reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Moja siostra miała ale jej nie zastali. Bo zameldowana była w domu rodzinnym a mieszkała gdzie indziej ale im tego nie powiedziała i potem musiala sie tłumaczyć
Na L4 powinien być podany adres pod którym się przebywa w momencie zwolnienia, a nie adres zameldowania.

Co do bycia w tym samym terminie - wczoraj P. rozmawiał z mamą i ona mu powiedziała (w tajemnicy), że siostra P. jest w ciąży. Oczywiście nie wiem, czy to na pewno prawda, bo sama siostra jeszcze nic nie mówiła, ale jeśli tak, to będziemy mieć podobne terminy. Tyle że u nich to raczej nie planowana ciąża - pierwszy syn dopiero we wrześniu skończy rok, jej się na macierzyńskim skończyła umowa, więc pracy nie ma, z facetem się mega średnio dogadują. Zresztą pierwsza ciąża tez była nie do końca planowana, ale wtedy chociaż sytuacja była lepsza.
Ciekawa jestem czy siostra się pochwali, jak my powiemy o mojej ciąży, bo na razie nie wiedzą. Wiedzą tylko moje dwie koleżanki. Teraz się zastanawiam, czy moim rodzicom powiedzieć, skoro u nich będę, bo jeśli nie teraz to później musiałabym przez telefon powiedzieć. Chociaż moja mama już podejrzewa, a jak przez te 5 dni u nich sobie piwka nie wypije, to i tak będzie wiedziala:p

reklama
A tak a propos kontroli to właśnie dzisiaj o 8 rano dzwonił do mnie jakiś zastrzeżony numer i nie odebrałam. Zostawili wiadomość na poczcie i się okazało że to kontrola z urzędu pracy ... (w Holandii jak jest się na długim zwolnieniu to urząd pracy przejmuje kontrolę nad taką osobą) i sie nagrali że chcą mnie skontrolować i że będą dzwonić jeszcze później i że mam być dostępna telefonicznie :p. Mam nadzieję że pogadaja ze mną i dadzą spokój i nie będę musiała nigdzie jeździć.

@aga6 jeśli Ci się nie śpieszy to aliexpress, chyba że jakiś sklep typu "wszystko po 5zł"? ;)
My też mieliśmy zaczekać do 3msc żeby wszystkich poinformować, ale oczywiście nie daliśmy rady jako, że mama mojego mężczyzny przebywa za granicą wysłał jej smsa ze zdj z usg:
Droga babciu! Jako przyszły, nowy członek rodziny, chcę się gorąco przywitać! Mam 8 tygodni i 1,5 centymetra. Zaczynam już jakoś wyglądać, chociaż moja głowa to połowa mnie całego. Zaczynają rozwijać mi się oczy i uszy, a nawet paluszki i rączek i nóżek. Można już zobaczyć mój kręgosłup, a nawet posłuchać, jak bije serduszko! Uff... jeszcze długa droga przede mną, żeby osiągnąć perfekcyjny wygląd, ale damy radę! Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to zobaczymy się i uściskamy 2 marca. Całuje, Twoja wnusia (tak przynajmniej rodzice mówią...)
Hihihihi

@aga6 jeśli Ci się nie śpieszy to aliexpress, chyba że jakiś sklep typu "wszystko po 5zł"? ;)
My też mieliśmy zaczekać do 3msc żeby wszystkich poinformować, ale oczywiście nie daliśmy rady jako, że mama mojego mężczyzny przebywa za granicą wysłał jej smsa ze zdj z usg:
Droga babciu! Jako przyszły, nowy członek rodziny, chcę się gorąco przywitać! Mam 8 tygodni i 1,5 centymetra. Zaczynam już jakoś wyglądać, chociaż moja głowa to połowa mnie całego. Zaczynają rozwijać mi się oczy i uszy, a nawet paluszki i rączek i nóżek. Można już zobaczyć mój kręgosłup, a nawet posłuchać, jak bije serduszko! Uff... jeszcze długa droga przede mną, żeby osiągnąć perfekcyjny wygląd, ale damy radę! Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to zobaczymy się i uściskamy 2 marca. Całuje, Twoja wnusia (tak przynajmniej rodzice mówią...)
Hihihihi

SMS piękny:)

Hihihihi
Super [emoji6] moja mama wie z tata i siostra, bo mieliśmy jechać razem drugi raz na wakacje i musialam powiedzieć czemu nagle rezygnuje [emoji6] ale wiem,ze oni nie rozpowiedza, bo jak teściowa sie dowie to cala wies i inne beda wiedziec [emoji23]

reklama
Ja byłam w ciąży z moimi 2 siostrami. Ale średnio mi to na dobre wyszło. Moja mama ma niestety straszne tendencje do porównywania. I ciągle słyszałam że jedna siostra to, druga tamto (np ja leżę a one przecież chodzą) potem porównywała dzieci i sposoby opiekowania się (dlaczego ty nie jesz czekolady, dlaczego Wiki jeszcze nie siada) itp itd i tylko kompleksów się można nabawić :(

Byłam też w ciąży w tym samym czasie co koleżanka - i to już było super - wspierałyśmy się i pocieszałyśmy :)
No i na forum tutaj oczywiście byłam.

Do góry