reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Witam dziewczynki. Wczorajsza wizyta udała się i przyniosła same dobre wiadomości :) Fotki dodałam na odpowiedni wątek. Strasznie się cieszę :) Sorki, że wczoraj nie dałam znać, bo widzę, że czekałyście, ale nie dałam rady. Dziękuję za wszystkie kciuki. Z nimi nie mogło być źle :)
madziaa21 Mi również mięta bardzo pasuje. Dziwne, bo normalnie to nie przepadam. A teraz uwielbiam zwłaszcza herbatkę miętowo-jabłkową. Mniam :)
madziarra współczuję akcji z zębem. Czy dobrze rozumiem, że będziesz miała wyrywanie na żywca? Bez znieczulenia? Ja pamiętam czasy szkolne, kiedy to dentystka rwała i plombowała bez znieczulenia. Dla pocieszenia - rwanie mniej bolesne niż pląbowanie z wierceniem :) Trzymaj się kobieto.
iza marina witaj nowa mamuśko i zostań z nami
Szczebiotka jak bywałam na wizytach w pierwszej ciąży to wszędzie w poczekalniach były ogłoszenia że nie można się pytać o płeć bo i tak nie powiedzą. Ponoć bali się że w razie pomyłki ktoś może zaskarżyć szpital (a tak podobno się zdarzyło). Teraz widziałam, że te kartki zniknęły i jest inna, że można dowiedzieć się na połówkowym :)

reklama
Heledorka pytam bo słyszałam, że w niektórych rejonach uk nie podają ze względu na hindusów, którzy często usuwają ciąże ze względu na płeć (dziewczynki)
Super, że na wizycie wszystko ok :-)

heledorka troszkę źle mnie zrozumiałaś, bo powtarzali mi ciągle, że znieczulenie dostane, ale ciążowe jest słabsze niż normalne. No ale się okazało jednak, że jest wystraczająco mocne abym nic nie czuła :) Miły pan stomatolog i szybko i sprawnie poszło. No i najważniejsze że nic a nic nie czułam, ale podejrzewam, że teraz może być gorzej, jak puści mi to całe znieczulenie... No ale mam nadzieję, że już będzie tylko z górki i że dzidzi nie zaszkodziłam... :)

Też tak myślę. Najgorsze było to, że jak wróciliśmy to wszyscy jedli kurczaczka z rożna a mi tylko ślinka leciała :) Ale właśnie nadrabiam straty i też już wszamałam zanim znieczulenie mi puści :))

Heledorka, super! Gratulacje!!! Odetchnelas z ulga na pewno. Podziwiam za cierpliwosc, ja w tym okresie bylam juz na USG... 7 razy:zawstydzona/y:

Zabka, o ile wiem, date porodu wg OM koryguje sie tylko raz, jesli USG w 7-8 tyg wykaze istotne rozbieznosci. Potem juz kazdy plod rosnie w swoim tempie i nie ma to nic wspolnego z wiekiem ciazy (ale z cechami kazdego czlowieka). Trzymam za wyniki biopsji &&&&

Madziaa, dobrze ze z zebem juz zalatwione. Jest wiele rzeczy, ktore nie sa az tak szkodliwe, jak sie wydaje. Na przyklad, musialam miec niedawno 2 zdjecia RTG Kosci. Okropnie sie balam. Gin powiedzial, ze ryzyko uszkodzenia plodu w takim przypadku przy oslonieciu fartuchem jest ZEROWE.

Ulkan
, trzymamy bardzo mocno za Tate... Wiem, co przezywasz :*

szczebiotka u mnie w pracy wlasnie tak mowili, ze kilka lat temu nie mowili hindusom plci, bo jak byly dziewczynki to kobiety usuwaly ciaze:(

Hej ;) Nie mam nawet siły Was nadrabiać, padnięta jestem.W nocy w sumie tylko chyba ze 3 godziny spałam z nerwów..masakra :baffled:
Ale wizyta ok, opisane wszystko w odpowiednim wątku ;)
Dziękuję Wam za kciuki :happy:
A jutro wraca mój mężulek ;)

reklama
martika, niezmiernie mi przykro z powodu Twojego Aniołka...:-(tym bardziej na takim etapie...:-( musi Ci być potwornie ciężko. Mam nadzieję, że masz wsparcie w bliskich, bo nie zawsze takowe jest:-( Nie wiem co napisać, żeby choć trochę ulżyć Twojemu sercu, ale chyba nie ma takich słów, które jakkolwiek by Cię mogły pocieszyć....:-( Trzymaj się Kochana...po prostu:hmm:

Do góry