reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Na usg prenatalnym ok. 12 tyg.już widać "wyrostek płciowy" (nie wiem jak to się fachowo nazywa). Wystaje małe coś. Z tego rozwijają się narządy płciowe. W zależności jak jest usytułowane to coś, mówimy o chłopcu lub dziewczynce. Jeżeli lekarz nie wie czego szukać, to i w 18 tyg.się pomyli. Zasada jest taka, że jak wyrostek "leży", jest równoległy do kręgosłupa to mamy małą Księżniczkę. Unoszący się pod kątem ok. 45% wyrostek płciowy świadczy o małym Księciu. :)

U mnie mąż strasznie boi się, że nie można (wcześniej plamiłam). Powiedział, że kijem mnie nie dotknie :D Mam nadzieję, że żartował.
Skojarzenie z "seksmisją" słuszne. Ja już jak ta staruszka z pod ziemi marząca o swoim Józiu :D

Edit: chodzę na NFZ natomiast prywatna wizyta z usg to 150-180 zl w zależności od renomy lekarza.
U mnie mąż podobnie bo też plamiłam

Chyba jest tak że jeśli termin badań przypada na czas pracy to możesz się zwolnić. U mnie nigdy nie robią z tym problemu jak ktoś z pracowników ma na chwilkę wyskoczyć.

U mnie też nie ma problemu żeby wyskoczyć na chwilkę tylko po co mają mi to odliczać od urlopu jeśli i takie wyjście na badania w czasie pracy przysługuje ;)

reklama
Ja u m9jego doktorka place 120 za wizytę. Usg 130 zl. Ale będę jeszcze chodzić do babki w luxmedzie bo tam mam abonament i liczę na cześć badań za darmo.

Do góry