoze, proby watrobowe i badania tarczycowe.
Raz w roku kazdy czlowiek ma prawo na wlasne zadanie zglosic sie po takie skierowanie.
Innych bez przyczyny raczej nie wydebisz, chyba ze masz milego doktora ;)

Dostalyscoe skierowanie na cytomegalie i Hbs? Bo moja gin mi wystawila a w LM tego nie ma w ramach karty ciazy i nie wiem czy robic prywatnie?

Ja mialam w pakiecie LM. Nie placilam dodatkowo. Ale ja mam w pracy drogi ten pakiet bo wykupilam dla calej rodziny.

Co do badań,rejestrując się wczoraj na skierowaniu postawiłam 3 dodatkowe krzyżyki żeby sobie sprawdzić tarczycowe i progesteron [emoji3] bo endo mam chyba po 10 sierpnia dopiero, a biorę większą dawkę więc do sprawdzenia hehe

reklama
Do góry