reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

heledorka mój synek najpierw przymierzał się do kieliszka (olaboga :-D), ale ostatecznie wziął długopis :)

a ja się cieszyłam że nie mam żadnych dolegliwości, a tu proszę... od wczoraj potworne wzdęcia mnie męczą. rano wstaję i mam płaski brzuszek (bo ja do tych szczupłych należę), a wieczorem wyglądam tak jak w pierwszej ciąży w 5 miesiącu. wczoraj moja teściowa mnie późnym popołudniem zobaczyła i mówi: ale tobie już brzuch urósł... i nie dała sobie wytłumaczyć ze rano mam brzuch płaski a to "tylko" wzdęcia, tylko mówiła że każdą kolejną ciążę szybciej widać. chyba muszę ją w weekend rano zaprosić żeby zobaczyła :)

a propos - macie jakieś sprawdzone sposoby na wzdęcia?

reklama
Hej Dziewczynki

Ja dziś piorę,piorę,piorę

Na mdłości prawdopodobnie dobre są opaski na ręce...i mamma marin.Chyba tak to się nazywa.
Ja w dwóch ciążach miałąch okropne mdłości ale rzadko wymiotowałam.

Pijecie kawę? Kurcze ja nie mogę się bez niej obejść... Mam niskie ciśnienie.

Miłego dnia.

Corazon trzymam kciuki.

dziś pierwszy dzień mniejszych mdłości no i babcia juz moja w domku nawet mój urwisek przespal cala noc spokojnie :-) wczoraj mialam wizyte u lekarza niby 7 tydzien ale z usg 6 i 3 dni serduszko nie tyle co slychac to widac jak pukało fajny widok no i juz kształtowały sie łapki. Dostalam skierowanie na badania morfologie mocz cukier wr i toksoplazmoze wiec bede miala za darmo :-D podopoisywala mnie juz pani tez na termin na sierpien pazdziernik i listopad. Dobre jest to ze na grudzien sa miejsca hehe ta POLSKA rzeczywistosc... Lekarz pytal sie czy mam grupe krwi powiedzialam mu ze mam robiona 2 lata temu w 1 ciazy mowi ze moze byc bo grupa krwi sie nie zmienia i antyciala tez tylko ze ja mam dodatnią wiec moge spac spokojnie. Dzis mam zamiar robic krokiety i pyzy z miesem bo mam miąsko mielone ale kurcze kotletów mam juz dość. Bóle brzuszka sa caly czas i to silne staram sie lezec to mniej boli synek na szczescie sam sie bawi i czasami przyjdzie sie przytulic.

Gratuluje nowym Mamusiom :-) i trzymam kciuki za przyjemne usg zeby wszystko bylo po Waszej mysli

co do mdłosci to pamietam ze wieksze sa jak sie bierze te witaminki ja biore *spam* i skubane sa caly czas. Wszystko czuje z kilometra masakra :wściekła/y: w 1 ciazy w koncu po dobrych wynikach chyba skonczylam brac w 12 tygodniu i jak reka odjął mdłosci minely. Sam lekarz mowil ze witaminy moga wzmagac mdlosci i wymioty. Niby przechodza tez jak juz lozysko sie wytworzy wiec cierpliwosc hehe latwo powiedziec wyprobuje dzis ta cole moze pomoze

Witam Mamuśki.
basieniak druga ciąża była planowana ale troszkę później hehe, a jak u Ciebie było?
Trochę się martwię jak to będzie z dwoma takimi maluszkami. Mąż cały dzień w pracy i żadnej rodzinki w pobliżu do pomocy... A jaki wózek? Czy starszaki będą już bez wózka na spacerku? Jak Ty to widzisz?
corazon kciuki wciąż zaciśnięte
powodzenia też dla pozostałych dziś wizytujących dziewczyn

A z tym znieczuleniem u dentysty w ciąży to nie wiem. Jak karmiłam i pytałam czy mogę przyjść to nie pozwolili...

