reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

NomiMalone pięknie, że wszystko pięknie, rozbawiłaś mnie z tym trójkącikiem ::-D ja mam akurat prostokąt:-D
daga przykro mi nie miałam takich badań, ale może też nie warto czytać na necie, tylko poczekać na konsultacje z lekarzem, może Twoja dzidzia jest większa i przez to wyższy ten poziom np?

Ja się dziś zasmuciłam, bo mężuś musi jechać na 3 dniowy wyjazd służbowy buuu:frown: a teraz mnie głowa boli z tego wszystkiego i idę spać dobranoc wszystkim

ps. śpicie na brzuchu? Bo ja jak leże na boku to czasami też częściowo na brzuchu, bo jest mały jeszcze i wydaje mi się, że nic dzidzi się nie stanie...?

reklama
Nomi super, że tyle rzeczy dowiedziałaś się na tej wizycie. Ważne, że wszystko ok :-)
patula ja śpię na brzuchu, notorycznie. Ale jakoś nie mogę nad tym zapanować :zawstydzona/y: Jakby się coś działo, to by Cię zabolało...
Kurka, jak ja nie lubię mojej sklerozy :wściekła/y::wściekła/y:
Mąż odprawiony do pracy, Tymek śpi, a ja zasmarkana przed laptopem...

Nie jestem pewna, czy w moim przypadku sa 100% powody do gratulacji... ale dziekuje.

Trytytka, dzieki. Na razie i tak jestem unieruchomiona z noga w gipsie, mam sie oszczedzac oczywiscie (czyli nie kustkac zanadto, he he), zero sexu i zobaczymy.

Truskaffka, mniam mniam:-p Pysznej grzybkowej kolacji w takim razie!

Patula, na pewno dziecku nie zaszkodzi, jesli tylko Tobie tak jest wygodnie. Ja juz nie dam rady, rownie dobrze moglabym probowac spac na melonie:-)

Asinka, jak sie czujesz?

Kociatka dziękuję, że pytasz. Szczerze to średnio... Głowa mnie boli, ale to częste u mnie wieczorem, wzięłam Paracetamol, jeszcze się nasmaruje Viciem na noc i może będzie mi się lepiej spało. Dzisiaj wypiłam chyba z 7 herbat z cytryną i miodem oraz non stop faszeruję się czosnkiem :-p

Oj to kiepsko macie z partnerami :-p U mnie różnie... Sz. się chyba przyzwyczaił do moich humorów, ale jakiejś większej kłótni nie było. Siedzi często koło mnie i głaszcze mnie po brzuchu :-)

patula, ja się kilka razy w nocy budzę na brzuchu, tłumaczę sobie, że materac jest miękki a dziecię dobrze chronione. Asinka ma rację, jakby coś nie tak było to by Cię zabolało :)

asinka współczuję choróbska, ciągnie się to za Tobą okrutnie, biedaku. Zdrowia życzę :)

Hejka,
Jestem taka umęczona jak koń po westernie, dlatego pisze szybciutko i znikam w pościeli.

betina, chcę pracować do końca roku i jakoś w styczniu już sobie dać spokój. Taki mam plan :) przesiedzieć zimę w łóżku.

Królowa ja mam podobny plan tylko chyba jednak chciałabym popracować do końca stycznia. A ochotę na słodkie lenistwo i książeczkę w ciepłym łóżeczku mam już więc nie wiem jak to będzie...;-)

Monisia, dobrze, że już po wszystkim. Teraz trzymamy kciuki za dobre wyniki:tak:

Asinko zdrówka, kurcze atuj się jakimiś domowymi sposobami. Jak dla mnie weidentnie brakuje Ci ciepełka i rozrzania, żeby przepędzić przeziębienie:tak:

Byłam na wizycie ale nic nie wiem :crazy:
Dopełnili mi zieloną książeczkę + mocz zostawiła + pobranie krwi:crazy:
Na dzień dzisiejszy koniec:crazy:
Jedynie zabrała ta zieloną książeczkę - dostanę list do domu z terminem do szpitala na scan ( USG ):crazy:
Mam nadzieję że przebadają mnie tam ginekologicznie :crazy:
Bo dzisiaj tylko sobie pogadałam:crazy:
kolejna wizyta u położnej 29.10.2012

pozdrawiam
Sylwia

Tulipanka no coś Ty to Ty nie wiesz jak wygląda opieka nad ciężarną w UK???
Chyba wiele się nei zmieniło od kiedy urodziłam Alka i Marynię, ale nikt ani raz nie zaglądnął tam do mnie przez całe 9 miesięcy. Ba, nie wiedziałam ani raz lekarza ginekologa. Ciążę prowadzą lekarz GP i położna (sprawdzaja tętno dzidzi, obliczają wysokość dna macicy i sprawdzają mocz. Kew to chyba 2 razy tylko.e Przysługuja Ci 2 scany do 13-tego tyg (pewnei już miałaś) i w 20 tyg. Chyba, że będą jakieś problemy, podejrzenie np małowodzia albo jakichś nieprawidłowości, czego nie życzę. Ja tak miałam przy Maysi i było dodatkowe usg.

reklama
Do góry