reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2013

ala u nas młody też podnosi głowe, choc mowimy mu ze to jeszcze za wczesnie na takie gimnastyki ;) A u Was pępuszek juz odpadł? Bo nam położna mowila ze na brzuszku najlepiej kłaść jak juz odpadnie, no i tak czekamy :)
Deizzi ale jak synek nie śpi to marudzi czy moze sobie tak sam poleżeć spokojnie?
makunia ja mialam wzmożony apetyt przez jakis miesiąc przed porodem ;)

my sie niedlugo do pediatry wybieramy na wizyte.
a w zamrażarce ruszyła powoli produkcja mojego mleczka - bardzo sie ciesze, bo da mi to troche wolności ;)

U nas też gimnastyka Synka na całego. Głowe strasznie mocno trzyma, babcie mu nie każą bo się jeszcze coś stanie. Ignaś leży spokojnie co jakiś czas miąknię bo to mu nudno w tej samej pozycji ciągle, to jeść, to pielucha taki standardzik...
My jutro mamy wizytę u pediatry :) Mieliśmy mieć tydzień temu ale przegapiłam termin na szczęście Pani Doktor wyrozumiała i przełożyła o tydzień. Gratuluje produkcji mleka :)

trytytka - jak się piersi napełniają, to dosłownie balony, więc staniki, które kupiłam do karmienia przed porodem okazały się sporo za małe:/

betina - gdzie Ty znalazłaś tak szybko pediatre? ja się zarejestrowałam dopiero na 15 kwietnia:/ porażka jakaś. chyba trzeba będzie coś pokombinować.

Kania - a po ilu dniach odpadł ten kikut? u nas mija 2 tygodnie i nie odpadł jeszcze..

U nas w szpitalu sami rejestrują do pediatry (jeśli chcesz to potwierdzasz termin, a jeśli chcesz innego pediatrę to dzwonisz że nie skorzystasz) i po 3 tygodniach jest wizyta :) My mamy na jutro :)

reklama
Lilikasia a jak pielegnujesz pepek? u mnie po 6 dniach odpadl

Laura w domku, cwiczymy tekst do przedstawienia Brzydkie kaczatko. Laura jest Mama, mam nadzieje ze jakos jej to pojdzie:tak:
Maz juz pojechal a ja biore sie za pranie.
Obiadek przygotowala mama wiec fajnie bo mamy go jeszcze na jutro :)

Octenisept u Nas nie wysuszał, i taka obręcz się robiła czerwona, dlatego położna poleciła nam spirytus, gaziki leko też miałam ale powiedziała że tym nie dotrze się do każdego zakamarka. Więc wacikiem z tą miksturą pędzlowałam pępek wokół tego plastiku, i po 1,5 dnia zmienił kolor na czarny, wysechł i odpadł. Potem został strupek który też smarowałam i po kilku dniach śladu nie było.

Miłego dzionka :-)

jestem tak zła że nic się nie dzieje i pewnie będę w ciąży jeszcze 2 tyg, że nie chce mi się dzisiaj nic pisać. Poczytam sobie co u Was.

Tylko mam do Was pytanie - czy Was też tak bolało badanie rozwarcia? Myślałam, że oszaleję!

Daffodil, to widzę, że czujesz się podobnie jak ja :-). Niestety, takie samopoczucie nie gwarantuje jeszcze bliskiej akcji porodowej, znam przypadek, że dziewczyna czuła się rewelacyjnie, a musieli jej 2 tyg po terminie zrobić cesarkę po nawet oxy i przebicie pęcherza płodowego nei wywołały akcji...:nerd:.
Madziarra, to może ja już urodziłam i o tym nie wiem? :-D A Tobie chyba zostaje dziś powtórka z rozrywki z wczoraj, może tym razem rozkręci się na dobre :tak:.
Patula, pewnie dodatkowe kilogramy wynikną :-D.
Kaniu, nie dziwię się Oliwii, że tęskniła za żłobkiem. Teraz obie możecie trochę odetchnąć :-D.
Trytytka, ja taki kryzys miałam tydzień temu, energia i optymizm na poziomie zerowym.. Ale przeszło :tak:. Masz prawo czuć się zmęczona i wyczerpana.
Anka a Ty już imprezujesz :-D:-D. 10 kg to niezły wynik i widziałam, że kolejne poleciały już... super ;-).
Królowa, ja też byłam wściekła wczoraj... i TAK, to badanie boli niestety i raczej będzie się ten ból nasilał wraz z rozwarciem :nerd:

Niedaleko nas otworzyli w sobotę nowy kompleks sportowy - siłownia, fitness, joga, squash itp. Są też zajęcia "aktywna mama", na które można przychodzić z maluszkami. I tak bym już poszła się poruszać...ale z Młodą w wózku, a nie w brzuchu :-p

trytytka - z perspektywy czasu powiem, ze czekanie jest najgorsze. Teraz co prawda nie bardzo sypiam, ale mam juz szkraba przy sobie, wiec mi wszystko wynagradza:) A co do piersi - mi dużo nie urosły. Staniki, które kupowałam pod koniec ciąży spokojnie starczają:) Ale u każdego jest pewnie inaczej

Królowa - haha, badania są straszne, ale masaż szyjki jest jeszcze gorszy, więc życzę Ci szybkiego rozwarcia :)
O przypomniało mi się z mojego porodu jak mi położna badała rozwarcie. Wyciąga paluchy i mówi tak: "No ładnie, tak naciskałam, że aż mi palce zdrętwiały. Bolą jak cholera". Moja mina podobno była bezcenna:)

Ostatnia edycja:
trytytka - z perspektywy czasu powiem, ze czekanie jest najgorsze. Teraz co prawda nie bardzo sypiam, ale mam juz szkraba przy sobie, wiec mi wszystko wynagradza:) A co do piersi - mi dużo nie urosły. Staniki, które kupowałam pod koniec ciąży spokojnie starczają:) Ale u każdego jest pewnie inaczej

Królowa - haha, badania są straszne, ale masaż szyjki jest jeszcze gorszy, więc życzę Ci szybkiego rozwarcia :)
O przypomniało mi się z mojego porodu jak mi położna badała rozwarcie. Wyciąga paluchy i mówi tak: "No ładnie, tak naciskałam, że aż mi palce zdrętwiały. Bolą jak cholera". Moja mina podobno była bezcenna:)

Koleżanka opowiadała że jak miała na fotelu ten masaż szyjki i po wszystkim miała zejść z fotela a ona do tej położnej: "ale JAK???? Jak mam zejść???"

u nas pepek nie odpadł jeszcze ale byliśmy dziś u pediatry i wszystko ok, po prostu kazdy ma swój czas
najważniejsze że ładnie przybieramy, już waży 3800, więc spokojnie w nocy możemy sobie pospać:) za tydzień idziemy jeszcze raz, wziąć skierowanie na usg bioderek i kontrolę czy już nie jest żółty.
w ogóle to chyba lubi jeździć autem;)

reklama
u nas pepek nie odpadł jeszcze ale byliśmy dziś u pediatry i wszystko ok, po prostu kazdy ma swój czas
najważniejsze że ładnie przybieramy, już waży 3800, więc spokojnie w nocy możemy sobie pospać:) za tydzień idziemy jeszcze raz, wziąć skierowanie na usg bioderek i kontrolę czy już nie jest żółty.
w ogóle to chyba lubi jeździć autem;)

krolowa nie chce straszyć ale sprawdzanie rozwarcia to dopiero boli podczas porodu kiedy robią to na skurczu..

Do góry