Ostatnia edycja:
Te mdłosci to jakaś masakra, teraz to już mam nie tyle co mdłosci a odruchy wymiotne i czasem boje sie że zwymiotuje chociaż jeszcze mi sie to nie trafiło. Oprócz tego wszystko wydaje mi sie mega kwaśne, cokolwiek. Chodze i marudze ze wszystko kwaśne jest a ja mam wstręt do kwasnego i nic nie moge przez to zjesc chyba ze na siłe. Chociaż teraz wsunełam płatki z mlekiem i poprawie banankiem :-) Wole sie zapchac bo musze sie za sprzatanie wziac a z takim samopoczuciem nic sie nie chce, do tego upał taki.

Katicz gratuluje tak samo usg :happy2: Super wiesci, ja też serduszka nie slyszałam ale i nie widzialam ale lekarz widział, niestety monitor jest bokiem do mnie i dopiero na zdjeciu zobaczyłam bejbika.
Powiem wam ze dziwne uczucie. Do wczoraj byłam taka nie pewna, lekko oszołomiona, nie dowierzałam. A teraz wiem że we mnie bije drugie serduszko i strasznie to przyjemne, z tą świadomością juz nawte te mdłosci nie są takie straszne :happy2:

Corazon błagam cie nie czytaj jakiś głupot, bo wymiary podane gdzieś tam na jakiejś stronie to jedno a różnie może być w praktyce. Na pewno dzidzia rosnie jak trzeba i moze faktycznie sprzęt ma jakiś wadliwy, to w koncu tylko zwykłe urządzenie może zawodzić.

Corazo - nie przejmuj się tak. nawet takie maluszki rosną w swoim tempie, dziecko inaczej się ułoży, lekarz niedokładnie zaznaczy na usg i już jest milimetr różnicy. Zaufaj swojemu organizmowi i nie denerwuj się, bo stres to najgorsze co możesz sobie zafundować.

gosiulek ja w ciąży sobie na kawkę pozwalam ale tylko od czasu do czasu choć z tego co czytałąm to i jedna mała kawka dziennie nie szkodzi:) W poprzedniej ciąży nie miałam problemu bo nie mogłam patrzeć na kawę;)

Widzę, że sporo mamusiek z małymi brzdącami... ja się trocę boję, że coś się stanie bo przecież nie powinno się nosić ciężkich rzeczy a dziecko jednak trochę waży... Na szczęście moja małą nie jest nauczona do noszenia ot tak ale to na przewijak to do fotelika to gdzieś przenieść i trochę tego jest... jakoś trochę się tego boję...

reklama
Zabka dzięki za pamięć, wizytę mam o 12:10, u Was to 13:10. Już mi z nerwów po brzuchu jeździ. Trzymajcie proszę kciuki

Corozon trzymam kciuki za wizytę, mam nadzieję, że po dzisiejszej wrócisz w dużo lepszym nastroju
Dziewczyny mają rację co do mięty, ona pobudza działanie żołądka więc przy wymiotach niewskazana, rumianek i melisa za to jak najbardziej

Witam serdecznie nowe Mamusie:-)

Anka, Heledorka 100 lat dla Waszych Dzieciaczków, troszkę spóźnione ale jak najbardziej szczere:-)

Gosiulek, ja mam niskie ciśnienie, zdarza się i poniżej 100 (rekord 80/40) i kiedyś dzień od podwójnego espresso zaczynałam, jednak przed pierwszę ciąża postanowiłam rzucić, początki były truuuudne ale teraz kawkę piję już tylko dla smaku jak mam ochotę

Jeśli chodzi o mdłości to ja w ogóle zauważyłam, że jak jest słoneczko to czuję się o wiele lepiej, mdłości o wiele mniej dokuczają, poza tym jabłka mi pomagają, normalnie bardzo mało jem bo u mnie wzdęcia powodują a od 3dni praktycznie się nimi żywię;-)

Do góry