reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Witam :-)
Od wczoraj już w domku :-)  u Małej paciorkowiec się nie rozwinął!! Pierwsza nocka cudna, aż się zastanawiam czy tak może być, bo Ninka zjadła o 22, obudziła się o 3 na jedzenie i potem o 6. Zero płaczu, zje i śpi :-)  ja się mega wyspałam. I pięknie się cały czas uśmiecha :-) Tymek jak zobaczył wczoraj siostrę, to mnie mega zaskoczył reakcją. Pokazywał paluszkiem i mówił "dzidzia" cały czas i zaczął się śmiać. Także jak na razie super :-) i oby tak zostało.
Martwi mnie jedynie, że Nince się strasznie ulewa. Daję Ją do odbicia, a potem kładę na boczku i kilka razy potrafi Jej się ulać... A jeszcze Tymcio chory :-( właśnie poszli z Sz.do lekarza. Katar i całe oczka posklejane... Oby Nas ominęło.
Gratulację dla tych Mamusiek, które dotrwały do tej magicznej daty rodzielające Nasze dzieci :-( Pieprz**y rząd!!!

reklama
mikowata to będzie kogo posłać z koszyczkiem jajka święcić :D Myśmy się śmiali z mężem, że w tym roku to Kacper już święci jajka

makunia ja przyznam szczerze, że z domu się nie ruszam, dużo teraz leżałam, żeby do tego 18-go dotrwać, a poza tym myślę sobie - pojadę na zakupy a tu w H&M odejdą wody i co :D Nie powinno się chodzić tak długo w tej ciąży - leci nam już 10 miesiąc masakra, przytyłam 14 kg :( 51-> 65 kg, ciężko się chodzi, jak taki słonik.

aniulkas czyli powiedz kochana, że nie było tak źle z tym porodem? Bo wiesz mi tu się nogi trzęsą...

trytytko mi też na początku marca mówili, że do tygodnia się rozwiąże, a tu proszę. Ciekawe co mi powie dziś lekarka,mam termin tak jak Ty, u Ciebie mówisz już 26 oxy jak coś..

Dziekuje znow wammza dobre slowa. Niestety Alexa w nocy zabrala karetka bo sie dusil. Ja jestem na granicy zalamania nerwowego. Bylam u niego jest juz ok ale ja nie moge sie uspokoic. W dodatku dopadl mnie bol rwy kulszowej i nie umiem chodzic wiec lekarz przepisał mi leki ale nie moge karmic malego. Ja mam wrażenie ze od porodu nic mi nie idzie ; (((

ja szyjki nie mam prawie w ogóle, głowka małej nisko, rozwarcie na 1 palec i nic się nie dzieje. Dzisiaj zabieram się za moje cycki. Czułabym się bezpieczniej gdyby dziecko było już ze mną a nie ciągle w brzuchu.

Patula widze, ze nasza waga i jej przyrost sa takie same :) u mnie bylo 52 kg a teraz 65! kolana mnie bolą

Nimitii trzymam kciuki za Alexa!

Asinka, bardzo sie cieszę, że z Ninką już wszystko ok. I anioł Ci się trafił, nie dziecko :)

Królowa widzisz Ty 1 kg mniej, najgorzej, że 65 kg to ważę rano, wieczorem boję się wchodzić. Miałam wg kalkulatora Kalkulator wagi w ciąży - Twój portal o zdrowiu przytyć 13, a już jestem ponad...ja tylko się modle, żeby to była moja waga, a nie żeby mały był coraz większy. Tak to nie świruję, potem się schudnie, tylko wypchać te dzieci na świat...

Nimitii trzymaj się kochana,musi być dobrze !!

Asinka fajnie,że w domu już jesteście.

Nimitii bidulo, wszystko będzie dobrze na prawdę, może zastanów się nad kupnem monitora oddechu, będziesz trochę spokojniejsza!! Już imit nieszczęść na pewno wykorzystałąś teraz będzie tylko lepiej!!

Patula normalnie dłużej czekają z indukcją ale moja lekarka będzie miała dyżur i mnie ładnie wciśnie na oddział żebym sobie przed świętami wyszła do domu o ile wszystko będzie ok oczywiście:)

Asinka zdrówka w takim razie i mniej ulewania;)

Nie głupi pomysł z tymi sutkami:) dziękujemy, wykorzystamy!!

Patula, Królowa ja wysoka nie jestem - niewiele ponad 160 cm i z 56kg mam prawie 80 kg -> wierzcie mi jak miałam +15kg to było lux, teraz to faktycznie jak słoń... i pamiętajcie, że przy dobrych wiatrach 12 to się na porodówce zostawia (dziecko, wody, łożysko, woda nakumulowana w org, dodatkowa krew w naszym organiźmie) także niewiele wam zostanie!!!

Patula u mnie ta waga to też poranna :) 1 marca córa wazyła ok 3200 g, teraz nie wiem ile i staram sie o tym nie myśleć ;)

trytytka zgubimy wszystko, prędzej czy później. Ale ja teraz ledwo chodzę bo mnie kolana bolą, zwłaszcza jedno, które mam trochę zepsute. Udało mi się uniknąć operacji dzięki rehabilitacji ale teraz nie wiem co będzie dalej.

w piątek i sobotę miałam regularne skurcze, 2 lekarzy myślało, że w weekend urodzę a od wczoraj spokój. Nic teraz nie zapowiada tego bym miała rodzić w najbliższych dniach..

Aniulkas, jak się czyta o Twoim porodzie to od razu się człowiekowi robi lepiej :tak:.
Trytytka, widzę, że urosłyśmy równo niemal :-D. Ja przy wzroście 162cm zaczynałam od 58kg. Przez te 40 tygodni przytyłam 19kg. Podobno nie widać, choć tłuszczyku przyrosło mi sporo w udach i pośladkach. To moje newralgiczne punkty od zawsze:baffled:.
Asinka, super, że już w domku i mała zdrowa.
Nimitii, jejku, mam nadzieję, że juz wszystko będzie dobrze z Alexem... Współczuję Ci bardzo tych przejść...
Patula, ja też się oszczędzałam przez ostatni tydzień, głównie ze względu na bardzo beznadziejną pogodę no i efekt jest tego taki, że mi minęły nawet te bóle podbrzusza, które wcześniej co jakiś czas czułam :dry:. Na KTG prawie prosta linia dzisiaj. Już się nie oszczędzam więcej:-p.

reklama
Kurcze powiem Wam, że słuchałam teraz matek I kwartału, które rozmawiały z Kluzik Rostkowską, żeby było sprawiedliwie itd, żeby obowiązywało to dzieci od stycznia. Ja oczywiście jestem jak najbardziej za, ale wiecie co Kluzik Rostkowska powiedziała? Że alternatywą terminu 17 marca nie jest 1 stycznia 2013, tylko 1 stycznia 2014, tzn, że przesunięcie jeszcze tej ustawy. Ale myślę, że takiego świństwa nie zrobią.

Do góry